KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Erdal Elbay

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Öncelikle yaz tatilinin ardından yeni dönem çalışmalarına başlayan tüm kurumlarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Eylül ayında Kurban Bayramı dolayısıyla verilecek kısa bir molanın hemen ardından iş hayatı yoğun bir tempoda devam edecek.

 

Ülke olarak geçtiğimiz bu zor dönemleri en kısa sürede atlatmayı, daha güçlü bir Türkiye için daha çok çalışarak ülkemizi aydınlık günlere birlikte taşımayı diliyorum. Bu doğrultuda geçmişte olduğu gibi KalDer Bursa Şubesi olarak bizler de yaz döneminde alt yapısını hazırladığımız çalışmalarımıza Eylül ayı itibariyle hız kazandıracağız. İş ve yaşam kalitesi adına daha geniş kitlelere ulaşmaya devam edeceğiz.

 

Bursa Mükemmellik Ödülü yeni dönem çalışmalarımız bu ay itibariyle başlıyor. Bursa Mükemmellik Ödülü 1998 yılından bu yana BUSİAD iş birliğinde, iş mükemmelliği çabasında olan firmaları tanımak, takdir etmek ve örnek kuruluşlar kazandırmak amacıyla Bursalı kurumlara açık olan düzenleniyor. 29 Eylül Perşembe günü düzenlenecek basın toplantısında ödül süreci hakkında bilgilendirmede bulunacağız. Basın toplantısının ardından yer alacak paylaşım toplantısında;  daha önce ödül sürecine katılan kurumlarımızın yöneticileri deneyimlerini, elde ettikleri pozitif sonuçları, karşılaştıkları sorunları ve çözüm yollarını aktaracak. Her yıl düzenlediğimiz bu toplantı özellikle ilerleyen yıllarda EFQM Modeli’ni uygulamak isteyen kuruluşlar için rehber oluyor. Bu nedenle EFQM Mükemmellik Modeli ve Bursa Mükemmellik Ödülü’ne ilgi gösteren kurumlarımız, üyelerimiz ve kalite dostlarımızın katılımını mutlaka bekliyoruz.

 

Kalite konusunda donanımlı insan kaynağı yetiştirmek amacıyla ilki 2006'da gerçekleştirilen ve yılda bir kez açılan Kalite Personeli Yetiştirme Programı’nın 11’incisi için başvurular başladı.

 

BTSO iş birliği ile düzenlediğimiz Mükemmellik için Sürekli İyileştirme Konferansı’nın 6’ıncısı 6 Ekim Perşembe günü katılımcılarıyla buluşacak. Toplam Kalite Yönetimi’nin en önemli taşlarından birisi olan “sürekli iyileştirme” ilkesinin ele alınacağı ve 3 ayrı oturum haline gerçekleştirilecek konferansta iyi uygulamaların katılımcılarla paylaşılması hedeflenmektedir.

 

Yaz döneminde ara verdiğimiz eğitimlerimiz Eylül ayı itibariyle yeniden başlıyor. Kurum içi ve genel katılıma açık olarak konusunda uzman eğitmenlerle düzenlediğimiz eğitim programlarımıza sizleri bekliyoruz.

 

KalDer tarafından İstanbul’da düzenlenen Kalite Kongresi bu yıl 25. yaşını kutluyor. Sürdürülebilirliği, konu ve konukları ile ülke genelinde ses getiren kongrenin 25’incisi 15-16 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleşecek. İş dünyasını buluşturan bu önemli platforma her yıl olduğu gibi Bursa’dan kurum temsilcilerimizin katılımını bekliyoruz.

 

Yaşamın her anında kaliteyi buluşturmak dileğiyle…

 

Saygılarımla,

Geri