KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

Erdal Elbay

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

2016 Yılının İlk Yarısının Ardından

 

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Ülke olarak demokrasiyi, milletin iradesini ve toplumsal bütünlüğünü hedef alan olayların yaşandığı zor günlerden geçiyoruz. Ülkemizin kaosa sürüklenmesine neden olabilecek bu olayların bir daha yaşanmaması; ulus olarak birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde yaşantımızın sürmesi en büyük dileğimiz. E-bültenimiz aracılığıyla bir kez daha olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı diliyor; yaralananların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.  

 

KalDer Bursa Şubesi olarak Temmuz ayında yönetim gözden geçirme toplantımızda 2016 1. yarıyıl değerlendirmelerimizi yaptık. Yönetim gözden geçirme toplantımızda gelen öneri ve görüşler doğrultusunda yeni dönemin hazırlık çalışmalarına da şimdiden başladık. Eylül ayından itibaren yoğun bir dönemde hep birlikte olacağız.

 

Çalışmalarımızı her zaman üye ve paydaşlarımızla şeffaflık ilkesiyle paylaşmaya önem veriyoruz. Bu yönde şubemiz olarak geride bıraktığımız çalışma dönemini özetlersek;

-        Şubat ayında yaptığımız Olağan Genel Kurul Toplantımızın ardından 2016-2018 dönemi  yönetim kurulumuz çalışmalarına başladı.

-        Genel Kurulda paylaşmış olduğumuz, Bursa’ya ve iş dünyasına kazandıracağımız KalDer Evi’nin çalışmaları başladı.

-        14 Nisan 2016’da 6 farklı konuda çalıştay gerçekleştirdik.

-        15-16 Nisan 2016 tarihlerinde “Sürdürülebilir Mükemmellik” teması ile 14. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nu BUSİAD işbirliğinde, Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi, Uludağ İhracatçı Birlikleri ve Aiesec Bursa Şubesi destekleriyle 2166 kişinin katılımı ile gerçekleştirdik. Sempozyumla aynı anda Kalite ve Başarı Fuarı, Kitap İmza Saati, Karikatür Sergisi gibi pek çok etkinlik düzenledik.

-        Kalite çalışmalarının teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla BUSİAD işbirliğinde düzenlenen Bursa Mükemmellik Ödülü çalışmalarında ödüller 16 Nisan 2016 tarihinde sahiplerini buldu, Mayıs ayında ödülün çalıştayını gerçekleştirdik.

-        İş dünyasının ihtiyaçlarına göre farklı konularda genel katılıma açık ve kurum içi 32 eğitim düzenledik, rehberlik çalışmaları gerçekleştirdik. Temmuz ve Ağustos aylarında ara verilen eğitimlerimiz, Eylül ayından itibaren tekrar başlayacak.

-        EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulamak isteyen yeni kurumlarla, Bursa’dan Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan kurum sayımız 134 oldu.

-        Sağlıkta Kalite Uzmanlık Grubu tarafından Sağlık Hizmet Sunumunda Mesleklerin Tanıtımı etkinliği ile okullarda çalışmalar gerçekleştirildi.

-        Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu tarafından Mayıs ayında "İş Güvenliğinde Liderlik ve Güvenlik Kültürü Oluşturmak" konulu panel 400 kişinin katılımıyla düzenlendi.

-        Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubu iş birliğinde, Ulusal Kalite Hareketinde yer alan okulların öğretmenlerine sanayi kuruluşlarının destekleriyle kalite alt yapılarını hazırlayıp, güçlendirecek TKY’nin çeşitli eğitimleri gönüllü olarak verildi.

-        Firmalarının iyi uygulamalarını yerinde görmek amacıyla Bosch, Yeşim Tekstil, Nilüfer Belediyesi’ne teknik geziler düzenledik.

-        Sanata destek vermek amacıyla Anadolu Karikatürcüler Derneği iş birliğinde Ulusal Karikatür Yarışması'nın üçüncüsünü düzenledik. 200’ün üzerinde eser başvurusu geldi. Ödüllerin verilmesinin ardından karikatürler sempozyum alanında ve sonrasında Zafer Plaza AVM ve Korupark AVM’de sergilendi.

-        Eğitime destek vermek amacıyla “Saklamıyorum, Paylaşıyorum” Kumbarası kapsamında toplanan hediyeleri Bursa, Kars, Van, Bitlis, Kilis, Şanlıurfa, Elazığ’daki çocuklara ulaştırdık. 4 yılda 2000 kitap, 6000 oyuncağı çocuklara ulaştırdık.

-        Paydaşlar, kamu kurumları, üyeler, medyayı içeren 60 farklı kuruma ziyaretler gerçekleştirerek çalışmalarımız hakkında bilgi verdik.

-        Çalışmalarımızı düzenli olarak yazılı ve görsel medyada haber ve röportajlarla paylaştık…

 

Yıllık faaliyet planımız doğrultusunda yılın ikinci yarısı ile ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Eylül itibariyle tüm kalite dostlarımız ve üyelerimizle faaliyetlerimizde tekrar bir arada olmayı diliyor; katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

 

Saygılarımla,

Geri