KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Erdal Elbay

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

 

2014 Yılının İlk Yarısının Ardından

  

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Temmuz ayı itibariyle 2014 yılının ilk yarısını geride bıraktık. Yoğun çalışma döneminin ardından yaz tatilleri başladı, okullarımız tatil dolayısıyla eğitime ara verdi. Yıllık izinler, okulların kapanması ve Ramazan ayı ile birlikte işlerin biraz daha sakinleştiği, çalışanların enerji depoladığı, sevdikleriyle daha çok zaman geçirebildiği bir dönemi yaşıyoruz.

 

KalDer Bursa Şubesi olarak yıllık faaliyet planımız doğrultusunda ilk dönem çalışmalarımızı tamamladık. Temmuz ayında yapacağımız yönetim gözden geçirme toplantımızda değerlendirmelerimizi yaparak, öneri ve görüş alışverişleriyle yeni dönemin hazırlıkları için çalışmalara başlayacağız. Eylül ayından itibaren yoğun bir dönemde hep birlikte olacağız.

 

Şubemiz olarak geride bıraktığımız çalışma dönemini özetlersek;

  • Şubat ayında yaptığımız Olağan Genel Kurul Toplantımızın ardından yeni yönetim kurulumuz  çalışmalarına başladı.
  • 18-19 Nisan 2014 tarihlerinde Yolculuk Nereye” teması ile 12. Kalite ve Başarı Sempozyumu BUSİAD işbirliğinde 3550 kişinin katılımıyla gerçekleşti.
  • Kalite çalışmalarının teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen Bursa Kalite Ödülü çalışmalarında ödüller 19 Nisan 2014 tarihinde sahiplerini buldu.
  • EFQM Mükemmellik Modeli’nin yaygınlaşması adına yürüttüğümüz çalışmalarla Ulusal Kalite Hareketi’ne Bursa’dan katılan kurumlarımızın sayısı 122 oldu.
  • Sosyal sorumluluk çalışmalarına ağırlık verdiğimiz ilk dönemde “Ulusal Karikatür Yarışması”, “Saklamıyorum, Paylaşıyorum” kampanyalarını gerçekleştirdik.
  • Eğitim, Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği ve Sağlık alanında çalışmalarını sürdüren uzmanlık gruplarımız yıl içerisinde Bursa’da gönüllü faaliyetler gerçekleştirdi. Pilot okullara yönelik toplam kalite alanında bilinçlendirme ve bilgilendirme eğitimlerimiz devam etti.
  • Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Grubumuz tarafından 12 Mayıs’ta 400 kişinin katılımı ile Çevre ve İş Güvenliği Paneli düzenlendi.
  • Sağlıkta Kalite Uzmanlık Grubumuz tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Sağlık Hizmet Sunumunda Mesleklerin Tanıtımı etkinliği 350 kişinin katılımıyla düzenlendi.
  • Her yılın başında kurum ve kişilerin ihtiyaç ve beklentilerine göre kuruluş içi ve genel katılıma açık olarak düzenlenen eğitimler ve çalıştaylar düzenli olarak devam etti. Temmuz ve Ağustos aylarında ara verilecek eğitimler, Eylül ayından itibaren tekrar başlayacak,
  • İlk yarı teknik gezilerimiz Has Tavuk ve Mess Katı Atık Tesisi’ne yapıldı. Katılan kuruluşlarımız farklı bir kurumun çalışmalarını tanıma fırsatı yakaladı.
  • Ocak ayından itibaren paydaşlarımız, kamu kurumları, üyelerimiz, medya kuruluşlarını içeren   51 farklı kuruma ziyaretler gerçekleştirdik.

Yıllık faaliyet planımız doğrultusunda yılın ikinci yarısı ile ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Hazırlık aşamasındaki faaliyetlerimizden;

  • Eylül ayında 2014 Bursa Kalite Ödülü ve 13. Kalite ve Başarı Sempozyumu çalışmalarımız başlayacak,
  • Uludağ Üniversitesi işbirliğinde üniversite öğrencilerini TKY konusunda eğiterek iyi bir iş yaşamına başlamalarını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz Kalite Personeli Yetiştirme Programı’nın dokuzuncusu Ekim ayında başlayacak.
  • 23 Ekim 2014 Perşembe günü iki yılda bir BTSO işbirliğinde düzenlediğimiz Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı’nın 5.sini düzenleyeceğiz,
  • 18-19 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenecek 23. Ulusal Kalite Kongresi’ne katılmak üzere Bursa’dan kalite dostlarımızla İstanbul’da bir araya geleceğiz. Kongrede bu yıl da, Mükemmellik Aşamalarında belge almaya hak kazanan Bursalı kurumlarımız sahnedeki yerlerini alacak ve heyecanlarını paylaşacağız.

Yaz tatilinin ardından tüm kalite dostlarımız ve üyelerimizle faaliyetlerimizde bir arada olmayı diliyor; katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum.

 

Saygılarımla,

 

Erdal ELBAY

KalDer Bursa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

Geri