KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:264

Kurumlar alfabetik sırayla yer almıştır.

Üyelerimizi başarılı çalışmalarından dolayı kutlarız.

 

ALMİRA HOTEL’e Mükemmellik Ödülü

 

Güney Marmara’nın en çok tercih edilen oteli Almira Hotel yatırımlarının ödülünü almaya devam ediyor. Bursa otellerinde her zaman ilk olmayı başaran Almira Hotel termal yatırım sonrasında çeyrek asırdır değişmeyen kaliteli hizmet anlayışıyla “Tripadvisor Mükemmellik Sertifikası”na layık görüldü.

 

Ziyaretçilerin seyahat deneyimlerini paylaştığı ve oyladığı, dünyanın en ünlü ve en çok kullanıcıya sahip seyahat portalı Tripadvisor, Almira Hotel’i “2012 Tripadvisor Mükemmellik Sertifikası” ile ödüllendirdi.

 

“Dünyanın en güvenilir seyahat önerileri” sloganı ile ziyaretçilerinin mükemmel bir tatil geçirmeleri için önemli bir referans noktası olan Tripadvisor seyahat portalında; mükemmellik sertifikasına layık bulduğu otellerin: değer, odalar, temizlik, hizmet ve lokasyon olmak üzere beş alanda tam not alması gerekiyor. Mükemmellik sertifikası yalnızca ziyaretçiler tarafından yüksek oylar almış kuruluşlara hak ettikleri prestije katkıda bulunmak için veriliyor.

 

 

BİLEN HUKUK Bürosu açıldı

 

“BİLEN PATENT, 29 Eylül Cumartesi günü verilen bir kokteylle BİLEN HUKUK Bürosunun açılışını yaptı. Açılışa Nilüfer Belediye Başkanı Sn. Mustafa BOZBEY ve Bursa’nın birçok tanınmış iş adamı da iştirak etti. BİLEN HUKUK özellikle Sınai Mülkiyet Hukuku (Marka-Patent) alanında hizmet vermeyi amaçlıyor. Bunun dışında Ticaret ve İş Hukuku alanında da hizmet verebilecek bir ekibi bünyesinde barındırıyor. BİLEN HUKUK kurucuları arasında yer alan Av. Özlem TİKE ve Dr. Av. Gülgün ILDIR Sınai Mülkiyet Hukuku alanında 15 yıldan fazla tecrübeye sahip. Bu vesileyle BİLEN PATENT Yön. Krl. Eş Başkanı Erdem KAYA da “Bilen Patent ve Bilen Hukuk Türkiye’de uzmanlık derecesi açısından eşine az rastlanır bir beraberlik örneği. Bu sayede Bursa’mızda da çok önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyoruz ve daha şimdiden Bursa’nın dışında Türkiye’nin birçok meşhur markasına da hizmet vermeye başladık, bununla da gurur duyuyoruz” diyerek bu oluşum hakkındaki memnuniyetlerini dile getirdi.”

BİLEN HUKUK iletişim bilgileri: Altınşehir Mh. Ata Bulvarı No.20 Gizemler 2 İşhanı A Blok Kat. 5 D. 19 Nilüfer BURSA. Tel: 0224 2718400

 

 

ÇEK Çocuk Tiyatrosu Kuruluyor

 

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, dünyaca ünlü Küba Çocuk Tiyatrosu “La Colmenita” modelini örnek alarak kendi okullarında çocuk tiyatrosu kurmak üzere ilk adımı attı.

 

Uzun zamandır ÇEK Çocuk Tiyatrosu Projesiyle ilgili çalışma ve diplomatik görüşmeleri yürüten ÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Yentürk, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Müdürü Zeki Baştürk ile Ankara’da bulunan Küba Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisini ziyaret ettiler. Yentürk, Çağdaş Eğitim Kooperatifi ve kurumları ile tüm ülkeye hatta dünyaya sesini duyuracak ÇEK Çocuk Tiyatrosu’nun kurulmasıyla ilgili Büyükelçilik ile detaylı görüştüklerini belirtti.

