KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263
Limak Uludağ Elektrik’ten “Sevgi Evleri” Ziyareti ve “Tenor Murat Karahan ile Zeki Müren Şarkıları”Gecesi

Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac ve beraberindeki heyet “Dünya Çocuk Kitapları Haftası”nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olan Sırameşeler Sevgi Evlerini ziyaret etti.
Ziyarette Kurum Müdür Vekili Hanifi Akdeniz ile sohbet eden Aytac, kitapların hayatımızdaki yerinin önemine vurgu yaptı. Aytac; “Kitap sevgisinin küçük yaşlarda kazanılması gerektiğinin bilincindeyiz. Küçük yaşlarda okunan kitaplar, çocukların olumlu yönde gelişimini sağlarken aynı zamanda okuma alışkanlığının kazanılmasında da etkindir. Sevgiyle baktığımız çocuklarımızın, kitap sevgisini arttırmaya katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Limak Holding bünyesinde bulunan Limak Vakfı tarafından düzenlenen “Tenor Murat Karahan ile Zeki Müren Şarkıları” etkinliği, Türkiye Turnesi kapsamında 6 Aralık 2017 Çarşamba akşamı saat 20:00’de Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda gerçekleşecektir. Bilet satışları biletix.com sitesinin yanı sıra Limak Uludağ Elektrik ve UEDAŞ`ın Kurumsal İletişim departmanlarından elden temin edilebilmektedir.  Bilgi için; http://www.biletix.com/etkinlik/U9KA3/TURKIYE/tr



Doğu Pres’e En İyi Tedarikçi Ödülü

Doğu Pres, stratejik iş ortağı Denso tarafından düzenlenen tedarikçi gününde ‘’En İyi Tedarikçi’’ ödülünü almaya hak kazandı. Global seviyede operasyon yeterliliği ve müşterileriyle oluşturduğu stratejik ortaklıkları sayesinde şimdiye kadar birçok firma tarafından ödüllendirilen Doğu Pres ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Denso firması tarafından her yıl düzenlenen ve aynı zamanda bu yıl Macaristan’daki 20. Operasyon Yılının kutlandığı tedarikçi günü 17 Kasım 2017 tarihinde Denso Macaristan fabrikasında gerçekleşti. Tüm tedarikçilerin değerlendirildiği Ödül Töreninde fiyat, teslimat, kalite performanslarına göre tedarikçilere ödülleri verildi. Doğu Pres toplamda tüm dallarda en yüksek performansı sergileyen firma olarak ‘’En İyi Tedarikçi’’ ödülünü almaya hak kazandı. Çalışmalarının karşılığını müşteri memnuniyeti ve başarılı müşteri denetimleri ile alan Doğu Pres; Denso 2017 En İyi Tedarikçi Ödülü ile başarılarına bir yenisini ekledi.


İlketap Yeni Yatırımıyla Giydirilmiş (Sleeve) Ambalaj Etiketi de Üretecek

37 yıldan beri Türkiye genelinde gıda, içecek, kişisel bakım ve ev bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren kurumsal işletmelere tabaka tekyüzlü etiketlerle, kendinden yapışkanlı rulo etiket üretimi yapmakta olan İlketap, yeni yatırımları ile artık ambalaj sektörüne de katkı sağlamayı amaçlıyor. Son yıllarda hızla büyüyen ve Türkiye ekonomisine ciddi katkısı olan ambalaj üretiminin bir parçası olmak İlketap’ın öncelikli hedeflerinden biriydi. Bu hedefi gerçekleştirmek üzere 2 yıllık bir süreçte fizibilitesi tamamlanan yatırım geçtiğimiz aylarda hayata geçirildi.

Ağırlıklı olarak içecek sektörüne hizmet veren İlketap, yeni kombinasyon baskı makinası yatırımıyla yine içecek odaklı sleeve ambalaj pazarında yer almayı ve şeffaf etiket (no-label-look) alanında üretim kapasitesini arttırarak müşterilerine sunmakta olduğu hizmet yelpazesini genişletmeyi hedeflemektedir. Gelişmiş teknoloji ve en son yeniliklere sahip özelliklerle donanımlı kombinasyon baskı makinası ile her türlü inovatif baskıyı yapmak ve sektörde farkındalık yaratmak mümkün olacaktır. Üretim süreci kısalacağından, termin sürelerini kısaltmak ve maliyetleri düşürmekle ilgili de avantaj sağlanacaktır. Türkiye’de bir ilk olan bu yatırımıyla İlketap, firmaların etiketle ilgili çözümlerini yurt dışında aramak yerine, Türkiye’de gerçekleştirerek ekonomiye katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 



