KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Yasemin Bulut

KalDer Bursa Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubu Üyesi

Okullar İçin Avrupa’ya Açılan Bir Kapı: eTwinning

Merhabalar,

Bu yazımızda sizlere okullarımızın yapabileceği Avrupa Birliği projelerinden bahsetmek istiyorum. AB projeleri Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşabileceği temel sorun alanlarına ortak bir çözüm geliştirmeyi amaçlar. Eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan bu projeler 2014-2020 dönemi için Erasmus+ programı adı altında toplanmıştır.

Erasmus+ projeleri Avrupa 2020 Stratejisi çerçevesinde özellikle aşağıdaki önceliklere dayanmaktadır.

ü  Erken okul terkinin azaltılması

ü  Temel becerilerin geliştirilmesi

ü  Erken çocukluk eğitimi ve bakımı alanında kalitenin artırılması

ü  Öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin güçlendirilmesi

Okullarımızın yaşadığı en büyük problem projelere nereden ve nasıl başlayacaklarını bilmemeleridir. Bu durumun üstesinden gelebilmek için size kolayca kayıt olup projeler gerçekleştirebileceğiniz eTwinning platformunu tanıtmak isterim.

 

eTwinning, Avrupa'daki okullar topluluğudur. Bütün katılımcı ülkelerden öğretmenler kaydolabilir ve birbirlerini bulmak, sanal ortamda tanışmak, fikir ve örnek uygulama alışverişinde bulunmak, gruplar oluşturmak, öğrenme etkinliklerinde öğrenmek ve çevrimiçi tabanlı projelere katılmak için çevrimiçi eTwinning araçlarını (Portal ve Masaüstü) kullanabilirler. eTwinning, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı yoluyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

eTwinning, artık, Avrupa’daki okul öğretmenlerinden oluşan önemli bir topluluk haline gelmiştir. Yukarıda anlatıldığı gibi, katılım süreci basittir: kaydolun, topluluktaki öğretmenlerle bağlantı kurun, bir ortak bulun, eTwinning portalında mevcut kaynaklara dayanan bir proje fikri geliştirin ve çalışmaya başlayın. Avrupa’daki diğer öğretmenlerle birlikte Yıllık eTwinning Konferansına veya bir “Mesleki Gelişim Çalıştayına” da katılma fırsatını kullanabilirsiniz. Bundan daha kolay ne olabilir ki?

eTwinning projeleri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız lütfen tıklayınız.

Geri