KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:264

Ramada Bursa Cekirge Sporcuları Ağırladı

Özel atmosferiyle iş ve tatil konaklamalarının tercihi Ramada Bursa Cekirge geçtiğimiz ay; bu sene 4’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Cengiz Göllü Bursa Kupası katılımcıları VC. Maritza Plovdiv ve Proton Saratov takımlarını ağırladı. Programın basın toplantısı da otelde gerçekleştirildi. 

5’i suit olmak üzere toplam 71 odası bulunan Ramada Bursa Çekirge 1000 metrekarelik alana yayılan SPA Merkezi’nde de huzur verici bir ortam sunuyor. Ramada Bursa Çekirge’de 390 m2’lik alana yayılan 3 toplantı salonu bulunmaktadır.



ElringKlinger TR ve KASDER Şenliği

ElringKlinger TR çalışanlarının gönüllü destek ve katılımıyla KASDER Şenliği Bursa’da gerçekleşmiştir. Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) ülkemizdeki yaklaşık 100.000 kas hastasının daha kaliteli yaşam sürmelerinin koşullarını yaratmak, hastalarımıza ve topluma rehber olmak, çözüm önerileri geliştirerek uygulanmasını sağlamak amacıyla 1978 yılında kurulmuştur.

Sosyal etkinliklere yeterince katılma fırsatı bulamayan kas hastalarının sosyalleşmesi ve keyifli vakit geçirmesi amacı ile düzenlenen şenlik, yerel müzik gruplarının ve animasyon ekibinin katılımıyla gerçekleşti. Şenlikteki tüm olanaklar (fotoğraf çekimi, konserler, yiyecek-içecek, dövme, animasyon, vb.) gönüllülerin maddi ve manevi destekleri ile sağlanmıştır. ElringKlinger TR ekibi olarak bu şenliğin planlanması ve gerçekleştirilmesi aşamalarında önemli rol aldık. Çalışanlarımızdan Seda Çetin, gitar çalarak müzik grubuna eşlik etti.


Erdem Kaya Patent ve BAU’dan Patent Vekilliği Eğitimi

Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık A.Ş. ile Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Liderlik, Araştırma ve Uygulama Merkezi (ULMER) işbirliğiyle ile hazırlanan "Patent Vekilliği Eğitim Programı" 4 Kasım`da başlıyor. İstanbul BAU Beşiktaş Kampüsü`nde hafta sonları toplam 8 gün ve 64 saatlik süreyle gerçekleşecek olan eğitim programı 26 Kasım`da sona erecek.  Eğitimde teorik derinliğin yanı sıra patent vekillerinin saha tecrübesinden gelen uygulamaya dönük örneklere de yer verilecek. 

Program özellikle bu yıl düzenlenecek patent vekilliği sınavına girecek adaylar için büyük kazanımlar sağlayacak. 


Nilüfer Belediyesi Oyun Engel Tanımaz Parkı’na Ödül

Türkiye’de, çocukların hayalini kurup tasarladığı ilk park olan “Oyun Engel Tanımaz Parkı”, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından ödüle değer görüldü. 

Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projesi olan “Oyun Engel Tanımaz Parkı”, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından ödüllendirildi. Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi olan ve 6’sı engelli toplam 30 çocuğun önce eğitim alıp ardından  birlikte tasarladığı  park, engelli bireylerin de hiç bir engelle karşılaşmadan oyun oynayabilecekleri bir alan. Açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören, İhsaniye Mahallesi’ndeki “Oyun Engel Tanımaz Parkı”, Sağlıklı Kentler Birliği 2017 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri kapsamında değerlendirmeye alındı. 35 üye belediyenin 103 projeyle başvuruda bulunduğu yarışmada, jürinin  değerlendirmeleri sonucu, Nilüfer Belediyesi’nin, demokrasi ürünü olan  “Oyun Engel Tanımaz Parkı”, Büyükşehir İlçe Belediyeleri Sosyal Sorumluluk Kategorisi’nde ödüle değer görüldü. 



Özel Medicabil Hastanesi’nde “Önlenebilir Tıbbi Hatalar” Workshop

Özel Medicabil Hastanesi ve Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü olarak 14 Ekim 2017’de ilk kez canlı senaryolar eşliğinde Özel Medicabil Hastanesi`nde  “Önlenebilir Tıbbi Hatalar” Workshop etkinliği düzenlenecektir. 

Etkinlik programı ve diğer detaylara www.yalinsaglikenstitusu.com , www.medicabil.com web sitelerinden  ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir. 


Essplus Güzellik Merkezi ve Akademisi Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Essplus Güzellik Merkezi ve Akademisi ile Nilüfer Belediyesi İş ve Meslek Edindirme Bürosu  iş birliği içerisinde, 07-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen eğitimi  başarıyla tamamladık.Kursiyerler 12.09 tarihinde sertifikalarını Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı sn. Yalçın Işıkyıldız’dan teslim aldılar. 