TÜBİTAK BUTAL “Hayalimdeki Laboratuvar” Konulu Resim Yarışması ve Eğitimler

Bilim ve Teknolojinin hızla geliştiği ve değiştiği günümüzde test/analizin önemi ile hayatımıza kattıklarının öğrenciler arasında algılanıp yaygınlaştırılması için farkındalık yaratmak, bilinç düzeylerini geliştirmek ve hayal güçlerini kullanarak yeteneklerinin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla; Bursa ilimizdeki ortaokul (5.6.7.ve 8.Sınıf) öğrencilerine yönelik ”Hayalimdeki Laboratuvar” konulu resim yarışması düzenlenecektir. Bilgi için; http://butal.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/hayalimdeki-laboratuvar-konulu-resim-yarismasi

TÜBİTAK BUTAL’ın 2017 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında “Tekstilde Performans Testleri” konulu uygulamalı  eğitimler, BUTAL Laboratuvarlarında gerçekleştirildi. “Tekstilde Performans Testleri-1,TS EN ISO 13934-1 Kopma Dayanımı: Şerit Metodu, TS EN ISO 13934-2 Kopma Dayanımı: Kavrama Metodu” konulu eğitim 14 Kasım 2017 tarihinde ve “Tekstilde Performans Testleri-2,TS 257 EN 20811 Su Geçirmezlik, TS EN ISO 4920 Su İticilik, TS EN ISO 14419 Yağ İticilik” konulu eğitim 15 Kasım 2017 tarihinde, BUTAL Laboratuvarlarında uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Araştırma Görevlileri ile Laboratuvar Teknik Personelinin katılım sağladığı ve test/analizlerin uygulamalı yapılması, sonuçların hesaplanması/değerlendirilmesi konularının işlendiği eğitimlerin sonunda, katılımcılara BUTAL tarafından “Katılım Belgesi” verildi.



Nilüfer Belediyesi Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi Açıldı

Nilüfer Belediyesi’nin, Avustralya Büyükelçiliği’nden hibe desteği ile hayata geçirdiği Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes Brown’ın katılımıyla hizmete açıldı. Akademide, kadınlar ve çocuklar hem eğitim alacak hem de çeşitli atölyelerle sosyal hayatın içinde yer alacak.

Nilüfer Belediyesi, kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve diğer dezavantajlı grupların sosyal hayatın içinde daha aktif olması amacıyla hizmete açtığı Kadın ve Çocuk Akademilerine bir yenisini daha ekledi. Kültür ve Büyükbalıklı Mahallelerinin ardından  üçüncü Kadın ve Çocuk Akademisi Çalı’da hayata geçirildi.
 
Avustralya Büyükelçisi Marc Innes Brown’ın da eşi ve çocuğuyla katıldığı törenle hizmete açıldı. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Çalı Mahalle Muhtarı Mustafa Yunguş ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Presmetal’e Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nden Ödül

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çevreci Tesisler Ödül Töreni 11.11.2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin, çevre sağlığının korunmasına katkıda bulunmak, sanayi tesislerinin çevre yönetimi konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla iki yılda bir düzenlediği etkinlikte, 11 üye belediyenin bildirdiği ve Birlik Yönetimi tarafından belirlenen kriterleri sağlayan tesisler ödüllendirilmiştir. Sağlıklı Kentler Birliği üyelerinin katılımları ile gerçekleştirilen Çevreci Tesisler Ödül Töreninde, ‘Presmetal Otomotiv Yan. San. A.Ş.’, 2017 yılı Çevreci Tesis Ödülünü almaya layık görülmüştür.



Çağdaş Eğitim Kooperatifi Hedef ve Strateji Toplantısı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin “eğitim”, finans” ve “yatırım” alanında 2020’li yıllarda yapacağı çalışmalar, “hedef ve strateji” toplantısında masaya yatırıldı. Başkan Buğra Küçükkayalar, Divan Otel’de, yönetim, denetim ve emanet kurulu üyeleri ile kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda, ÇEK’e, “vizyonel bakış açısının” ele alınacağını vurguladı.

