KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

BURSAGAZ Metan Emisyonunu Azaltmaya Katkı Sağlıyor

 

Enerji sektöründe yenilikçi yaklaşımlarıyla adından sıkça söz ettiren Bursagaz, gerçekleştirdiği başarılı projelerine bir yenisini daha ekledi. Bursagaz çevreye duyarlı çalışmaları kapsamında son olarak Avrupa’nın saygın doğal gaz şirketlerinin yer aldığı “Gaz Dağıtım Şebekesi’nde Metan Emisyonunun Belirlenmesi için Doğru ve Tutarlı Bir Metodun Geliştirilmesi” adlı projeye katılım sağlıyor. Bursagaz’ın Türkiye’den katılım gösteren tek kuruluş olduğu proje EPDK tarafından da destekleniyor.

 

Projede, gaz dağıtım şebekelerinden kaynaklı metan emisyonlarının ölçülmesi ve tahmini ile ilgili daha önce yapılan çalışmalar incelenerek; yeni, tutarlı ve doğru yöntemler geliştirilmesi amaçlanıyor. Doğal gaz dağıtımında uluslararası ölçekte de örnek bir kuruluş olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Bursagaz, projede aralarında İspanya, İsviçre, Almanya, Fransa gibi ülkelerin bulunduğu 10 Avrupalı dağıtım şirketi ile birlikte, Türkiye’yi tek temsil eden kuruluş olarak yer alıyor. 

ÖZEL ÖNSÖZ ANAOKULU FEST’de Doyasıya Eğlence

 

Özel Önsöz Anaokulu, bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Önsöz Fest ile rengârenk etkinliklere imza attı. Tüm gün süren festivalde aileler, gönüllerince eğlenme fırsatı yakaladı. Öğrenci, veli ve öğretmenlerin katılımlarıyla düzenlenen etkinlikte 3-6 yaş arası minikler aileleriyle eğlenceli oyunlar oynayarak, festivalin tadını doyasıya yaşadı.

 

Önsözlü miniklerin gün boyunca animatörler eşliğinde balon süsleme, halat çekme oyunları, boyama, kilden çömlek, çiçek ekimi, satranç gibi birçok etkinliğe imza attığı festivalin bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerini; Önsöz Fest’e olan ilgiden oldukça memnun kaldıklarını ifade eden Özel Önsöz Anaokulu Kurucusu Özlem İşler, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizin katılımıyla düzenlediğimiz Önsöz Fest’e velilerimiz oldukça yoğun ilgi gösterdi. Yoğun iş temposu nedeniyle ailelerimiz öğrencilerimizle maalesef gerektiği gibi zaman geçiremiyor. Bu bağlamda öğrencilerimizin aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirmelerini sağlamak için bu organizasyonu gelecek yıllarda da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

ERDEM KAYA PATENT'ten RUMELİSİAD üyelerine ‘Patent ve Marka Eğitimi’

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın işbirliği ile yürütülen esnaf ve sanatkârların uyum yeteneklerinin artırılması projesi (ADAPTESK) kapsamında RUMELİSİAD üyelerine ‘Patent ve Marka Eğitimi’ verildi. RUMELİSİAD Akademi ve ADAPTESK işbirliği ile Rumeli Konağı Eğitim Salonu’nda Erdem Kaya Patent Genel Müdürü ve Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya, sunumunda Türkiye’nin bu alanda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti.

 

Dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yer almak için kalıcı adımlar atmaya çalışan Türkiye’nin, küresel markalar noktasında yetersiz kaldığını vurgulayan Erdem Kaya; “Ülkemizde patent başvuruları noktasında her geçen yıl artan bir ivme yaşanıyor. Ancak bu kesinlikle yeterli değil. Devletimizin ve halkımızın bu konuda çok daha kalıcı adımlar atması gerekiyor” diye konuştu.

ESSPLUS GÜZELLİK MERKEZİ VE AKADEMİSİ İlk Mezunlarını Verdi

 

Güzellik uzmanlığı mesleğini daha kalifiye hale dönüştürmek amacıyla kurulan EsAkademi sektöre hızlı bir giriş yaparak ilk mezunlarını verdi. 2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki sertifika verme yetkisine sahip eğitim merkezi olarak açılan EsAkademi, 6 ay süren Güzellik Uzmanlığı ve Kalıcı Makyaj eğitimlerini tamamlayan 16 kursiyer sertifikalarını aldı.

 

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yer alan kurs merkezinde düzenlenen sertifika töreni ve mezuniyet partisi yoğun katılımla gerçekleşti. Törende kurum yöneticileri, eğitmenler, kursiyerlerin yanı sıra EsAkademi’nin kurum ortakları, işbirlikçi firmalar ve STK temsilcileri yer aldı.

