KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Erdal Elbay

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

Değerli Kalite Dostlarımız,

17-18 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen “Mükemmelliği Yaşamak” temalı 23. Kalite Kongresi’nde konusunda uzman konuşmacılarla bir kalite şöleni yaşadık. Düzenlenen oturumlarda paylaşılan bilgiler çok değerliydi.

Kongrede bazı konuşmacılardan aldığım notları paylaşmak istiyorum:

Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan “Her girişimci iyi bir ekip lideri olmalıdır, başarısızlıktan korkmamalısınız. Başarılı yönetimciler girişimci ruhuna sahip olmalıdır. İş hayatının vaz geçilmezleri değişiyor, kimi şirketler buna ayak uydurmakta zorlanıyor. Dijital çağda değişim hızı ve yaratıcı dönüşüm çok hızlıdır. Büyük şirketler bir anda yok olabilirler.”

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu “50 yıl önce kaliteye değer vermiş olsaydık, her şey daha farklı olabilirdi. İş sahibi olduğunuzda gitmediğin, görmediğin, dokunmadığın yer senin değildir. 15 yaşında babamdan iş devr aldım, hala işimi kaybetmekten korkarım. Bir şeye inanmıyorsan başlama! Çıraklığını yapmadığınız bir işin ustası olamazsınız, ustalığını yapmadığınız bir işin patronu olamazsınız.” İş hayatı için tavsiyelerini ise şöyle sıralıyor:

1-     Ülkenizin ve kurumunuzun varlığına sahip çıkın.

2-     Sabırlı olup, uzun vadeli düşünün.

3-     Kalite olmadan bir yere varamazsınız.

4-     İşinize sadakat duymalısınız.

Evebirilazim.com Kurucusu Veysel Berk “Yaptığın işi anlatmak zorunda kalmak kötüdür. Sizin fikriniz mutlaka başkalarının aklına gelmiştir. Girişim yaparken kendini ve yakınındakileri o hayale inandırmalısın.”

Boydak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak “İşlerinizin en iyisini yapma gayretindeyseniz fark edilirsiniz. Önce bölgesel marka olmayı hedeflemelisiniz ki sonra dünya markası olabilesiniz.”

Türk Yıldızları Hv.Plt.Yzb.Osman Yığcı “Mesleğimizde ikinci en iyi olmak demek; kaybetmemiz demektir. Kalite bizim için olmazsa olmazdır.”

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu “Ticarete duygusallık olmaz. Başarılı olamadığınızda, bir işe girdiğiniz gibi çıkmayı da bilmelisiniz.”

Orkestra Şefi ve Yönetim Danışmanı Itay Talgam “Bir ekip lideri adeta bir orkestra şefi gibi, ekibini yönetirken merkezde olmalı, bu süreçte onlarla uyum içerisinde çalışarak ve onlara fırsat vererek yenilikleri, kaliteli hizmeti ve ürünü oluşturabilmelerinin önünü açmalı.”

Bu mesajlar ve paylaşılan diğer bilgilerin her biri kurumlara, kişilere; iş yaşamında sürdürülebilirlik, sürekli gelişim ve toplumda yaşam kalitesinin artması adına önemli mesajlar veriyor ve iş hayatında benimsendiğinde başarıyı getirecek iş sırlarını içeriyor. Tüm katılımcılara faydalı olmasını diliyorum.

Kongrenin ikinci günü Türkiye Mükemmellik Ödülleri verildi. Sahnede geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Bursalı firmalarımız vardı, gurur duyduk. Türkiye Mükemmellik Ödülü almaya hak kazanan kuruluşlar arasında yer alan Coca Cola İçecek Bursa Fabrikası’nı ve EFQM Mükemmellik Aşamaları’nda belgelerini alan Ficosa Otomotiv, Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu, Akpres, Türkay Tekstil, İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni bizlere yaşattıkları gurur için kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Saygılarımla,

Geri