KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

Bülent Altıntaş

KalDer Bursa Şubesi

Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubu Üyesi

Bursa Teknik Üniversitesi

Strateji Geliştirme Daire Başkanı

Nasıl Bir Okul Müdürü?

Etkin bir okul müdürü olmanın birçok yöntemi vardır bunlardan önemli olduğunu düşündüğüm birkaç tanesini sizinle paylaşmak istiyorum.

Okul müdürü öğretimin lideridir. Okulun misyonunu yerine getirmedeki temel sorumlulukları alır. Başarı ve başarısızlığı sahiplenmeli başarıların sürdürülmesinde ve başarısızlıkların iyileştirilmesinde doğrudan rol almalıdır. Müdür okul başarısının ne olduğunu tanımlayabilmeli ve paydaşlarına bunu açıkça aktarabilmelidir.

Okul paydaşlarını iyi tanımalıdır ve bu paydaşlarla doğrudan iletişime geçmelidir. Öğrenciler, veliler okul çalışanları toplum vs. Paydaşlarının beklentilerini iyi anlamalı bunları karşılama noktasında onları da bu çabaya ortak ederek gayret göstermelidir. Okul müdürü odasından çıkmalı ve bu paydaşlarının arasına girmelidir. Üzüntülerinde sevinçlerinde ortak olmaya çalışmalıdır. Paydaşlarına güven verici yaklaşımlar sergilemelidir.

Ödül ve ceza dengesini iyi kurmalıdır. Okul disiplini koruma önemli olduğu kadar öğrenci ve çalışanlarını kaybetme sınırına da gelmemelidir. İstikrarlı olunmalı ve kuralları birlikte oluşturmalıdır. 

Öğrenci ve çalışanlarınıza karşı adil olmalısınız. Olaylar ve kişiler karşısında tutarsız davranmanız size ve okula olan güveni sarsacak okul iç huzurunu bozacaktır. Karalarınızı birlikte almaya çalışın ama bazen yalnız karar vermek zorunda kalacağınızı da unutmayın.

Risk planı oluşturmaya çalışın ani gelişecek olaylara karşı alternatif stratejileriniz elinizin altında olsun. Planlarınızı sürekli gözden geçirin ve güncelleştirin. Okul politikaları oluşturmaya çalışın bu politikaların uygulanmasında daima öncü olun. Politikalarınız okul kültürünün oluşmasına katkı sağlayacaktır.

İyi bir dinleyici olun öğrenci öğretmen, veli ve diğer paydaşlarınızı dinleyin. Açık kapı politikanızı oluşturun ve sürekliliğini sağlayın. Kimseyi küçümsemeyin her ayrıntının, her fikrin önemli olabileceğini unutmayın. Sorun çözücü, ara bulucu uzlaştırıcı roller sergileyin.

Okulu geliştirmeye ve okul başarılarını sürdürmeye yönelik bir stratejiniz olsun. Bunun için kurum yönetim modellerinden size en uygunu ile işe başlayın (EFQM, MEB Modeli vb.). Bu oldukça uzun bir yolculuğa çıkmak gibidir. Yol arkadaşlarınızı iyi seçin ve arkadaşlarınıza güven vererek motive edin. 

Başarılar diliyorum.

Geri