KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

25. Kalite Kongresi’nde Sürpriz Bir İsim

İnsandan Fazlası: Gezegendeki İlk Cyborg Kevin Warwick

 

KalDer, Türkiye Kalite Derneği tarafından düzenlenen 25. Kalite Kongresi 15-16 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul’da Kevin Warwick’i ağırlayacak. Kevin Warwick İngiltere Reading ve Conventry Üniversiteleri’de fahri profesörlük unvanına  sahiptir.  Warwick’in temel araştırma alanları arasında sanal  zeka,  biyomedikal  sistemler,  robotik ve  sibernetik  organizmalar  (cyborgs) bulunmaktadır. Araştırmalarında denek olarak kendini kullanmasından ötürü basında genellikle Dünya’nın ilk Cyborg’u olarak tanınmaktadır.

 

Yüksek  Mühendis  olarak  600’den  fazla  makalesi  yayınlanmış ve implant teknolojileriyle  ilgili  deneyleri  kendisini  Amerikan  teknoloji  dergisi  Wired’ın kapağına  taşımıştır.  Warwick,  basit  telepati  olarak  sayılabilecek  iki  kişi  arasında elektronik iletişimi sağlayabilen Dünya’daki ilk insandır. Ayrıca kendi sinir sistemini internete  bağlayarak  Atlantik  Okyanus’u  ötesindeki  bir  robotu  beyin  sinyalleriyle yönetmeyi başarmıştır.

·         Bir fare embriyosunun beyin hücrelerini bir robota nakletti ve bu robot biyolojik hücreler sayesinde istenen görevleri yerine getirdi.

·         Kendisine deneylerinde yardım eden eşi ile kendisi arasında Dünya’da ilk defa telepatik iletişim kurmayı başardı.

·         Vücuduna enjekte edilen bir akıllı çip aracılığıyla içinde yaşadığı bina ile kendisi arasında dijital bağlantı kurmuştur.

·         Geliştirdiği algılayıcılar sayesinde kıta ötesinde bulunan bir robot kolu düşünceleriyle yönetti.

Katılımcılar; 25. Kalite Kongresi’nde, araştırmaları esnasında denek olarak kendini kullanan Warwick’in yaşadığı deneyimleri ilk elden dinleme fırsatı yakalayacak. Ayrıntılı bilgiler KalDer’den alınabilir.

Geri