KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

CLK Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş, Türkiye'de Bir İlke İmza Attı

 

Yatırımları ve kampanyaları ile sektöre adını öncü firma olarak yazdıran ve Limak Enerji’yle birlikte daha da güçlü hale gelen CLK Uludağ Elektrik, 'Esnek Fatura' ile yeni bir uygulamaya daha imza attı. Türkiye'de bir ilke imza attıklarını belirten CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, 2017 yılını müşteri memnuniyeti yılı ilan ettiklerini söyledi.  


CLK Uludağ Elektrik, hayata geçirdiği Esnek Fatura uygulaması ile Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’daki müşterileri ile Türkiye genelinde 81 lira üzeri fatura ödeyen serbest tüketici müşterilerin yüzünü güldürecek.

 

Fatura son ödeme tarihleri ile ilgili memur, emekli gibi farklı kategorideki müşterilerden gelen talepleri gündeme aldıklarını da belirten Aytac, 'Esnek Fatura' uygulamamız ile tüm mesken müşterilerimiz fatura son ödeme tarihlerini kendileri belirleyebilecekler ve geç ödeme kaynaklı olarak yansıyan gecikme zammı, elektriğin kesilmesi gibi sıkıntıları yaşamayacaklar” dedi.

Meydan Lokantası Eker Meydan’da Açıldı

 

Çeşitli tencere yemekleri sunan Meydan Lokantası Eker Meydan’da açıldı. Çorba çeşitleri, günlük değişen sulu et, sebze yemekleri, geleneksel Türk tatlılarından oluşan menüsüyle, self-servis lokanta olarak hizmet vermeye başladı. Lokanta; çalışanlar ve sağlıklı beslenme önceliği olanlar için pek çok seçenek sunuyor ve özellikle öğlen saatlerinde çalışan grubu yoğun ilgi gösteriyor.

 

Lokanta Pazar günü hariç her gün saat 07:30’dan itibaren kahvaltıda alternatif olarak “Sabah Çorbası” servisi de yapıyor.”

Bosch Sosyal Sorumluluk Kulübü’nden Bir İlk

  

Bosch Bursa Dizel ve Benzinli Sistemler Fabrikası çalışanlarından oluşan Bosch Sosyal Sorumluluk Kulübü, işitme engelli çalışma arkadaşlarının hem iş hayatında hem de günlük hayatta yaşadığı sorunlara dikkat çekerek farkındalık yaratmayı amaçlayan proje kapsamında ‘Bizim İşimiz’ adında bir tiyatro oyunu sahneledi. Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi’nin 12 işitme engelli öğrencisi ile Bosch Bursa Fabrikası’nın 8 işitme engelli çalışanının ilk kez sahneye çıktığı oyunda hem sesli hem de işaret diliyle betimleme yapıldı.

 

Devlet Tiyatrosu oyuncuları Cenk Turan ve Acan Aksoy’un bu projede özel olarak senaryosunu oluşturduğu ‘Bizim İşimiz’ adlı oyun için işitme engelli Bosch çalışanları ve Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi işitme engelli öğrencileri yaklaşık 4 ay boyunca birlikte çalıştı. İşitme engellilerin günlük ve iş hayatında yaşadıkları sıkıntıları mizahi bir dille ele alan tek perdelik oyun, salonu dolduran tüm izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Nilüfer Afet ve Acil Durum Merkezi Açılışa Hazırlanıyor

  

Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, açılış için gün sayıyor. Yakında açılması planlanan merkezde, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç incelemelerde bulundu. Mustafa Kılıç’a, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile  Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Yalçın Mumcu da eşlik etti.  

 

Kılıç, merkezde bulunan Deprem Tecrübe Simülasyon Odası, Yangın Söndürme Simülasyon Odası ve Duman Simülasyon Odası, 104 kişilik eğitim semineri salonu ve idari ofisleri gezerek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den bilgi aldı. Kaymakam Kılıç, övgüyle söz ettiği Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini vurguladı.

 

İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin açılışını kısa bir süre içinde yapacaklarını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de  ‘İnşallah afetler olmaz ve biz de bu merkezi kullanmak zorunda kalmayız’ diyoruz ama olası bir afet durumunda da bu bina son derece faydalı olacaktır, dedi.

