KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

Ülfet ÖZTÜRK

Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubu Üyesi

TOFAŞ Ar-Ge İleri Ürün Araştırmalar Uzmanı

EFQM Mükemmellik Modeli

 

EFQM Mükemmellik Modelinin Amacı “Avrupa’daki kuruluşların sürdürülebilir mükemmelliğini sağlayabilmek için itici güç olmak” tır. Vizyonu ise; “Avrupa’daki kuruluşların mükemmel olduğu bir dünyadır. Bu model; müşteri tatmini, çalışanların tatmini ve toplum üzerindeki etki konularındaki başarının, politika ve stratejilerin, çalışanların, kaynakların ve süreçlerin uygun bir liderlik anlayışıyla yönlendirilmesi ile sağlanabileceğini ve böylece iş sonuçlarında mükemmelliğe ulaşılabileceğini vurgulamaktadır. Modeldeki dokuz ana kriter; kuruluşun mükemmelliğe erişme yolunda gösterdiği çabalara ilişkin değerlendirmeleri içermektedir. Mükemmellik modelinin her bir kriteri mükemmellik yolculuğunda organizasyonun uygulaması gereken özdeğerlendirme ve sürekli gelişme faaliyetlerinin yer aldığı alt kriterlerden oluşmaktadır. Modelde, 24’ü girdi ve 8’i sonuç olmak üzere toplam 32 alt kriter bulunmaktadır.

 

 

EFQM Mükemmellik Modeli sürekli mükemmelliği yakalamanın pek çok değişik yaklaşımı kullanarak da mümkün olabileceğini kabul eden ve reçete sunmayan bir çerçevedir. Bu reçete sunmayan çerçevenin altyapısını oluşturan bazı temel kavramlar bulunmaktadır.

Sonuçlara Yönlendirme / Müşteri odaklılık / Liderlik ve amacın tutarlılığı

Süreçler ve veriler ile yönetim / Çalışanların geliştirilmesi ve katılımı / Sürekli öğrenme, yenilikçilik ve iyileştirme / İş birliklerinin geliştirilmesi / Kurumsal Sosyal Sorumluluk

 

Yukarıda literatürde hepimizin ulaşabileceği bilgilerin nasıl çalıştırıldığını anlayabilmek adına 29.09.16 tarihinde Bursa KalDer’in liderliğinde EFQM Mükemmellik Modeli Paylaşım Konferansı’na katıldık. Modeli kendilerine şirket kariyeri yolculuğunda bir yol ve rol model  olarak benimsemiş, bunu en üst düzey çalışandan, en alt düzey çalışanlarına kadar içselleştirmiş ve modele inanarak kendilerini bir adım daha ileriye taşımış firmaların bu yolculuktaki çalışmalarını dinledik, heyecanlarına ortak olduk, gelecek planlarını ve hayallerini dinleyerek, yeni ufuklara yelken açtık. Bilgi seviyemizi yükselttik ve kendimize yeni rol modeller, çalışılacak yeni alanlar belirledik, bizde hayallerimizi tekrar şekillendirdik.

 

EFQM bitmeyen bir yolculuk, eğer kendinize bir sınır koymadıysanız; ki şahsi düşüncem ne insanların ne de şirketlerin asla sınırları olmamalı, sektörlerinizdeki varlığınız süresince EFQM gelişecek siz gelişeceksiniz, siz gelişecek ve değişeceksiniz EFQM sizinle gelişecek ve değişecek. Bu yolculuğa çıkmış ve modeli benimsemiş her şirket ve her birey bu döngüden bağımsız hareket etmeyecektir, edemeyecektir.

 

Konferansta en güzel sorulardan biriydi, “mükemmellik sizin için ne ifade eder.” Aslında her firma birbirini tamamlayan cevaplar verdiler ve sonuçta şöyle bir tanım çıktı :‘’Mükemmele varmak diye bir şey yok her zaman daha iyisi ve daha iyisi var, mükemmellik işte bu daha da mükemmele ulaşmak istediğimiz yolda her an mutlu olmak, her anını içselleştirmek ve her anından keyif alarak çalışmak ‘’ İşte tam da böyle.. EFQM modeli ile çalışmaya başlamak şirketleri başlangıçta korkutuyor ya da çalışanların kafasında ekstra işler ve yükler olarak algılanıyor olsa da modeli en başında doğru anlayarak yola çıkmak ve gerçekte mükemmelliğin ne olduğunu ifade edilen tanımdaki gibi içselleştirirsek bu yolculukta aşılamayacak engel olmayacaktır.

 

Mükemmellik yolculuğunuzun her anından keyif almanız dileğimle…

Geri