Ağustos ayında Essplus Güzellik Merkezi ve Akademisi olarak Kalıcı Makyaj sınavlarıyla 13 öğrencisini daha mezun etmenin gururunu yaşadık. Essplusın  yeni kayıt dönemi de Eylül ayı itibariyle başladı. Bir yandan yeni kursiyer kayıtlarına başlayan kurumumuz bir yandan da mevcut kursiyerleriyle eğitimlerini sürdürüyor.



Nominal Şirketler Grubu Yeni Adresinde 

Nominal Şirketler Grubu yeni adresinde yeni faaliyet alanı ile müşterilerine hizmet sunmaya devam ediyor. Marka ve patent danışmanlığı ile devlet teşvikleri danışmanlığının yanında faaliyet alanına matbaa, dijital baskı, promosyon ürünleri de ekleyen firma Nilüfer Ticaret Merkezi’ nedeki yeni binasında ve genişleyen kadrosu ile öncelikle Bursa sonrasında tüm Türkiye’ ye hizmet vermektedir. 

Baskı noktası adı ile Ankara’ da uzun yıllardır sektörde olan bir organize matbaanın Bursa’ daki fiziki şubesi olmakla birlikte firmamızın ayrıca kendi adına tescilli bibaskı ve bipromosyon markaları da vardır. Özellikle promosyon ürünler alanında  Bursa’ da öncü marka olmayı hedefleyen firmanın matbaa, dijital baskı ile ilgili hizmetlerine www.bibaski.net web adresinden, promosyon ürünlerle ilgili hizmetlerine de www.bipromosyon.net web adresinden ulaşabilirsiniz.


Limak Uludağ Elektrik, Yeni Uygulamasının Meyvelerini Toplamaya Başladı 
 
Bursa başta olmak üzere Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde toplam 3 milyon müşteriye hizmet veren Limak Uludağ Elektrik, hayata geçirdiği Esnek Fatura uygulamasıyla, borçtan enerji kesme oranını yüzde 20’lere kadar azalttı.
 
Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, 2017 yılını müşteri memnuniyeti yılı ilan ettiklerini belirterek, hayata geçirdikleri Esnek Fatura uygulamasıyla borçtan enerji kesme oranını yüzde 20’ye kadar azalttıklarını söyledi. “Türkiye’de enerji sektöründe bir ilk olan Esnek Fatura uygulamasıyla müşterilerimiz faturalarının son ödeme tarihlerini kendileri belirleyebiliyor” diyen Aytac, “Fatura son ödeme tarihleri mevzuata göre sayacın okunduğu güne 10 gün ilave edilerek tespit edildiği için memur, emekli veya diğer ücretli çalışanların maaş ödeme tarihlerine denk gelemeyebiliyordu. Bu uygulamamız Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’daki müşterilerimizle ülke genelinde 81 lira üzeri fatura ödeyen serbest tüketici müşterilerini kapsıyor. Ayrıca, müşterilerin fatura alt limitlerini belirleyebilecekleri bir uygulama da başlattık. Ayarlanabilir Fatura Alt Limiti ile özellikle yazlık ve kışlık evleri olan müşterilerimizin küçük faturalar sebebiyle yaşadığı sıkıntılar ortadan kalkıyor.” şeklinde konuştu. Diğer yandan düzenli fatura ödeyene de ayrıcalıklar getirildiğinin altını çizen Aytac, şunları kaydetti:


LEONI’de “Aile Günü” Coşkusu

LEONI Kablo; 100. kuruluş yıl dönümü coşkusunu doyasıya yaşamak ve çalışanlar arasındaki birliktelik ruhuna katkı sağlamak amacıyla, “Aile Günü” organizasyonu düzenleyerek, çalışanları ve ailelerini bir araya getirdi. Etkinliğe yaklaşık 500 kişi katılırken; organizasyonda katılımcıları bando takımı karşıladı. Ayrıca tüm katılımcılar, kapıdan içeri girer girmez kendilerini bekleyen dünya haritasının yer aldığı el birliği tablosuna el izlerini bırakarak, güçlü bir birliktelik mesajı verdi.

Yetişkinler için de birçok aktivitenin gerçekleştirildiği etkinlikte konuşan LEONI Türkiye Genel Müdürü Şükrü Erdem, “Aramızdaki bu güçlü birlik ve beraberlik olgusu geçmişten bu yana, şirketimizi başarıya ulaştıran en önemli faktörlerin başında geliyor. Bu noktada çok çalışmaya devam ederek; hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerlemeyi ve büyümeyi sürdüreceğiz” dedi. 


Haberler geliş sırasına göre yer almıştır. Kurumlarımızı tebrik ederiz.
Geri