KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Cüneyt Devrim
HAVAS İSTANBUL CEO


Orta ve lise öğrenimini Kadıköy Anadolu Lisesi`nde bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi`ndeki mühendislik eğitimini tamamlayarak, ABD`de Northeastern Üniversitesi`nde Endüstri Mühendisliği master derecesini tamamladı. Eğitimi devam ederken, yeni ürün geliştirmeden sorumlu olarak Groupe Schneider, USA`e katıldı.

1998 yılında Northeastern Üniversitesi`nin akademik kadrosuna katıldı. İnternet`in ABD`de patlama çağında olduğu bir dönemde, `Internet`in pazarlamada etkili kullanımı` ve `Internet sistem mimarisi` derslerini verdi.

1999 yılında Project House`un kurucu ortağı oldu. Kuruluşundan bu yana ajans içinde mobil servisler, kreatif ekip liderliği, strateji ve son dönemde de ajansların hem Türkiye hem de yurtdışı iş geliştirmesinin sorumluluğunu üstlendi. 2018 yılının başından bu yana ise Havas Creative Group Türkiye altında birleşen Havas Istanbul`un CEO`uğunu ve grubun Chief Growth Officer`lık görevini üstlendi.

Doğrudan Pazarlama ve Etkileşimli Pazarlama sektörlerinin geliştirilmesi amacıyla 2005 yılında Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPID)`in kurulumunda, 2007 yılında IAB (Internet Advertising Bureau) Türkiye organizasyonunun kurulmasında görev aldı.

Bilgi Universitesi`nde İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümünde 2013 yılından bu yana öğretim görevlisi, aynı zamanda da İletişim doktorasına devam etmektedir. Son 4 dönemdir IAB Türkiye Yönetim Kurulu üyesi olan Cüneyt Devrim evli ve 1 çocuk babasıdır.

* "Marka İletişiminde Dönüşüm" konusuyla Sempozyumda
"Tüketici davranışlarının, mecraların, iletişim dilinin baş döndürücü bir hızlıca değiştiği günümüzde marka iletişiminin dönüşümünü, sektörden örneklerle tartışacağız. İster kurumsal, ister bireysel müşterilerimiz olsun artık onlara ulaşmak için farklı stratejiler kullanmak zorundayız. En önemlisi de gerçekleşen iletişim dönüşümünü doğru şekilde özümseyip ona göre doğru pozisyonları alabilmekten geçiyor."


Müfit Can Saçıntı
Yönetmen, Senarist, Oyuncu

Çorum, Sungurlu`da doğmuştur. Babasının astsubay olması ve tayinleri dolayısı ile ilkokulu 7 ayrı okulda, Ortaokulu Doğubeyazıt`ta, liseyi İstanbul Kartal`da bitirdi.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinin Basın Yayın Yüksek okulunu son sınıfta TRT`te çalışmaya başlayınca okulu terketti. Daha okurken, "Yarın", "Genç İnsan", "Otomobil", "Boom Müzik" gibi dergilerde çalıştı. İstanbul Kartal`da eski bir kayıkhaneden Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu`na çevryatro yaptı. İlk oyunları "Gadot geldi" olmuştu. Senaristliğe 1990 yılında Levent Kırca`nın yanında başladı. On sene Levent Kırca`nınOlacak O kadar skeçlerinde yazar kadrosunda yer aldı.

1993 yılında Atv`nin kuruluşunda development bölümünde çalıştı. Onat Kutlar`ın isteği üzerine "Geldiler" isimli tv-gerilim senaryosu yazdı.
Televizyonlarda önce 1996 yılında Kanal 6`da sonra 2002 yılında Kanaltürk`te "Aranan Adam" adında bir gırgır programı yaptı.

Sinema ve dizi senaryolarının dışında, zihni sinir projeleri, şakamera, şakkadanak gibi yapımlarda metin yazarlığı ve yönetmenlik yaptı.

Senaryosuna imza attığı tv yapımlarından bazıları: olacak o kadar, şakamera, yakaladık şakaladık, geldiler, Walt Disney club, zihni sinir proceleri, biz boşanıyoruz, şöhretler kebapçısı, aranan adam.

2014`te yılında ilk sinema filmi Mandıra Filozofu`nu yönetti ve aynı zamanda başrollerden birini canlandırdı. 2016 yılında ise `Yaşamak Güzel Şey` adlı sinema filminin hem yönetmenliğini hem de başrolünü üstlenmiştir.

*Mandıra Filozofu yaşam tarzı gerçek olabilir mi, iş yaşamında mutlu çalışanları nasıl yakalayacağız, konularıyla Sempozyumda
Geri