Erdem Kaya Patent, Sistem Global İle Güçlerini Birleştirdi

 

Türkiye’deki Ar-Ge ve Teknoloji sektörüne odaklı öncü danışmanlık, vergi ve denetim grubu Sistem Global Danışmanlık Türkiye’deki 6’ıncı ofisini Şubat ayında Bursa’da açtı. Grup, Bursa’da Sistem Global Bursa A.Ş. şirketinde Erdem Kaya Patent ile Ar-Ge tabanlı hizmetler konusunda güçlerini birleştirdi. Danışmanlık, denetim ve vergi şirketleri arasında Ar-Ge ve Teknoloji hibe ve teşvikleri konusunda ülkemizde yıllar önce ilk adımı atan oyuncu olarak hizmetlerini yürüten Sistem Global Danışmanlık, Bursalı şirketlerin Ar-Ge Tasarım Merkezleri , TUBİTAK Fonları , Avrupa Birliği fonları, devlet destekleri, hibe ve teşviklere erişimini kolaylaştıracak.

 

Bursa ilinde Erdem Kaya Patent ile stratejik ortak olarak hareket edecek olan Sistem Global Danışmanlık, fikri mülkiyet haklarının korunması ve ticari olarak kullanılması açısından da sinerji ortaya çıkaracak. Bursalı şirketler, Sistem Global Danışmanlık’ın sunduğu desteklerden faydalanarak patent, buluş ve projeleri ile ilgili de hak ettikleri değerlemeler, finansal araçlar, vergi istisna uygulamaları ve hukuki korumayı da bulacaklar.

Cargill Orhangazi Tesisinde Japon Felsefesi  

 

Cargill’de; iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve gıda güvenliği standartları Japon 5S felsefesi ile harmanlanarak “7S felsefesi” uygulanmaya başlandı. Dünya üzerindeki bütün Cargill işletmelerinde olduğu gibi Bursa-Orhangazi Mısır işleme Tesislerinde de çevre, iş sağlığı güvenliği ve gıda güvenliğinde üstün kalite anlayışından ödün vermeden üretim yapılıyor. Tüm iş süreçlerinde şirketin ve çalışanlarının yaklaşımı ise mükemmellik.

 

Fabrikada son olarak Japon 5S felsefesi (SEIRI-Sınıflandırma, SEITON-Düzenleme, SEISO-Temizlik, SEIKETSU-Standartlaşma, SHITSUKE-Eğitim ve Disiplin) bir adım öteye taşındı.  7S!.. (Güvenli iş, Güvenli gıda)

7S ile çalışmaya başlayan fabrikada, müşteriler ve çalışanlar için iş yeri yaşam ve çalışma kalitesi en üst seviyeye yükseltimiş oldu.  Bundan sonra fabrika çalışanları çok çok daha güvenli bir şekilde iş yapmaya ve gıda üretmeye devam ederken aynı zamanda daha düzenli ve disiplinli bir fabrika ortamında çalışmanın keyfini çıkaracaklar.

ESSPLUS Çalışanlarına Satış Teknikleri Eğitimi

 

ESSPLUS Güzellik Merkezi & Akademisi bir taraftan kurumsal becerilerini geliştirirken diğer taraftan sosyal sorumluluk çalışmalarına katkı sağlamaya çalışmaktadır. Bu kapsamda da düzenli olarak müşteri memnuniyetimizi artırmaya yönelik  eğitimlere tüm hızıyla devam etmektedir. Şubat ayı içerisinde kurumumuzun kalite alt yapısını güçlendirmek ve müşteri memnuniyetine katkı sağlamak için Crowne Plaza Spa Müdürü Pelin Beşbudak’dan ‘Satış Teknikleri Eğitimini’ almıştır.

 

Ayrıca şubat ayı içinde ESSPLUS Güzellik Merkezi & Akademisi  sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında, KalDer Bursa Şubesi’nin başlattığı "Saklamıyorum Paylaşıyorum’’ kampanyasına destek vermeye başlamıştır. Büyük bir heyecan ile başlattığımız bu sosyal sorumluluk projesinin sonuçlarının neler olabileceğini kurumsal işbirliğindeki firmalarımız, eğitim verdiğimiz kursiyerlerimiz ve ağırladığımız konuklarımız ile paylaştığımızda ne kadar doğru bir işbirliği içinde olduğumuzu bir kez daha gördük ve görmekteyiz.

Önsöz Anaokulu’ndan Nilüfer Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Ziyaret

 

“Başarının Önsözü” sloganıyla Özlüce’de eğitim veren Önsöz Anaokulu, Nilüfer Milli İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi’yi ziyaret etti.

