KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263




Erdal Elbay
KalDer Bursa Şubesi
Yönetim Kurulu Başkanı

26. Kalite Kongresi’nden Notlar

Değerli Kalite Dostlarımız,

21-22 Kasım`da İstanbul Zorlu PSM`de "Dönüşüme Liderlik" temasıyla 26. Kalite Kongremiz gerçekleşti. Kongreye; iş, bilim, akademi, medya ve sanat dünyasından iki bine yakın kişi katıldı. KalDer`in 27 yıllık tecrübesi ve birikimiyle düzenlenen kongrede uzman konuşmacılar farklı konuları ele aldı. Konuşmacılar; sürdürülebilirlik, endüstri 4.0, mutluluk, çalışan güvenliği gibi konularda bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Paylaşımlar İş dünyasına, kişisel gelişime rehber olabilecek mesajlar içeriyordu. Bazı konuşmacılarımızın sunumlarından notları sizlerle paylaşmak isterim:

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Pilavcı: Zaman akışkan stratejiler zamanı. Kesintisiz bir bilgi akışını yönetebilecek şekilde yapılanmak, bildiklerimizi unutarak yeni bir girişimci gibi paydaşlarla bir ağ içinde hareket etmeyi öğrenmek zorundayız. 

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: Gerçek lider bulunduğu anı değil, gelecek yüzyılı anlayıp tasarlayacak olandır. Atatürk’ün dönüşüm için işaret ettiği gibi, yeninin, iyinin, güzelin ve doğrunun arayıcısı olmalıyız.

MIT Medialab, Öğretim Üyesi Dr. Canan Dağdeviren: Beyin ve gözlem yapmak bedava. Bu iki özelliği doğru kullanmaya çalışmak, kendi tekniğimi oluşturmamı sağladı. Bilim doğrudur, özgürdür, dengelidir, sonsuzdur.

Şair, Yazar, Araştırmacı Sunay Akın: Dönüşüme liderlik; yaratıcı zekaya dayalı cesaret, farklı düşüncelerin susturulmadığı bilim ve sanatın esas alındığı bir ortamda gerçekleşir. Dönüşüm ancak bilginin ışığında gerçekleşir.

Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin: Ülke topraklarımızda yaşayan farklı ülkelerden gelip yerleşmiş kişilere %3 oranında istihdam yaratarak elçiler yaratmayı amaçlıyoruz. Bu elçiler firma değerlerimizle birlikte ülke değerlerimizi de geleceğe taşıyacak.

Aromsa, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yasa: Çalışanlar mutlu olursa biliyoruz ki bize iyi müşteri bulur. Kurumumuzda kadın istihdamına önem veriyoruz, bu oran %54 seviyelerinde.

Genar-Gentest Enstitüsü, Kurucu Dr. Serdar Savaş:. Genetik yapılarımız farklı, aldığımız besinler, spor herkeste aynı etkiyi göstermiyor, hepimizin vücudu farklı mücadele ediyor. Kişiye özel tıp devrinin yaşandığı zamanlardayız. Stres ölçülebilir ve iyileştirilebilir.

Borusan Holding, CEO Agah Uğur: Rakiplerden farklılaşmak, müşterinin kalbine girmek, para kazanırken topluma faydalı olmak kuralı değişmedi. Bugünün dünyasında birinci olma baskısı var. 

Sabancı Holding, Sanayi Grup Başkanı Cenk Alper: Şirkette dönüşüm istiyorsak gençlere tutkuyu aktarmalıyız. Beynimiz bir yandan geleceği hayal ederken, bir yandan da bugünü yaşamalı. Mavi yaka, beyaz yakadan sonra artık metal yaka ile uyumlu çalışma da gündemde. 

Emekli Büyükelçi, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Ünal Çeviköz: Türkiye doğu- batı enerji bağlantıları arasında yer almasıyla stratejik bir öneme sahip. 

Kongrenin ikinci günü yine kentimizi gururlandıran başarılar yaşadık: DOĞU PRES EFQM Mükemmellikte 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi, BURFAŞ EFQM Mükemmellikte Yetkinlik 3 Yıldız Belgesi aldılar. Kurumlarımızı başarıları için bir kez daha kutluyorum.

Saygılarımla,

Geri