KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

Erdal Elbay

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

Bursa’dan 122 Kuruluş Ulusal Kalite Hareketi’nde

 

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Türkiye genelinde 1998 yılında KalDer tarafından başlatılan Ulusal Kalite Hareketi (UKH)’ne İyi Niyet Bildirgesi’ni Bursa’dan bu güne dek 122 kuruluşumuz imzalayarak “mükemmellik yolcuğunda biz de varız” dedi.

 

Ulusal Kalite Hareketi kuruluşların;

·         Toplam Kalite Yönetimi’ni benimsemeleri,

·         EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulamaları,

·         Modeli temel alarak özdeğerlendirme yapmaları konusunda,

 

KalDer ile yaptıkları bir işbirliğidir.

 

KalDer Bursa Şubesi olarak Ulusal Kalite Hareketi’ne 122 kuruluşun katılmasının gururunu taşıyoruz. Kentimizdeki kuruluşların kalite çalışmalarına verdiği önem bizlere çalışmalarımızda cesaret veriyor. UKH’nin temel özelliklerini şu şekilde ifade edebiliriz:

  • UKH; üretim, sağlık, eğitim, turizm, hizmet, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumlarına genel anlamda toplumun her kesimine Toplam Kalite Yönetimini yaymak amacıyla yürütülmektedir.
  • UKH’de Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli esas alınarak özdeğerlendirme yöntemleri kullanılmaktadır.
  • UKH ile güçlü ve iyileştirmeye açık alanlar düzenli aralıklarla belirlenip sürekli iyileştirme planlamaları oluşturulabilmektedir.
  • Kuruluşlar kendi mevcut durumlarını görüp doğabilecek problemlere karşı önlem alabilmektedir.

2014 yılının ilk yarı yılı itibariyle Bursa’dan 6 kuruluş daha yönetim ve çalışanları ile birlikte UKH İyi Niyet Bildirgesi’ne imza atarak bu yoldaki kararlılıklarını gösterdi. Özel ve kamudan Bursalı kuruluşlarımız başvuru sırasıyla;

 

  1. TEV Dr. İbrahim Öktem Anaokulu
  2. Gemlik İmam Hatip Lisesi
  3. Akpres
  4. Yazaki Otomotiv
  5. Mudanya Mürsel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi
  6. Burfaş

Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan tüm kuruluşlarımıza mükemmellik yolculuklarında başarılar diliyor ve daha fazla kurumun KalDer ile iletişime geçerek süreç hakkında bilgi alarak katılımını diliyorum..

 

Kurumlarımızda yaz tatili dolayısıyla yıllık izinler sürüyor. KalDer Bursa Şubesi olarak yeni dönem etkinliklerimizin ön hazırlıklarını planlıyoruz. Temmuz ayında Yönetim Gözden Geçirme Toplantısı yaparak ilk yarı yılımızı değerlendirdik. Toplantıda yılın başında planlanan faaliyetler ve sonuçlarını, iyileştirmeye açık alanları görüştük. İlk yarı yılda hedeflere ulaşan sonuçlar KalDer Bursa Şubesi adına olumlu yöndeydi.

 

Yaz tatilinin ardından 2014’ün ikinci yarısında, faaliyetlerimizde tüm kalite dostlarımız ve üyelerimizle bir arada olmayı diliyor; katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

 

Saygılarımla,

 

Erdal ELBAY

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkan

Geri