 

Özel Önsöz Anaokulu Kurucu Özlem İşler ve Anaokulu Müdürü Bahar Benli Uzer’e ziyaretinde okulun minik öğrencileri de eşlik etti. Minilk öğrenciler, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi’ye çiçek takdim etti. “Bu ziyarette önsözümüz sevgi olsun istedik” diyen Özlem İşler, Tüfekçi’ye ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür etti. Özel Önsüz Anaokulu’nun özgün bir kimliğe sahip olduğunu belirten İşler, “Bize özel tasarımlarımız ve projelerimiz var. Öğrencilerimizin öğrenirken keyifli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Çocuklarımızın sosyal ve fizyolojik gelişmelerine fayda sağlayacak aktivitelere imza atıyoruz” dedi.  Tüfekçi ise ziyaretleri dolayısıyla İşler ve Benli Uzer’e teşekkür etti.

Medicabil’den Azerbaycan’a Yalın El

 

Yalın hastane kavramının Türkiye’deki öncü kuruluşu Özel Medicabil Hastanesi, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile imzaladığı işbirliği protokolüyle deneyimlerini dost ve kardeş ülke Azerbaycan’la paylaşacak.

 

Yalın hastane modelinde Türkiye’nin referansı Özel Medicabil Hastanesi, hizmet kalitesini Azerbaycan’a ihraç ediyor.  Özel Medicabil Hastanesi, Kaizen Enstitü Türkiye işbirliğiyle Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile protokol imzaladı. İmza törenine Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Tedris Cerrahi Kliniği Başhekimi Prof. Dr. Agayev Rauf Maqsud Oglu, Kaizen Enstitü Türkiye Koordinatörü Dr. Muhsin Güneşlik, Özel Medicabil Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Oya Kutlay,  Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, Azerbaycan Tıp Üniversitesi yetkilileri ve Özel Medicabil Hastanesi yönetimi katıldı.

 

Dost ve kardeş Azerbaycan halkına hizmet edeceğimiz için heyecanlıyız. Bu süreçte elde edeceği deneyimle Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nin de Bakü’de öncü bir sağlık kuruluşu olacağına inanıyoruz.

Coşkunöz Eğitim Vakfı; Sektör Spesifik “Şekillendirilmiş Eğitimler”e Başladı

 

2016 yılında eğitim hizmeti ile Bursa ve ilçelerinde 30’u aşkın sanayi kuruluşunda yaklaşık 2.500 kişiye eğitim veren Coşkunöz Eğitim Vakfı; 2017’de de sektöre özel ‘şekillendirilmiş eğitim modelleri’ni geliştirerek hizmete devam ediyor.

 

Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı İşbirliği Protokolü çerçevesinde; mesleki eğitimler, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin yanısıra, kanuna dayalı çıkarılan yönetmeliklerde belirtilen sektörel iş sağlığı ve güvenliği ile hijyen eğitimlerine yönelik kurslar ve eğitimler düzenlenmesini ve başarılı olanlara belgelerinin verilmesini kapsamaktadır.

 

Milli Eğitim Bakanlığı  Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin yeni teknolojilere dayalı üretim ortamı içerisinde mesleki bilgi ve deneyimlerini geliştirmelerini ve yeni teknolojilere dayalı hizmet içi eğitim uygulama esas ve usullerini kapsayan hizmet içi eğitimlerin de ilk ayağı 2017 yılı yarıyıl tatilinde, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 40 öğretmenin katılımı ile Coşkunöz Eğitim Vakfı’nda tamamlandı.  Toplam dört eğitim programını kapsayan kursların 2017 yılı yaz tatili döneminde tamamlanması planlanıyor.

 

Detay bilgi için tıklayınız. http://www.bucosev.com/bizden-haberler.html

LB Öktem Sigorta İl Birincisi

 

LB Öktem Sigorta Aracılık hizmetleri A.Ş olarak sigorta sektöründe 16. yılımızı bitirmiş bulunuyoruz.. Her türlü özel sigorta işleminin yapıldığı ve yıllardır aynı yerde Çekirge Mh. Doburca’da yer alan ofisimiz ile çeşitli başarılara imza atmış bulunmaktayız. 2015 yılı Bireysel Emeklilik bölge birincisi olmamızın ardından ödülümüzü Axa Sigorta Bölge koordinatörümüz sayın Önder Akkaya’nın elinden almışken BES yıldızlar kulübü ödülümüzü de Axa Hayat ve Emeklilik Başkan ve İcra kurulu Üyesi sayın Olgun Küntay’dan almanın mutluluğunu yaşadık.

 

2016 yılını Axa Sigorta’da Sağlık Sigortaları branşında yine il birincisi olarak tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yenilenen yüzümüz ve yenilenen ofisimizde KalDer ailesine de katılmanın mutluluğu ile yeni başarılarda görüşmeyi diliyoruz.

Haberler geliş sırasına göre yer almıştır. Kurumlarımızı tebrik ederiz.

Geri