 

ÇEK Kooperatifi Müdürü Zeki Baştürk, öncelikle destek sunması beklenen sanat çevresi, öğrenci velileri ve eğitim kurumu temsilcilerine projeyi çok iyi anlatarak ÇEK Çocuk Tiyatrosu’nu tanıtmayı hedeflediklerini belirtti. Dernek ile birlikte bir çalışma takvimi hazırlanması ve iki kişilik Kübalı ekibin Bursa’ya getirilmesine karar verildiğini söyleyen Baştürk, Büyükelçilik adına yürütücüsü olacak Jose Mart Küba Dostluk Derneği ile birlikte ÇEK Çocuk Tiyatro’sunu tanıtmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

 

 

 

 

ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Cambridge Başarısı

 

ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu ilköğretim Okulu öğrencileri Cambridge Üniversitesi’nin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve kelime bilgisiyle becerilerini geniş kapsamda ölçen ve uluslararası geçerliği olan Young Learners English Test (YLE) sınavında elde ettikleri sonuç ile yeni bir başarıya daha imza attılar. 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin katıldıkları Cambridge YLE-Starters Sınavı sertifikalarını okulda düzenlenen ve Cambridge Sınavları Genel Sekreteri Fevzi Çarlı ile Dilmer Dil Merkezi’nin Kurucusu Cevat Ünel’in de katıldığı törenle aldılar.

 

ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu ilköğretim Okulu Yabancı Diller Bölüm Başkanı Ebru Yılmaz, öğrencilerin aldıkları 2 senelik dil eğitimiyle girdikleri bu sınavda ulaştıkları üstün başarının kendilerini çok mutlu ettiğini ve tüm dünya ülkelerinde geçerli olan sertifikanın sahibi olduklarını belirtti. Kurum Müdürü Ayla Okumuş ise bu sınavlarla okullarında yürütülen İngilizce programının başarısının dünyada dil sınavlarının önderliğini yapan Cambridge Üniversitesi onayıyla kanıtlanmış olduğunu ve kurum olarak dil eğitim seviyesi arttıkça içeriği değişen ve yoğunlaşan bu sınavları uygulamaya devam edeceklerini ifade etti. Okumuş, başarılarından dolayı tüm öğrenci ve öğretmenleri kutladı.

 

 

OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde “Avrupa Girişimcilik Fuarı” Toplantısı yapıldı

 

Girişimcilik Projemizin Türkiye Final Toplantısı "Avrupa Girişimcilik Fuarı" adıyla OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi.

 

Portekiz, Polonya, Slovakya, Yunanistan, İngiltere, İspanya ve ülkemizinde içinde yeraldığı toplam 7 ülkeden 12 kurumla ortaklaşa sürdürmekte olduğumuz ve "Girişimci olun!" sloganıyla ifade ettiğimiz “ENTERPRISE AS INNOVATION TO CREATE NEW WORK PLACES AT TIME OF GLOBAL CRISIS/Küresel Kriz Döneminde Yeni İş Yerleri Oluşturmak için Innovasyon olarak Girişimcilik" adlı Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Yenilik Transferi programı tarafından finanse edilen projemiz kapsamında yurtdışı ve yerel ortaklarımız ile birlikte 25 Eylül 2012 Salı günü Görükle'deki OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde "Avrupa Girişimcilik Fuarı" adıyla final toplantımızı gerçekleştirdik. 

 

Toplantımıza başta Bursa Vali Yardımcımız Sn. Ahmet Hamdi USTA, Uludağ Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Sn. İrfan KARAGÖZ, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sn. Abdullah KARADAĞ, Yıldırım İlçesi Kaymakamı Sn. Mehmet YAPICI, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Atilla GÜLSAR, Bursa İl Milli Eğitim Md.Yrd. Sn. Necmi AYDIN, Sanayi Ticaret Bursa İl Müdürü Sn. M. Latif DENİZ, Bursa İl Kültür Müdürü Sn. Ahmet GEDİK, Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof.Dr.Sn. Rıdvan EZANTAŞ, BESOB Başkanı Sn. Arif TAK ve Bursa İş Kurumu İl Müdürü Sn. Kasım TİLKİ olmak üzere birçok ilden ve ilimizden meslek Odası Başkanlarımız, resmi kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, OİB TEKNİK ve ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ  Okul Müdürümüz  Sn . Ugur Nikbay  ile   değerli  öğretmen arkadaşlarımız ve projeye dahil olan öğrencilerimiz katılım sağladılar. Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Sn Sema Yıldırım&Sn Sinan Sezer’in birlikte yürüttüğü Projenin Final Toplantısı 24/09/2012 Pazartesi günü Proje ortaklarımızdan  Belktro  Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

 

 

 

Geri