KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Erdal Elbay

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

 

Hikayeniz Güçlü Olmalı

 

“İş hayatı” yaşam boyu öğrenmeyle birlikte ilerleyen bir süreç. Meslek seçimi, mezuniyet ve iş arayışı derken her birey kendisi için hayaller kurar ve onlara ulaşmaya çalışır. Bu akışta özellikle iş arayış kısmı çok kolay olmaz, bazen işler planladığınız gibi gitmez ya da tam tersine hayal ettiğinizin ötesinde iyi başlangıçlar yaparsınız.

 

Özellikle üniversiteden mezun olmak üzere olan ya da iş hayatına yeni atılan genç arkadaşlarımız için bu durum hassasiyet gerektirir. Geleceklerini planlarken bilinçli ve sistemli bir öğrenme süreci geçirmiş olmaları ve bunu sürdürmeleri önemlidir. Aksi durumda heyecanla gittikleri iş görüşmelerinden olumsuz sonuçlar aldıkça ilk günkü motivasyonlarını kaybedip moral bozuklukları yaşadıklarını gözlemleyebiliyoruz.

 

Bu noktada gençlere öneriler sunarken kısaca “hikayeniz güçlü olmalı” diye bir başlangıç yapabiliriz.  Bir ömür sürdürülecek meslekte başarılı olmak için eğitim hayatı ve iyi bir akademik alt yapı ilk adım. Bununla birlikte gelecekte “nerde olmak istiyorsanız” daha öğrenciyken ya da erken yaşlarda farklı çalışmalar içerisinde yer almak, stk’ların projelerinde gönüllü olarak çalışmak, sanatsal-spor aktivitelerinde yer alarak kişisel gelişime katkı sağlamak gibi unsurlar da önemli. Gerçekçi, size katkı sağlamış, sizi geliştirecek faaliyetlerde bulunmanız sizi her zaman hayallerinize yaklaştıracaktır.

 

Bugün Türkiye’de 200’e yakın üniversite var, her yıl farklı bölümlerden binlerce öğrenci mezun oluyor. Kariyer basamaklarında emin adımlarla ilerlemek, gittiğiniz iş görüşmesinden yeni başlangıç yapabileceğiniz sonuçlarla ayrılmak için kendinize fark yaratacak nitelikler oluşturmalısınız.

 

                                     

 

KalDer olarak sivil toplum kuruluşu olmanın bilinciyle; üniversite ve stk’ların her zaman işbirliğinde bulunmasını ve gençlerin yanında olmayı önemsiyoruz. Bu amaçla 2006 yılında başlattığımız, Uludağ Üniversitesi işbirliğinde her yıl düzenlediğimiz Kalite Personeli Yetiştirme Programı’nın bu yıl 10’uncusunu gerçekleştireceğiz. İlk ders 7 Kasım 2015 Cumartesi günü. Program genç arkadaşlarımızı kalite konusunda daha donanımlı yetiştirmek, iş dünyasına hazırlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Özel sektörden tecrübeli yöneticilerin eğitmen olarak katıldığı, teknik geziyle desteklenen programımızı bitiren öğrencilerimizle mezun olduktan sonra da yan yana olmaya özen gösteriyoruz. Ne mutlu ki bu yıl da programa inanılmaz bir ilgi var. Genç arkadaşlarımız böyle bir programa katılmakla, kendileri için nasıl bir yatırım yaptıklarını önümüzdeki yıllarda daha iyi görebilecekler. Şimdiden kendilerine iş yaşamlarında başarılar diliyor ve programa destek veren gönüllü eğitmenlerimize ve işbirliği kurumumuz Uludağ Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.

 

Değerli dostlarımız içinde bulunduğumuz Kasım ayı Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Yüce Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yıl dönümü. Aramızdan ayrılışının yıl dönümünde Ata’mızı saygı ve özlemle anıyoruz.

 

Saygılarımla,

 

Geri