KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Erdal Elbay

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

 

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Bursa’da 2003 yılından bugüne KalDer Bursa Şubesi ve BUSİAD iş birliğinde düzenlediğimiz Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun 14’üncüsünü 15-16 Nisan 2016 tarihlerinde “Sürdürülebilir Mükemmellik” teması gerçekleştirdik.

 

Oldukça coşkulu geçen, bilgi paylaşımının yoğun olduğu, farklı deneyimleri tanıma fırsatı bulduğumuz, Bursa iş dünyasını bir araya getiren  sempozyumun ardından konuşmacılarımızın sunumlarında öne çıkan bazı paylaşımları sizlere aktarmak isterim:

 

- Cengiz EROLDU TOFAŞ CEO: Planlama, strateji ve vizyon olmadan sürdürülebilirlik sağlanamaz. Para bulunabilir ama yetkinliği korumak ve geliştirmek daha önemlidir. Müşteri tarafından tercih edilen firma olmak bizim için önemlidir. Üretim bantlarımızda 400 kadın çalışan var, motivasyonları üst seviyede çalışıyorlar, ülkemizin modern vizyonu için bu kadın istihdamını önemsiyoruz. Ülkemizin iş kazalarındaki tablosu iyileşmedikçe üretimde kalite sağlanamaz.

 

- Lisani ATASAYAN COCA COLA İÇEÇEK TÜRKİYE Genel Müdürü: 2025 yılında ne kadar ürün satacağız, ciromuz nasıl olacak bunları bugünden hedef olarak belirliyoruz. Karşımıza çıkacak aksaklıklara karşı bunu kendi içerisinde küçük operasyonlara bölüyoruz. ‘En iyi satış şirketi’ vizyonumuzu ‘en iyi hizmet veren şirket’ olarak değiştirdik. Müşteri, çalışanlar, toplum, hissedarlar bu noktada temel unsurlarımız.

 

- Cenk ALPER, KORDSA GLOBAL CEO: Sürdürülebilir marka olmak demek bizim için sürekli olarak ömrümüzü uzatabilmektir. Hep birlikte şirketimizi 100. yıla ulaştırıp yeni jenerasyonlara bırakabilmek için çalışanlarımızla söz verdik. Yeni girdiğimiz işlerden, var olduğumuz kadar işler yaratabilmeliyiz.

 

- Yrd.Doç.Dr. Nurdan TÜMBEK TEKEOĞLU, İSTANBUL TİC. ÜNİ. Öğr.Üy., Yapımcı, Yazar: Kariyerime devam ederken bunun sürekli olamayacağını düşünmeye başladım, önce öğrendiklerimi üniversitede öğrencilerle paylaşmaya başladım. Daha sonra da sinemaya olan ilgim ve tecrübelerim beni bu alanda üretmeye yöneltti. Sizler de yaşamınız için ikinci bir kariyer planlamayı ihmal etmeyin.

 

- İskender GİRAY, Heykeltıraş: İç enerjiniz bir şey söylüyorsa bunu akış yolunda kullanın. Yaşadığım tecrübeler bunu gösterdi. Sürdürülebilir hiçbir şey baskıyla oluşturulamaz. Öğrendim, ürettim, bu bitmeyecek bir süreç…

 

- Abdullah OSKAY, HAYAT SENDE GENÇLİK AKADEMİSİ DERNEĞİ Kurucusu: Yurt- yuva çocuğu olarak kategorize edilmiş, okullarda etiketleme yaşamış, dezavantajlı bir grup var. Yurtlardan ayrılan gençler ya hayatına son vermek istiyor ya da suça sürükleniyor. Bu ülkenin teknik, sosyolojik bilgisi var ama halkına yabancılaşmış bir aydın grubu ile karşı karşıyayız. 

 

- Emre DAYIOĞLU, Müzik Öğretmeni, Müzisyen, Araştırmacı, Gezgin, Derlemeci: İmkanı olmayan köy çocuklarına müzik eğitimi sağlayabilmek ve Anadolu’da unutulmaya yüz tutmuş yerli eserleri gün ışığına çıkarabilmek, usta-çırak yöntemiyle müzik öğrenimini sağlamak amacıyla Müzik Köyü projesini hayata geçirdik.

 

- Cenk KIVILCIM, CISCO TÜRKİYE Genel Müdürü: Her 10 firmadan 9’u önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde mutlaka bir kriz riskiyle karşı karşıya gelecek. Bunların sadece birisi krizi başarıyla atlatacak. Son bir sene de üretilen veri 5000 yılda üretilen veriyle eş değer. 

 

- Haldun DORMEN, Sanatçı: Dünya genelinde kara bulutlara rağmen gençler umutlarını yitirmemeli. Umut denen ışığa, güneşe doğru yürümelisiniz. Bir şeyi değiştiremiyorsanız arkanıza bakmayı bırakın…

 

Sempozyumda emeği geçen herkese; KalDer ekibine, konuşmacılarımıza, sponsorlarımıza ve kalite dostlarımıza teşekkürlerimi sunarken, paylaşılan tüm bilgilerin katılımcılara yararlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki yıl  Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun 15. yılında yine birlikte olmak dileğiyle…

Geri