KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:264

TMME 2012 2. Çeyrek Sonuçları Açıklandı

Küçük Ev Aletleri ve Meyve Suları Sektörleri Müşterilerini En Fazla Memnun Eden Sektörler Oldu

 

 

Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2012 Yılı 2. Çeyrek sonuçlarına göre Cappy, Pınar Meyve Suları, Bosch, Pınar Su, Opet ve Türk Hava Yolları müşteri memnuniyetinde sektörlerinin lider markaları oldular.

 

81 ilde 8 bin 034 tüketici ile bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yapılarak ve özel ekonometrik analiz modeli ile belirlenen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksinin 27. ölçüm sonuçları açıklandı.

TMME çalışması kapsamında, 2012 yılının 2. çeyreğinde Akaryakıt İstasyonları,Ambalajlı Su, Havayolları, Küçük Ev Aletleri ve Meyve Suları sektörleri ölçüldü. Küçük Ev Aletleri sektörünün müşteri memnuniyeti son üç yılın en yüksek düzeyine ulaştı.

 

Küçük Ev Aletleri sektörünün müşteri memnuniyeti endeksi bir önceki yıla kıyasla iki puan artarak 80 puana yükseldi. Sektörün ölçülmeye başladığı ilk yıl olan 2010 yılından itibaren sıralamada üst düzeyde yer alan Bosch bu yıl endeksini 4 puan arttırarak sektördeki liderliğini perçinledi. Arçelik ise sıralamada Bosch’u takip eden marka oldu.

 

* Bu bültende yeralan TMME Q2/2012endeks sonuçları, 4 / Mayıs / 2012 – 28 / Ağustos/2012 tarihleri arasında, TMME Ortak Girişim Kurucuları, Türkiye Kalite Derneği ve KA Araştırma Limited tarafından, 81 vilayette, 8,034 müşteri görüşmesi ile, bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yapılarak toplanan verilerin, ACSI/Fornell Modeli ile özel olarak analizinden elde edilmiştir.

Geri