KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263


Erdal Elbay
KalDer Bursa Şubesi
Yönetim Kurulu Başkanı

Mükemmellik Yolculuğu Gündemimizden

Değerli Kalite Dostlarımız, 

Geçtiğimiz hafta Bursa Mükemmellik Ödülü çalışmalarında yeni dönemi başlatmak üzere basın toplantısı gerçekleştirdik ve süreci kamuoyu ile paylaştık. Toplantıda paylaştığımız üzere; 1998 yılından itibaren EFQM Mükemmellik Modeli’ne göre düzenlediğimiz Bursa Mükemmellik Ödülü, Bursa’da iş mükemmelliğine ulaşma çabasında olan kurumları ödüllendirmek ve onurlandırmak amacıyla yürütülen bir süreçtir.

Ödül EFQM Mükemmellik Modeli’ni rehber almaktadır. Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı tarafından uygulanan EFQM Mükemmellik Modeli, kuruluşların vizyonlarını gerçekleştirmeleri için yön gösteren bir model.  Rekabette öne geçmek, daha fazla müşteri memnuniyeti ve kazanç için iyi bir modele ihtiyaç var, işte bu noktada bizler EFQM Mükemmellik Modeli’ni tavsiye ediyoruz. Bu model; sektör, büyüklük, yapı, bölge ve ülke farkı gözetmeksizin kuruluşların sürdürülebilir bir başarıyı yakalayabilmelerini sağlayan bir yönetim modeli. Mükemmellik ödülü bu modeli başarı ile uygulayan kuruluşlara verilen ödülün adı. Basın toplantısı sonrası başvuruları aldık  ve kurumlar hazırlıklarına başladılar. Nisan 2018’de sonucun açıklanması ile süreci tamamlayacağız. Şimdiden katılan kurumlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum.

KalDer’in çalışmalarında en önem verdiği konulardan birisi sürdürülebilirlik. Bizler yürüttüğümüz tüm projelerin sürdürülebilir olmasına özen gösteriyoruz. 11 yıldır Kalite Personeli Yetiştirme Programı adıyla yürüttüğümüz  programı bu yıl 12’inci defa Sürdürülebilir Gelişim ve Yönetim Sistemleri Programı adıyla 21 Ekim’de Merinos AKKM’de başlatıyoruz. Kalite kavramları konusunda donanımlı insan kaynağı yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz ve yılda bir kez açılan bu programla hedefimiz geleceğin kalitecilerini yetiştirmek. Programın gönüllü eğitmenleri iş dünyasının alanında uzman isimlerinden oluşuyor. Kurumlarımız işe yeni başlayan çalışanlarını bu programa yönlendirebilir. Kayıt için hala zaman var. 

Bursa şube faaliyetlerimiz devam ederken, merkez ve şube faaliyetlerimizde yoğun bir şekilde sürüyor. 26. Kalite Kongresi 21-22 Kasım 2017 tarihlerinde  “Dönüşüme Liderlik” teması ile İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek. Bir sivil toplum kuruluşu olarak 26 yıldır örnek bir şekilde kongreyi sürdüren KalDer, tüm kalite dostlarını 26. Kalite Kongresi`nde birlikte olmaya davet ediyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Bursalı kurumlarımızın temsilcileriyle kongrede geniş katılımla bir arada olmayı diliyoruz.

Saygılarımla,
Geri