Sayman Doğan Yılmaz, finans, Emanet Komisyonu Üyesi Zafer Tolunay, yatırımlar/inşaat ve alanların verimli kullanımı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Füsun Kuter de, eğitim alanında Kurul’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi, önerilerde bulundu. Katılımcıların, mali duruma, eğitim ve tanıtıma yönelik kısa başlıklar altındaki önerileri de şunlar:

“Okul yapan bir yatırımcı ile ortak bir çalışma yapılmalı, Bursa dışında kurulacak ÇEK okullarının isim hakkının -franchise yöntemiyle- verilmeli, okulların tam kapasite ulaşması konusunda çalışma yapılmalı, ÇEK’in kurumlarına ait tüm alanlar daha verimli kullanılmalı, kiraya verilmeli, AB, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kalkınma Ajansı’nın teşviklerinden/fonlarından yararlanılması konusunda çalışma başlatılmalı, kuruma gelir getirici işletmeler kurulması yönünde çalışmalar yapılmalı, yatırım maliyetleri öncelik sırasına göre belirlenmeli.

ÇEK Üniversitesi konusunda, Inovasyon, Reform ve Geliştirme Merkezi (ÇEKİRGEM) oluşturulmalı, vakıf kurulmamalı, özürlü öğrencilere yönelik projeler yapılmalı, kurumun daha geniş kitle tarafından tanınması amacıyla planlama, tanıtım ve reklam bütçesi ayrılmalı, ÇEK’in strateji toplantılarının, “GELEÇEK” başlığı altında 4 ayrı toplantıda ele alınmalı.”



ABN Metal A.Ş., Almanya PArts2Clean Fuarında “Secures your process” Dedi

ABN Metal her yıl olduğu gibi bu yılda paslanmaz parça yıkama sepetleri, kaplama fikstürleri ve taşıma arabaları ile sektörün lideri olan Parts2Clean fuarında yerini almıştır. Deutsche Messe AG tarafından organize edilen fuar, dünyanın her yerinden 250 katılımcı firmayı ziyaretçileri ile bir araya getirmektedir.

ABN Metal standında Bursa’da tasarımını ve üretimini yaptığı ve 80%’ini Almanya, Amerika, Brezilya, İsviçre, İsveç, Kore ve Hindistan gibi ülkelere ihracat ettiği ürünleri gösterme fırsatı bulmuştur. Kaliteden ödün vermeyen ve müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutan ABN Metal gördüğü ilgiden memnun kalmıştır. Yeni dönemde var olan müşteri portföyüne yeni pazarların ve yeni müşterilerin katabilmenin gururu ile yoluna devam edecektir.  



Erdem Kaya Patent, Patent Farkındalık Eğitimleri Devam Ediyor

Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Erdem Kaya ve uzman eğitimci kadrosu, her ay düzenli olarak gerçekleştirdikleri eğitimlere Kasım ayı içerisinde de devam etti. Başta Vestel Elektronik A.Ş. olmak üzere birçok firma ve Ar-Ge ekibine patent eğitimleri verildi. Yoğun katılımların olduğu etkinlikte personel Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları, patent, marka ve tasarım konularında da daha detaylı bilgiye sahip oldu.



Angst Pfister Gelişmiş Teknik Çözümler A.Ş.’de İsim Değişikliği ve Çevre Ödülü

26.09.2017 tarihine kadar faaliyetini Laspar Angst Pfister Gelişmiş Endüstriyel Çözümler A.Ş. olarak sürdüren şirketimizin ünvanı, sözkonusu tarihte gerçekleşen ticari tescil işlemi ile değişmiş ve yeni ünvanımız “Angst Pfister Gelişmiş Teknik Çözümler A.Ş.” olmuştur. Angst Pfister A.Ş. olarak, bu isim değişikliğinin, işimiz ve iş ortaklarımız yönünden hem Bursa hem Türkiye hem de dünya çapındaki sektörel çalışmalarımızı pozitif yönde etkileyeceği kanaatindeyiz.

Angst Pfister Gelişmiş Teknik Çözümler A.Ş.’de değişim ve dönüşüm planlı ve heyecanlı şekilde devam ederken, Haziran 2017 itibarıyla Kalder ile birlikte EFQM çalışmalarına başlayan şirketimiz çalışanları, ilgili eğitimleri aldıktan sonra, 26.10.2017 tarihinde Kalder Danışmanımız ile Aksiyon Planı toplantısı gerçekleştirdiler. Kalite yolculuğunda 2018 yılının Angst Pfister Gelişmiş Teknik Çözümler A.Ş. için dönüm noktalarını beraberinde getireceğinden eminiz.

Yoğun geçen bu son dönemde, aldığımız ulusal ve uluslararası ödüllere bir yenisini daha ekledik. Angst+Pfister Gelişmiş Teknik Çözümler A.Ş olarak, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (SKB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çevreci Tesis Ödüllerinde önce Bursa, sonra Türkiye çapında ödül almaya hak kazandık.

 

Haberler geliş sırasına göre yer almıştır.
Kurumlarımızı tebrik ederiz.

Geri