KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Büyükşehir Belediyesi’nden Kültürpark’ta Buz Pateni Dönemi

 

‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ‘branşlara özel’ spor tesislerine şimdi de Kültürpark’a yapılan buz pateni pisti eklendi. Yaklaşık bin metrekare alana kurulan ve yılın 12 ayı hizmet verecek tesisleri hizmete açan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kış sporlarını şehir merkezine taşıyan bu yatırımla birlikte Kültürpark’a ayrı bir heyecan ve canlılık geleceğini söyledi.

 

Yıllardır Bursalıların en gözde buluşma mekanlarından biri olan Reşat Oyal Kültürparkı, artık buz pateni meraklıların da toplanma noktası olacak. Yaklaşık 500 bin metrekare alanlı Kültürpark içindeki havuzun kullanılmayan küçük bölümü, buz pateni pisti olarak yeniden düzenlendi. Tesisler, pist ve çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 2 milyon liraya mal olan yatırım da kafeterya ve pist düzenleme alanları da bulunuyor.

Prysmian Group TR’nin Sponsor Olduğu Milli Sporcu Dünya İkincisi

 

Milli sporcumuz Hatice Kübra İlgün Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından Güney Kore'nin Muju kentinde düzenlenen 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda dünya ikincisi oldu. Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye’nin sponsor olduğu milli sporcu Hatice Kübra İlgün finale kadar sırasıyla Kenya, Letonya, Almanya ve Portekiz’den rakiplerini yenerek finale adını yazdırdı ve kadınlar 57 kiloda gümüş madalyaya hak kazandı. Şampiyonada 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanan tekvando milli takımı da takım halinde dünya ikincisi oldu.

 

Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu “Gençler bizim yarınlarımız. Biz sadece projelerimizle değil, gençlere verdiğimiz desteklerle de Türkiye’yi yarınlara bağlıyoruz" diye konuştu.

TÜBİTAK BUTAL’da Deri Üretiminde Atık Yönetimi Eğitimi

Gelişmekte olan Asya ve Afrika ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerine yönelik olarak Türkiye – UNIDO işbirliğiyle TÜBİTAK BUTAL’da “Deri Üretiminde Atık Yönetimi ve Ekolojik Deri Organize Sanayi Bölgeleri konulu uluslararası bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) işbirliği ve destekleriyle  TÜBİTAK BUTAL tarafından organize edilen programa  farklı ülkelerden 18 kursiyer katıldı.

 

TAYSAD’ta TÜBİTAK BUTAL Tanıtım Toplantısı

TÜBİTAK BUTAL’ı daha yakından tanıtmak amacıyla BUTAL yetkilileri TAYSAD’ı ziyaret etti. TAYSAD üyesi firma temsilcileriyle yapılan tanıtım toplantısında, TÜBİTAK BUTAL Müdürü Sedat Aktaş tarafından BUTAL’ın özellikle test, analiz ve muayene hizmetleriyle laboratuvarların imkânları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

 

BUTAL - KOSGEB İş Birliği Toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilgili kuruluşlarından olan Bursa’daki KOSGEB Müdürlüğü ile TÜBİTAK BUTAL yetkilileri mevcut iş birliğinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla BUTAL’da bir araya geldi. BUTAL’ın faaliyetleri ve laboratuvar imkanları hakkında BUTAL Müdürü Sedat Aktaş tarafından yapılan tanıtım sunumu ile başlayan toplantıda, Bursa’daki KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör ve beraberindeki Laboratuvar yetkililerinden oluşan heyetin yanı sıra,TÜBİTAK UME’den bir temsilci ve BUTAL Birim Sorumluları ile diğer ilgili personel hazır bulundu. BUTAL’ın KOBİ’lere yönelik test ve analiz hizmetlerinde KOSGEB desteklerinden daha fazla ve kolaylıkla yararlanılabilmesi, böylece bu tür faaliyetlerin artırılması açısından karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Aktaş Holding, ‘Çevreci’ Yaklaşımlarının Ölçülmüş Sonuçlarını Açıkladı

 

Aktaş Holding tarafından, ÇEVKO Vakfı ile gerçekleştirilen anlaşma kapsamında; ağaç, elektrik, depolama, fosil yakıt ve su temel bileşenlerinin yer aldığı listede, hem anlaşmanın ilk gününden bu yana, hem de 2017 yılına dair elde edilen net tasarruf miktarları, güncel rakamlarla paylaşıldı. Aktaş Holding’in ÇEVKO ile getirdiği yükümlülüklerin yer aldığı Çevresel Fayda Raporu’na göre, 2017 yılını kapsayan süreçte; kâğıt, karton, cam, alüminyum, çelik, teneke, kompozit gibi malzemelerin etkin kullanımı sayesinde, 12 dönüm orman arazisine denk gelen 648 adet ağacın kesilmesi önlendi.

 

Aynı rapora göre, 69 ailenin yıllık elektrik tüketim oranına denk gelen 193,792 kw/h elektrik tasarrufunun sağlandığı açıklanırken, 342 m³ depolama sahası tasarrufunun sağlandığı, 6,016 litre fosil yakıt tasarrufunun elde edildiği ve 5 ailenin yıllık su tüketimine denk gelen 953,820 m³ düzeyinde, su tasarrufunun yapıldığı açıklandı.

 

Aktaş Holding olarak, kuruldukları günden bu yana çevre ile ilgili tüm yasal kriterlere azami özen gösterdiklerini kaydeden Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, ileri teknolojiye yatırımlara devam ederken; insana, topluma ve çevreye değer katacak her türlü çalışmaya da koşulsuz destek verdiklerini söyledi.

Erdem Kaya Patent Çalışanlarına Kıdem Plaketi

 

Fikri ve Sınai Mülkiyet hakları danışmanlığı konusunda Türkiye’nin güçlü markalarından birisi konumunda bulunan Erdem Kaya Patent, 5 yılını doldurmuş çalışanlarını plaket ile ödüllendirdi.

 

Erdem Kaya Patent bünyesinde 5 yıl ve üzerinde görev yapan çalışanlara Erdem Kaya tarafından plaketleri takdim edildi. Çalışanlar plaketlerini alırken duygu ve düşüncelerini de çalışma arkadaşlarıyla paylaştı. Şirket bünyesinde müşterilerine en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Erdem Kaya; “Firmamızın bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan personelimize gönülden teşekkür ediyoruz. Hep birlikte daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Geri