AKTAŞ HOLDİNG Üstün Ar-Ge Gücü ile Yeni Yatırımlarına Devam Ediyor

 

Küresel düzeyde markalaşma vizyonumuz doğrultusunda, Ar-Ge alanındaki öncü çalışmalarına devam eden şirketimiz, son teknolojiye sahip nitelikli hava süspansiyon ürünleri ve yapı sektörüne yönelik EPDM esaslı su yalıtım membranlarının yanı sıra; yeni yatırımımız olan nitelikli Powertech markası ile pazara endüstriyel hortum ürünleri sunarak, ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Almanya’dan Çin’e, ABD’den Brezilya’ya kadar dünyanın her noktasında başarıyla faaliyetlerimizi sürdürürken, daima mükemmeli hedefleyen bir anlayışla gelecek yolculuğunu sürdürebilmenin, teknolojiye yatırım ve yenilikçi AR-GE çalışmaları ile mümkün olacağına inanıyoruz.

 

Bünyemizdeki AR-GE ve inovasyon çalışmalarına yönelik her yıl mevcut cirodan ayırdığımız payı, kısa vadede yüzde 5’ler seviyesine çıkarma gayretindeyiz. İleri teknoloji imkanlarıyla geliştirdiğimiz ürünlerde, optimum malzeme kullanılarak, çevre dostu, daha hafif, esnek ve dayanıklı özellikleri ön plana çıkmaktadır. Yanı sıra, TAYSAD'ın düzenlemiş olduğu Patent- Faydalı Model- Endüstriyel tasarım alanında, son 3 yıldır Türkiye’nin en fazla Patent/Faydalı model başvurusu yapan firma ödülüne layık görüldük. Halen toplamda yaklaşık 90 adet patentimiz, 15 faydalı model, 3 uluslararası patent, 1 ülkesel patent başvurusu ile dünya ortalamaları ölçeğinde başvurumuz bulunuyor. Her yıl da en az 10 adet patent başvurusu gerçekleştiriyoruz.

  

CHASSIS BRAKES INTERNATIONAL Ailesi Abant’taydı

 

Chassis Brakes International çalışanları, takım çalışmasını geliştirme, kişilerin sınırlarını keşfetmelerini sağlama, motivasyon ve özgüveni artırmaya yönelik düzenlenen “Biz Kazanan Takımız” isimli outdoor eğitim programı kapsamında, Bolu’nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant İlçesi’ne adeta çıkarma yaptı. Kişilerin farklı becerilerinin takım performansı üzerindeki pozitif etkisini anlama, ekip olarak hızlı ve kolay çözüm üretme becerisini geliştirme ve empati kurulmasını sağlayarak, açık ve net iletişimin artırılması gibi hedefler doğrultusunda çalışanlar, hem doğayla mücadele etti; hem de takım olma duygusunu bütünüyle hissetme imkanı buldu.

Chassis Brakes International Türkiye Genel Müdürü Ahmet Yağcı, Abant’ta gerçekleştirilen eğitimlerin, yaşayarak öğrenme yöntemi ile kişileri konfor alanlarının dışına, yani öğrenmenin gerçekleştiği yere çıkmaya teşvik etmesi bakımından, tüm çalışanlar nezdinde önemli kazanımlar sağladığına vurgu yaptı.

 

MEDICABIL HASTANESİ’ne Sağlığa Katkı Ödülü

 

HASVAK Bursa Şubesi tarafından düzenlenen “Sağlıkta Başarı Ödülleri”nde Yılın Sağlığa Katkı Ödülleri’ kategorisinde Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ödüle layık görüldü. Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen HASVAK Sağlıkta Başarı Ödülleri, ‘Yılın Sağlığa Katkı Ödülleri’ kategorisinde ödül almaya hak kazanan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen gecede yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: “Çok değerli bulduğumuz bu ödülü almaktan son derece mutluyuz. Sağlığa yaptığımız katkılar neticesinde layık görüldüğümüz bu ödülü hastanemiz çalışanları adına alıyorum.”

 

Gecede ayrıca HASVAK Sağlıkta Başarı Ödülleri jürisinde bulunan Özel Medicabil Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Oya Kutlay’a ve geceye katkılarından dolayı Özel Medicabil Hastanesi Kalite Yönetim Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Soydan’a teşekkür plaketi verildi.

NİLÜFER BELEDİYESİ Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'ne Yeni Bina

 

Nilüfer Belediyesi’nin engellileri her anlamda hayata bağladığı Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi çok daha donanımlı ve kapsamlı bir binaya kavuşuyor. Nilüfer Belediyesi ve Taşyakan İnşaat arasında imzalanan protokol kapsamında yeni bina 19 Mayıs Mahallesi’nde yapılarak kente kazandırılacak. Engelli bireylerin toplumsal yaşamda aktif rol almalarını desteklemek için 2011 yılında Nilüfer Belediyesi tarafından yaşama geçirilen Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, gördüğü büyük ilgi üzerine daha kapsamlı ve donanımlı bir binaya taşınacak.

