KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Erdal Elbay

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

2017 Yılının İlk Yarısının Ardından

 

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

KalDer Bursa Şubesi olarak Temmuz ayında Yönetim Gözden Geçirme toplantımızda 2017 1. yarı yıl değerlendirmelerimizi yaptık. İyileştirmeye açık alanlarımızı belirledik. Yeni dönem için öneri ve görüşleri aldık, faaliyetlerimizin alt yapıları için hazırlıklara başladık. Çalışmalarımızı, şeffaflık ilkesiyle her zaman üye ve paydaşlarımızla paylaşmaya önem veriyoruz. Bu yönde şubemiz olarak geride bıraktığımız çalışma dönemini özetleyerek hatırlatmak isteriz:

-        Şubat ayında yaptığımız Olağan Mali Genel Kurul Toplantımızda bir yıllık çalışmalarımızı üyelerimiz ve kamuoyuyla paylaştık.

-        13 Nisan 2017’de 7 farklı konuda çalıştay gerçekleştirdik.

-         14-15 Nisan 2017 tarihlerinde “Yeni Hayat” teması ile 15. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nu BUSİAD iş birliğinde yine yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Sempozyumla aynı anda Kalite ve Başarı Fuarı, Kitap İmza Saati, Karikatür Sergisi gibi pek çok etkinlik düzenledik.

-        Kalite çalışmalarının teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla BUSİAD iş birliğinde düzenlenen Bursa Mükemmellik Ödülü çalışmalarında ödüller 15 Nisan 2017 tarihinde sahiplerini buldu. Mayıs ayında, ödülle ilgili gelecek dönem çalışmalarımıza ışık tutacak çalıştayını gerçekleştirdik.

-        İş dünyasının ihtiyaçlarına göre farklı konularda genel katılıma açık ve kurum içi 23 eğitim düzenledik, rehberlik çalışmaları gerçekleştirdik.  Kurum içi eğitimlerimiz devam ederken, Temmuz ve Ağustos aylarında ara verilen genel katılıma açık eğitimlerimiz, Eylül ayından itibaren tekrar başlayacak.

-        EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulamak üzere Bursa’dan Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan kurum sayımız 139 oldu.

-        Sağlıkta Kalite Uzmanlık Grubumuz ve Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubumuz tarafından Mart ayında "İş Kazaları Ve Meslek Hastalıkları Neden Azalmıyor? " konulu paneli düzenledik.

-        Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubumuz iş birliğinde, Ulusal Kalite Hareketi'nde yer alan okulların öğretmenlerine sanayi kuruluşlarının destekleriyle kalite alt yapılarını hazırlayıp, güçlendirecek TKY’nin çeşitli eğitimleri gönüllü olarak verildi.

-        Üyelerimiz ve gönüllülerimizle birlikte “Mezeci Çırağı” filmini izledik.

-        Firmaların iyi uygulamalarını yerinde görmek amacıyla Bosch, Nilüfer Belediyesi, Coca Cola’ya teknik geziler düzenledik.

-        Sanata destek vermek amacıyla Anadolu Karikatürcüler Derneği iş birliğinde düzenlediğimiz Karikatür Yarışmamızı dördüncü yılında uluslararası katılıma açtık. Yarışma büyük ilgi gördü, 52 ülkeden 339 sanatçıdan toplam 807 adet eser başvurusu geldi. Sanatçılara ödüllerin verilmesinin ardından karikatürler sempozyum alanında ve sonrasında Zafer Plaza AVM’de sergilendi.

-        Eğitime destek vermek amacıyla “Saklamıyorum, Paylaşıyorum” Kumbarası kapsamında topladığımız hediyeleri Bursa, Van, Elazığ, Giresun ve Erzurum’daki çocuklara ulaştırdık . Böylece 2013 yılından bugüne kadar 2500 kitap, 6700 oyuncak hediye ettik.

-        Paydaşlar, kamu kurumları, üyeler, medyayı içeren 62 kurumu ziyaret ettik.  

-        Çalışmalarımızı düzenli olarak yazılı ve görsel medyada, sosyal medyada haber ve röportajlarla paylaştık.

 

Yıllık faaliyet planımız doğrultusunda yılın ikinci yarısı ile ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Eylül itibariyle tüm kalite dostlarımız ve üyelerimizle faaliyetlerimizde tekrar bir arada olmayı diliyor; katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

 

Saygılarımla,

Geri