KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Şirketlerde Değişim Yönetimi

17 Nisan 2015 Cuma 14:00-15:30

Oturum Başkanı

Mümtaz ERDOĞAN

YAPI VE KREDİ BANKASI

Genel Müdür (E) Yrd.

 

İktisat Fakültesi, Pazarlama Bölümü mezunu. 1968 Yılında Yapı Kredi Bankası İzmir Şubesinde, memur olarak başladığı bankacılık serüveninde; farklı şehirlerde olmak üzere; 7 şubede müdürlük, bölge müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı,  yurt dışı görev,  banka iştiraklerinde yönetim kurulu üyelikleri yaptı.

 

2001 Yılında emeklilik sonrası, Bursa ya yerleşti. Halen bünyesinde farklı sektörlerde 5 şirketi olan bir grupta, genel koordinatör olarak görev yapıyor. Bankacılara yönetim becerileri dersleri veriyor, Uluslararası Rotary Bölge eğitim programları  düzenliyor, Üniversitelerde konuşmacı oluyor.

Konuşmacılar

Uygar ETİ

CHASSIS BRAKES INTERNATIONAL, Genel Müdür

 

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İşletme Mühendisliği programında lisans ve İngiltere’de Cranfield Üniversitesi’nde Operasyon ve Tedarik Zinciri Yönetimi programında yüksek lisans derecelerini tamamladı. Çalışma hayatına Yazaki Corporation şirketinde başladı. 2010 yılında firmanın Avrupa ve Kuzey Afrika operasyon bölgesi içinde bulunan 18 fabrika ve 8 merkez dağıtım deposundan sorumlu Avrupa Tedarik Zinciri ve Satınalma Direktörü görevini sürdürmekte iken gelen teklifi değerlendirerek Satınalma ve Tedarik Zinciri fonksiyonlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak BMC Otomotiv firmasına transfer oldu. BMC’de bulunduğu dönemde, firmanın tedarik zinciri ve satınalma fonksiyonlarının yeniden organizasyonu ve firmanın bütünleşik stratejik dönüşüm programının oluşturulması ve devreye alınması çalışmalarına liderlik etti. 2012 yılında gelen teklifi değerlendirerek Chassis Brakes International (CBI) firmasının Türkiye operasyonu içinde Kurucu Genel Müdür olarak transfer oldu.

Sabri GÜLEL

KÜKRE GIDA, Ceo

 

1974 yılında, Antalya’nın Korkuteli ilçesinde, Gülel ailesinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. Dedem rahmetli Sabri Gülel’e olan düşkünlüğüm kişiliğimin oluşmasında önemli bir unsur olmuştur, zira kendisi birçok örnek alınacak davranışına paralel, çalışkan, azimli, ticareti bilen ve seven bir kişi idi. Lise tahsilimde ailemden ayrı olarak Antalya’ya gelmem de yine dönüm noktalarımdandır, çünkü o yaşlarda tek başına yaşamak, kendi sorumluluğu almak erken bir olgunluğu da beraberinde getirmiştir.1990 lı yıllarda Ticaret lisesini bitirip ailemin işi olan gıda ticaretine bu kez tam zamanlı ve tüm enerjim ile başladım. İş sorumluluğu, iş ahlakı, çok çalışmak gibi aileden edindiğim özelliklerim, zaman içinde iş dünyasından edindiğim deneyimler, işimi ve 1999 yılında devraldığımız Kemal Kükrer markasını büyütmemize vesile olmuştur. Ailem, dünya güzeli 3 kızım ve işime olan bağlılığım yaşamımın temel taşlarıdır.

 

Kemal Kükrer markası: Marka, 1915 yılında rahmetli Kemal Kükrer’in  Eskişehir’de kurduğu, kısa zamanda büyüterek çevre illerde, süreç içinde Anadolu’nun büyük bölümünde de tanınan, güvenilen Türkiye’ nin ilk sirke markasıdır. Doğal mısır fermantasyonu ile sirke üreten ilk ve tek markadır.1990 lı yılların sonuna gelindiğinde ise, ailenin 3. Kuşağı markayı Gülel ailesine devretmiştir. Marka bugün yurt içi ve yurt dışında tanınan, beğenilen, tüketicilerin güvendiği, Dünya sos devi  Japon Ajinomoto firması ile kurduğu ortaklıkla Türk damak tadına uygun ürünler ile ürün yelpazesini büyüten, yöresel ürünleri orijinal, doğal yöntemler ve son teknoloji ile üretip, ulusal bazda tanıtan ve dağıtan Pazar lideri, 100 yıllık bir markadır.

Geri