KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Nilüfer Belediyesi’nin Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nda Eğlenerek Öğreniyorlar

 

Nilüfer Belediyesi’nin Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu ikinci yılında çocukları Balat Atatürk Ormanı’nın eşsiz güzelliği içinde bilimle ve sanatla buluşturdu. Mahalle muhtarlıkları aracılığıyla yaz okuluna katılan 7-12 yaş grubundaki çocuklar, kendi mahallesindeki arkadaşları ile birlikte Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’na katılarak güzel bir gün geçiriyor.Bilim, astronomi, düşünce, ritim, akıl ve zeka oyunları ile ebru atölyelerine katılan çocuklar, Balat Atatürk Ormanı’nın eşsiz doğal güzelliği eşliğinde hem bilim ve sanatla iç içe oldu hem de eğleniyor.

 

Nilüfer’in 35 mahallesinden yaz okuluna katılan çocuklar, sabahları Nilüfer Belediyesi araçları ile mahalle muhtarlıklarının önünden alınarak Balat Atatürk Ormanı’na getiriliyor.  Günün sonunda da çocuklar ile Nilüfer Belediyesi araçları ile mahalle muhtarlığı önünde ailelerine teslim ediliyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey çocuklarla atölyelere katılarak “Sizlerin farklı olmanızı, bilim ve sanatla gelişmenizi istiyoruz. Her türlü projemizi sizler adına gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sizlerin bilim ve sanatla büyümesi, ileride bizlerin ve ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi demektir” dedi.

Doğu Pres’e Macaristan Heyeti Ziyareti

 

Macaristan Türkiye Başkonsolosu Balazs Hendrich, Macaristan Ticari Ateşesi Zsofia Kakas,  Exim Export Bank Insurance Ülke Direktörü Arda Tugay, ALX Hungray Genel Müdürü Galip Yılmaz katılımıyla Macaristan Heyeti Doğu Pres'i ziyaret etti.  Ziyarette Doğu Pres’i temsilen Genel Müdürümüz Uygar Eti ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Mustafa Ekinci hazır bulundular.

 

Doğu Pres Genel Müdürü Uygar Eti, hâlihazırda Macaristan’a 6,5 Mio Euro ihracat yaptıklarını vurgulayarak başladığı sunumunda Doğu Pres’de Ar-Ge faaliyetlerinin başlatıldığını ve mevcut ürünlerin yanı sıra üretilecek yeni ürünlerle de Macaristan’da bulunan mevcut müşterilere ve potansiyel OEM müşterilere hizmet verebilecek seviyede hazır olduklarını vurguladı.

 

Macaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Levente Magyar  “Türk yatırımcılara önemli vergi destekleri ve teşvikler veriyoruz. Bursalı firmalarımızı da yatırım için ülkemize bekliyoruz. Dünyada birçok ülke Macaristan’ı tercih ediyor. Çünkü vergi oranlarımız oldukça düşük. Lojistik ve coğrafi avantajlarımız var. Balkan ve Doğu ülkeleri için geçiş noktasıyız” dedi.

Yeşilova Holding “Raylı sistemlerde ben de varım” Dedi

 

Yeşilova Holding’den yapılan açıklamaya göre “başlangıçta holdingin lokomotif şirketi kabul edilen Cansan Alüminyum A.Ş. içerisinde bir departman olarak faaliyete başlayan ve zaman içerisinde gelişen talep ve artan üretim hacmi sonucunda ortaya çıkan Cansan Teknik, Yeşilova Holding’in hızlı şekil alabilme kabiliyetinin bir sonucu olarak bugün istihdama katkı sağlayacak ayrı bir üretim tesisi olarak faaliyete geçmiştir” denildi.