 

7 bin 518 metrekarelik alana inşa edilecek Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin protokolü Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi. Başkan Bozbey, amaçlarının engelli bireyler ve yakınlarının Bizim Ev’de daha uzun vakit geçirmelerini sağlamak, daha çeşitli çalışma ve etkinliklere katılım fırsatı sunmak, engelli ve engelsiz bireylerin bir arada olduğu, birlikte ürettiği ve dayanıştığı bir zemin yaratmak ve engelli bireylere yönelik çalışma üreten STK’lar, engelli spor kulüpleri, engelli okulları ve benzeri diğer kurumların çalışmalarına dönemsel ev sahipliği yapmak olduğunun altını çizdi.

ROTA, MAN’ı OEM Referanslarına Ekledi

 

ROTA ile Avrupa’nın en büyük ticari araç üreticilerinden bir olan MAN arasında Lion’s City otobüs projesinin 3 referans komple rot için anlaşma sağlandı. Proje ve Satış Departmanlarının yaklaşık 2 yıl süren çalışmaları ile ROTA, 2016 yılında OEM referanslarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Onaylanan MAN Lion’s City otobüs projesinin 3 referans komple rotu için ilk sevkiyat 2018’in ilk çeyreğinde gerçekleşecek.

 

Yurtdışı OEM Projeleri Satış Sorumlusu Sezai Doğru, MAN ile yaptıkları başlangıcın önemli olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “ MAN, OEM portföyümüze eklediğimiz en önemli referans olarak dikkat çekiyor. Başka araçlar için devam ettiğimiz büyük hacimli projeler ile birlikte, şuan MAN ile farklı araç projeleri için de çalışmanın hazırlıklarını yapıyoruz.”  

EXACT SYSTEMS Bursa’da Kalite Akademisi’nin Açılışını Gerçekleştirdi

 

13 Ülkede 5.000’in üzerinde personeliyle müşterilerine kalite kontrol, tamir, mühendislik alanlarında hizmet veren Exact Systems, 2004 yılında Polonya’da faaliyetlerine başlamış olup, 2012 yılı itibariylede Türkiye’de çalışmalarını sürdürmektedir. 24 Mayıs tarihinde Bursa’da Kalite Akademisinin açılışını yapan şirketin genel müdürü Hakan Öcal, 2017 yılını şirket içi iyileşme ve yetişmiş personellerimiz ile hizmet kalitesini yükseltme yılı olarak belirlediklerini iletti.

 

Kurulan Kalite Akademisi sayesinde öncelikle kendi personellerimizin eğitimlerinin yanısıra, meslek liseleri, meslek yüksek okulları ve üniversite öğrencileri ile müşterilerinin personellerine kalite konularında sertifikalı eğitimler vermeyi ve otomotiv endüstrisine yetişmiş personel sağlamayı hedeflemektedir. Exact Systems, VII. After Market Konferansı'na da sponsorluk desteği vererek kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına bir yenisini ekledi.

JOİN TURİZM Fuarda

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Join Turizm tarafından gerçekleştirilen organizasyonla 20 ülkeden 226 yabancı alıcı, giysilik kumaşlar sektöründe faaliyet gösteren firmalarla önemli iş bağlantıları kurdu. BTSO’nun tekstil sektöründe yürüttüğü Uluslararası Rekabeti Geliştirme (Ur-Ge) projesi kapsamında başta Rusya, Fas, İran ve Belarus olmak üzere farklı ülkelerden gelen 235 profesyonel alıcı Bursalı firmalarla önemli iş bağlantıları kurdu. BURTEX kurumsal markası adı altında bir araya gelen 48 firmanın sergilediği ürünlere hayran kalan yabancı alıcılar, yaptıkları görüşmelerin ardından siparişlerini de verdi.

 

BURTEX üyesi firmalardan Özimamoğlu Tekstil firmasının sahibi Rıdvan İmamoğlu, özellikle Kuzey Afrika ülkelerinden ve Suudi Arabistan’dan misafirlerini ağırladıklarını belirterek, “Alım heyeti organizasyonunun ilk gününde siparişlerimizi aldık.  Bize bu imkanı sağlayan Odamıza ve desteklerinden ötürü Ekonomi Bakanlığı’mıza teşekkür ediyorum” dedi. Adak Tekstil firma yetkilisi Mustafa Dağlı da organizasyonu çok başarılı bulduğunu ifade ederek, “Asıl hedef kitlemiz olan alıcıların doğrudan firmalarımıza getirilmesi, firmalarımızın onlara tanıtılması çok yerinde ve önemli bir çalışmayı ortaya çıkarmış. Firma olarak bizler de önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdik” diye konuştu.

Haberler geliş sırasına göre yer almıştır. Kurumlarımızı tebrik ederiz.
Geri