KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Erdal Elbay

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Yaz tatili sonrasında, Eylül ayı itibariyle tüm kurumlarımız gibi KalDer Bursa Şubesi olarak etkinliklerimizin yoğunlaşacağı bir döneme daha başlıyoruz.

 

1998 yılından bu yana BUSİAD işbirliğinde, iş mükemmelliği çabasında olan firmaları tanımak, takdir etmek ve örnek kuruluşlar kazandırmak amacıyla Bursalı kurumlara açık olan düzenlenen

Bursa Kalite Ödülü her yıl heyecanını tazeliyor. Daha önce duyurularla paylaştığımız üzere 2014 yılı Bursa Kalite Ödülü başvuru ve hazırlıklarını önümüzde günlerde gerçekleştireceğiz.

 

17 Eylül 2014 Çarşamba günü düzenlenecek basın toplantısında, ödül hakkında medya aracılığıyla kamuoyuna bilgilendirmede bulunacağız. Basın toplantısının ardından ise bir paylaşım toplantısı düzenleyerek daha önce bu süreçte yer alan kurumların deneyimlerini, elde ettikleri pozitif sonuçları, karşılaştıkları sorunları ve çözüm yollarını yakından dinleme fırsatı bulacağız. Bu toplantımıza EFQM Mükemmellik Modeli ve Bursa Kalite Ödülü’ne ilgi gösteren kurumlarımız, üyelerimiz ve kalite dostlarımızı bekliyoruz. Toplantı özellikle ilerleyen yıllarda model ve EFQM sürecinde yer almak isteyen kuruluşlar için rehber olacaktır.

 

Bursa Kalite Ödülü sürecini yakından takip edip ön hazırlıklarını yapan kurumlar  26 Eylül 2014 Cuma gününe kadar 2014 Bursa Kalite Ödülü’ne başvurularını yapabilecekler. Ardından heyecanlı bir yolculuk başlayacak ve planlanan takvim doğrultusunda eğitimler, saha ziyaretleri, uzlaşım toplantıları, değerlendirme toplantıları gibi ödül çalışmaları tamamlanacak.  Ve 18 Nisan 2015 Cumartesi akşamı sonuçlar törenle açıklanacak.

 

Ödül, bugüne kadar belirttiğimiz gibi iş mükemmelliğine ulaşmada “amaç” değil, “araç” olmuştur. Kurumlarımızın da bu yönde bakmasını diliyoruz. Bursa Kalite Ödülü ile kurumlarımızın EFQM Mükemmellik Modeli ışığında yönetim sistemlerini iyileştirmelerini, kurumsal bir yapıya kavuşmalarını ve bunun iş sonuçlarına, rekabete etkide bulunmasını hedefliyoruz. Bugün Bursa’nın marka etkinliklerinden olan Bursa Kalite Ödülü, daha sonra Ulusal Kalite Ödülü, Avrupa Kalite Ödülü gibi başarıları kentimize taşımaktadır.

 

Eylül ayı itibariyle öğrenci ve velilerimizde yeni öğretim yılının heyecanı başlayacak. Şimdiden tüm ailelere, öğrenci ve öğretmenlerimize başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubumuzun gönüllü faaliyetleriyle yıl içerisinde pilot okullarda gönüllü çalışmalara devam edeceğiz. “Yaşamın her alanında kalite” anlayışıyla okullarda kalite çalışmalarını aramıza katılacak yeni kurumlarla sürdüreceğiz.

Saygılarımla,

Geri