KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

19 Nisan 2014 Cumartesi "Eğitimde Başarı" 10:30-12:30

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar

Abbas Güçlü

Milliyet Gazetesi, Köşe Yazarı

Genç Bakış Programı Yapımcısı

 

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu. Milliyet Gazetesi’nde muhabirlik, yazarlık görevlerinde bulundu. Radyo D sabah haberlerini hazırladı. Medya'da ilk eğitim servisini, ilk eğitim sayfasını, ilk eğitim programlarını yaptı. İlk eğitim yazarı oldu. Kanal D’de Halkın Gündemi, Karne programlarını hazırladı. Halen Milliyet Gazetesi köşe yazarı ve Kanal D’de Genç Bakış programı ile üniversite öğrencileriyle birlikte çeşitli konuları tartışıyor. 40'a yakın ülkenin eğitim sistemini yerinde inceleyen Güçlü, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 'Temel Gazetecilik' dersleri veriyor. Bir çok defa 'Yılın Gazetecisi' ödülünü aldı. Değişik üniversitelerden eğitim ile ilgili birçok ödülü de bulunuyor.

 

Ahmet Acar

ODTÜ, Rektör

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İşletme Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesidir. İlgi alanları arasında stretejik yönetim ve planlama, girişimcilik ve nicel yönetim teknikleri yer almaktadır. Dr. Acar çeşitli kuruluş ve şirketlerin yönetim kurulu üyesi/başkanı olarak görev yapmıştır. Araştırmacı ve proje yöneticisi deneyiminin yanısıra birçok şirkete ve kamu kurumuna stratejik yönetim ve planlama, yenilikçilik ve küçük ölçekli şirket yönetimi ve nicel karar araçları konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti vermiştir.

Üniversitelerarası Kurul bünyesinde komisyon üyesi ve başkanı ve Fulbright Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini yürütmüştür. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde, İşletme Bölümü Başkanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı, Rektör Yardımcılığı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusü Kurucu Rektörlüğü yapmıştır. Ağustos 2008’den beri ODTÜ Rektörü görevini sürdürmektedir.

 

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı

KOÇ ÜNİVERSİTESİ, Öğretim Üyesi

AÇEV, Yönetim Kurulu Başkan Yrd.

 

 

ODTÜ’de  ve  Boğaziçi Üniversitesi’nde görev aldı.  Columbia, University of California -Berkeley, Harvard ve Duke üniversiteleriyle Netherlands Institute for Advanced Study’de misafir öğretim üyesi/bilimci olarak bulundu. Türkiye Bilimler Akadamisi’nin ilk 10 Kurucu Üyesinden biriydi.  International Association for Cross-Cultural Psychology’nin ilk kadın Başkanı, International Union of Psychological Science ile International Social Science Council’ın Başkan Yardımcısı oldu. Yurt dışında ve Türkiye’de çok sayıda ödül aldı. Araştırmaları çocuk gelişimi, eğitim ve aile üzerinde odaklanmıştır.  ACEV’in kurucularındandır. 

 

Kağıtçıbaşı Bursa’da büyüdü; merhum İhsan ve Süheyla Çizakça’nın kızıdır. 

Geri