KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Erdal Elbay

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

 

Baharın Müjdecisi Cemre”

 

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Toplum olarak oldukça zengin bir coğrafyada yaşamaktayız. Kültürümüz, geleneklerimiz, ritüellerimiz yüzyıllardır geçmişten geleceğe taşınmaya devam etmektedir. Atalarımız; yaşadığımız coğrafyada kurduğu sistemlerle doğayla barışık, bütünleşik bir yaşam döngüsü oluşturmuştur.

 

Günümüzün modern yaşamında akıllı teknolojiler kullanarak, tüm yaşantımızı kontrol altında tutmak için bizler doğayı anlık takip ededuralım, soğuk kış günlerini tamamlamak üzereyken geçmişten gelen ritüellerden birisi bu zamanlarda kulaktan kulağa yayılır.  “Cemre düştü...”

 

Cemre, güzel günlerin habercisidir, haberi o yüzden heyecanla beklenir. Cemrenin düşmesiyle ilkbahar başlar, havalar ısınır. Sıcaklıkların artışıyla karlar erirken, yağmurlar başlar. Toprak yağmura doyar, doğa yeşillenir,  ağaçlar çiçek açar. Sadece toprakla kalmaz değişim; mevsimle birlikte insanların enerjisi, yaşam sevinci artar, uzun-aydınlık ve güneşli günlerle birlikte pozitif bir hava oluşmaya başlar.

 

Ritüele göre ilk cemre 19-20 Şubat’ta havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat’ta suya ve üçüncü cemre 5-6 Mart’ta toprağa düşer.

 

KalDer Bursa Şubesi de bundan tam 19 yıl önce; 26 Şubat 1998’de, cemrenin düştüğü bu zamanlarda kurulmuştur. İlkbaharın enerjisinden olmalı ki, ilk günden itibaren Bursa’da her zaman kendinden söz ettirmiş, geniş kitlelerle buluşmuş, iş ve yaşam kalitesi adına başarılı çalışmalara imza atmıştır. 15 yıldır düzenlediğimiz Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun her yıl Nisan ayında yapılması bahar ile KalDer’i örtüştürmüştür. KalDer 19 yıl boyunca kalite kavramını özel sektörün tekelinden çıkararak kamu kurumlarına da yaymıştır. 

 

KalDer'in bugünlere ulaşmasında kendisine inanan ve destek veren kalite gönüllülerinin payı büyüktür. Bu nedenle bir kez daha tüm kalite gönüllülerimize katkıları için teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Onlarla birlikte KalDer bir dernekten çok fazlası…  

 

Baharın müjdeleyicisi cemre; havaya ve suya düştü. Sıra toprakta.  Dileğim baharla birlikte güzel, bereketli, başarılarla dolu günlerin iş dünyası ve ülkemizi karşılaması.

 

Saygılarımla,

 

 

 

KalDer Bursa kuruluş ilanı

Geri