 

Düzenlenen törende konuşan Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova “Tren ve raylı sistemler sektörü Cumhuriyet’in ilk yıllarından sonra çok ihmal edildi. 5-10 yıl öncesine kadar hiçbir yatırım yapılmadı, ama son 10 yılda dünyadaki gelişmeler ve hükümetimizin teşvikleri ile önemli yatırımlar yapılmaya başlandı. Ülkemizde gerek şehir içi gerekse şehirlerarası ulaşımda raylı sistemlerin kullanım oranında ciddi bir artış yaşandı. Türkiye’deki bu gelişmeleri dünyada sektörün öncüleri de takip etmeye ve Türkiye’ye gelip konuşlanmaya başladılar. Biz de bu gelişmelere kayıtsız kalamazdık. Diğerlerinde olduğu gibi zamanı geldi ve raylı sistemleri de yeni bir organizasyon haline getirmek için yeni bir fabrika ile bir kez daha yola çıktı. Cansan Teknik işte böyle doğdu” dedi.

Es Akademi Kadın İstihdamını Destekliyor      

                       

Güzellik ve Eğitim denince akla ilk gelen sektörün öncü kuruluşu olan Es Akademi yeni projeleri ile kamuoyunda ses getirmeye devam ediyor. Nilüfer Belediyesi ve ESAKADEMİ iş birliğinde düzenlenecek olan Güzellik Uzmanlığı Eğitimi kadını güçlendirmeyi ve kadınların istihdam edilmesine katkı sağlamayı hedefliyor. 

 

2014-2023 yıllarını kapsayan Ulusal İstihdam Stratejisi, doğrultusunda, istihdamın yol haritası olarak nitelenen plana göre kadınların istihdamına ağırlık verilmesi konusu bizimde öncelik verdiğimiz bir konudur. Hem ulusal planlara hem de yerelimizin öncelikleri doğrultusunda kadının sosyal hayatın içinde daha fazla olması için Es Akademi olarak nitelikli ve gerçekçi adımlar atmaktayız. Bu doğrultuda, Nilüfer Belediyesi iş birliği ile geliştirdiğimiz Güzellik Uzmanlığı Kursu Ağustos ayı içinde Es Akademi’de yapılacak. Bursa’nın çeşitli yerlerinde bulunan billboardlar ve reklam panoları ile Güzellik Uzmanlığı Kursunun ücretsiz yapılacağı tüm kamuoyuna duyuruldu. Başvurular, Nilüfer Belediyesi’ne yapılacak, ardından kursiyerlerimizin seçimi gerçekleştirilecek. Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey  tarafından verilecek olan  sertifikalar ile kadınlarımız istihdam alanına doğru yeni bir giriş yapmış olacak ve aile bütçelerine katkı sağlayacaklardır.

ÖNSÖZ’de Minikler Yaz Okulunun 1. Dönemini Tamamladı

 

Özel Önsöz Anaokulu öğrencileri, yaz okulunun 1. dönemini tamamladı. Öğrencilerin dönem boyunca emekleri karne ve madalyayla ödüllendirildi. Özel Önsöz Anaokulu’nda gerçekleştirilen karne töreninde, 3 – 6 yaş arası 34 öğrenci yaz okulunun birinci dönemini başarıyla bitirmenin heyecanını velileriyle paylaştı.

 

Törende konuşan Özel Önsöz Okulu Kurucusu Özlem İşler, yaz okulunun öğrenciler açısından önemine dikkat çekerek “Öğrencilerimiz yaz dönemi boyunca, renkli aktiviteler ve derslerle hem yaratıcılıklarını geliştiriyorlar hem de eğlenceli bir şekilde öğreniyorlar. Önsöz Anaokulu olarak gerçekleştirdiğimiz ilk yaz okulu dönemimiz bizim için güzel bir tecrübe oldu. Çocuklarımızın ilk dönem heyecanını paylaşan ve bizleri yalnız bırakmayan tüm velilerimize de teşekkür ediyorum” dedi. Minikler karne ve madalya töreninin ardından, velileriyle beraber renkli aktivitelerle eğlence dolu zaman geçirdiler.

Haberler geliş sırasına göre yer almıştır. Tüm kurumlarımızı tebrik ederiz.
Geri