KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:264

Kurumlar alfabetik olarak yer almıştır, kurumlarımızı başarılı çalışmaları için kutlarız.

Beyçelik Gestamp’a Tofaş Kalite ve Performans Ödülü

 

Tofaş tarafından her yıl düzenlenen Tedarikçi Bilgi Paylaşım Toplantısı, 23 Ocak 2014 tarihinde yapıldı. Tofaş’ın işbirliği içerisinde bulunduğu 350 firmanın katıldığı toplantıda 3 dalda ödüller verildi. Beyçelik Gestamp A.Ş., 2013 yılında gösterdiği başarı ile “Kalite ve Performans” ödülüne layık görüldü.

Bilen Patent En İyi Türk Marka Vekilleri Arasında Yer Aldı

 

“World Trademark Review” Dergisi «WTR 1000 Dünyanın Lider Marka Profesyonelleri» olarak adlandırılan araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Bilen Patent A.Ş.'nin en iyi Türk Marka Vekilleri arasında yer aldığını memnuniyetle bildiririz. Bu araştırma, ilgili alandaki profesyoneller (vekiller, avukatlar ve müvekkiller) arasında yapılmış ve sıralama onların düşüncelerini esas almaktadır:

 

Bursa Merkez ve İstanbul Ofisi ile fikri ve sınai mülkiyet alanında faaliyet gösteren Bilen Patent A.Ş. Türkiye’nin finansal ve kültürel nabzını tutmaktadır. Bilen Patent A.Ş. Türkiye’de marka tescili yapan firmalar arasında, tartışmasız olarak üstün bir yere sahiptir. Bilen Patent A.Ş.’nin fikri mülkiyet alanında tecrübeli avukatı Deniz Sayın tarafından yönetilen Marka & Tasarım Departmanı 70’den fazla ülkede marka tescil süreçlerini başarılı bir şekilde yürütmektedir.

 

WTR web sitesi Bilen Patent linki: http://www.worldtrademarkreview.com/wtr1000/Directory/FirmDetail.aspx?g=3988ff9f-21e4-4643-8dc0-972a133cb214&q=B

Bosch, Lojistikte Verimlilik İçin 9 Milyon Avro Yatırım Yaptı

 

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, Bursa’da yer alan 3 fabrikasının artan üretim ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak için toplamda 7 bin m2  alan üzerine Malzeme Akış Merkezi (MAM) kurdu. Bu yeni merkez ile Bosch, fabrikalarındaki lojistik çalışanlarını bir araya getirerek sinerji yaratmayı ve bu sinerjiyi kullanarak yaklaşık %20 oranında verimlilik sağlamayı amaçlıyor.

 

Fabrikalarındaki lojistik amaçlı depoları tek bir merkeze toplayan Bosch, böylelikle üretim tesislerinde de 10 bin m2 fazladan üretim alanı açmış oldu. Lojistik merkezinin faaliyete geçmesiyle üretim tesislerinden gelen talepler kesintisiz olarak yürütülen “Milkrun” seferleri ile karşılanıyor.

 

 

Bosch Ev Sahipliğinde Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl, Bursa’yı Ziyaret Etti

 

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl, “2014 Türk  Alman Bilim Yılı” etkinlikleri kapsamında Bursa’ya ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete ev sahipliği yapan Bosch, Büyükelçi onuruna, 10 Şubat 2014 tarihinde Bursa Hilton Oteli’nde, Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young ve Bosch Bursa Teknik Genel Müdürü Marc Weller’in katılımıyla resepsiyon düzenledi.

 

Büyükelçi Eberhard Pohl, Alman şirketlerinin Türkiye’de yaptığı yatırımların, iki ülkenin ticari ilişkilerinin yanı sıra, bilim ve kültür alanlarında fikir alışverişlerini de geliştirdiğine değindi. Resepsiyonda konuşma yapan Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young ise, “ Bugün Türkiye, Bosch’un en değerli ve nitelikli ürünlerinin üretim merkezi konumunda. Türkiye’nin geleceğine inanıyor ve güveniyoruz. Bu nedenle, başta AR-GE merkezlerimiz olmak üzere, tüm fabrikalarımızda, Türk mühendis ve çalışanlarımızla dünyaya ‘yaşam için teknoloji’ üretiyoruz” dedi.

Bursa Ecza-Koop (BEK) İstanbul Şubesi Faaliyetine Başladı

 

1979 yılından bu yana faaliyet gösterdiği bölgelerde ecza depoculuğunun öncü firmalarından biri olan BEK, 17 şubesine yeni bir şube daha ekleyerek İstanbul Şube’ sini Ocak 2014’ te hayata geçirmiştir. İlaç ve ilaç dışı ürün ön depoculuk faaliyetlerinin tek merkezden yapılarak, tedarik ve lojistik süreçlerinin daha sağlıklı planlanması ve maliyetlerin azaltılarak verimliliğin arttırılması amacıyla açılan BEK İstanbul Şube, çağdaş depoculuk anlayışıyla, 8600 m² kapalı alanda, 125 çalışanı ile hizmet vermektedir.

 

Mesleki dayanışmanın en güzel örneğini oluşturan ecza kooperatifçiliğinin önde gelen temsilcilerinden olan BEK, sürekli iyileştirme ile ortaklarının ihtiyaçlarını pratik çözümlerle karşılayarak, geniş ürün yelpazesiyle ortaklarına kaliteli hizmet vermeye devam etmektedir.

May Tohum “AkadeMay” Yurtdışına Açılıyor

 

Türkiye’nin öncü tohum firması MAY Tohum eğitim alanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi  “AkadeMAY” ile Ziraat Fakültesi öğrencilerini iş hayatı ile tanıştırarak, kariyer ve gelecek imkanı sunuyor. İlk uygulaması 2005 yılında Türkiye’de başlayan proje yeni yıl ile birlikte Rusya, Ukrayna ve Bulgaristan’da da uygulamaya girerek bu ülkelerde eğitim gören ziraat fakültesi öğrencilerine de aynı imkanları sunuyor.

 

Ziraat fakülteleri öğrencileri için hazırlanan AkadeMAY gelişim programı ile her yıl başvuru kriterlerini sağlayan öğrenciler programa alınıyor. Havuza seçilen 2. sınıf öğrencileri üniversitelerini tamamlayana dek üç yaz dönemi art arda üçer aylık periyotlarda farklı bölümlerde kesintisiz görev alıyor. Her yıl Satış Pazarlama, Üretim, ARGE gibi farklı bölümlerde görev alarak farklı deneyimler kazanan öğrenciler aynı zamanda eğitim hayatlarına burslu devam etme hakkı kazanıyor. Seçilen ve tüm programı başarı ile tamamlayan öğrenciler mezun olduktan sonra MAY Tohum İnsan kaynakları tarafından işe alınacaklar listesinde en başa yerleştiriliyor. Kadronun açılması ile birlikte de işe başlıyor. 

Geri