KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

CLK Uludağ Elektrik BTSO Ekonomiye Değer Katanlar 2016 Ödülleri’nde Kurumlar Vergisi ve Sektör Liderleri Kategorisinde Ödül Aldı

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 43.’sü gerçekleştirilen ‘Ekonomiye Değer Katanlar – 2016’ ödülleri sahiplerini buldu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, meclis ve komite üyeleri ile Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.

 

BTSO Ekonomiye Değer Katanlar 2016 Ödülleri’nde CLK Uludağ Elektrik, Kurumlar Vergisi ve Sektör Liderleri kategorisinde iki ödül aldı. CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac; Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da görevli elektrik tedarik şirketi olduklarını ve Limak Enerji gücünü de arkasına alarak; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun(EPDK) belirlediği yıllık 2400 kWh elektrik tüketen serbest tüketicilere (yani aylık 81 ilde 81 TL üzeri elektrik faturası ödeyen tüketiciler) tüm Türkiye’de indirimli elektrik satışı gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Meklas Group BTSO Ekonomiye Değer Katanlar 2016 Ödülleri’nde Başarılı Kobi Ödülü Aldı

 

Başarıları çeşitli kurumlarca da tescillenen Meklas Group, BTSO’nun Ekonomiye Değer Katanlar töreninde “En Başarılı Kobi” ödülünü aldı. Bu ödülün yanı sıra KOSGEB’in Kobi ve Girişimcilik Ödülleri’nde “Kobi Büyük Ödülü”nün de finalisti. Grop şirketlerinden Mekpa Hava Süspansiyon Körükleri Koll. Şti. de 2014 yılında Küresel Doğan Girişimci Ödülü’nü almıştı.

Meklas Group Genel Müdürü Selçuk Çelik; başarılarının altında Ar-Ge ve girişimciliğe verdikleri önemin yanı sıra yönetim ve insan kaynakları sistemlerinin de payının olduğunu ifade etti. EFQM Mükemmellik Modeli ile yönetim sistemlerini geliştireceklerini belirten Selçuk Çelik, Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü almayı hedeflediklerini de belirtti.

Bursa OSB, Bursa Serbest Bölge, Amerika ve Çek Cumhuriyeti olmak üzere 4 ayrı lokasyonda 300’ün üzerinde çalışan ile faaliyet gösteren Meklas Group’un, bugün gelinen noktada Connect, Air Expert, Maxisus, Unisus ve Rock Ride başta olmak üzere 20 markası bulunuyor.

Coşkunöz Eğitim Vakfı, AB Projelerindeki Öncü Rolüne Devam Ediyor

 

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrupa Komisyonu ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi’ projesinin 2. fazı kapsamında olası işbirliklerinin görüşülmesi amacı ile Proje Takım Lideri Sean Curley, Proje Uzmanı Eşref Gökhan Tanrısevdir ve Antalya Bölge Koordinatörü Durali Bergama 17 Ocak 2017 tarihinde Coşkunöz Eğitim Vakfı’na ziyarette bulundular. Yaptıkları incelemeler ve değerlendirmeler sonucu olumlu görüş ve sonuçlar ile Bursa'dan ayrılan proje ekibi; Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın, Hayat Boyu Öğrenme ve Mesleki-Teknik eğitimde rol model bir vakıf olduğunu vurgulayarak, sürdürülebilir yaklaşımları ve teknolojik gelişimi ile fark yarattığının altını çizdiler.

 

Coşkunöz Eğitim Vakfı'nda Eğitimcilerin Eğitimi Başladı

MEB ile Coşkunöz Eğitim Vakfı arasında yapılan Hizmetiçi Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan Mesleki ve Teknik Öğretmenlere yönelik 4 ayrı alanda, ikisi yarıyıl tatil dönemi, ikisi yaz tatili dönemine planlanan eğitimlerin ilki olan 'Hidrolik Otomasyon Sistemleri' eğitimi Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğretmenlerimiz ile başladı. İşbirliği protokolünün amacı; Mesleki ve Teknik öğretmenlerin yeni teknolojilere dayalı üretim ortamı içerisinde mesleki bilgi ve deneyimlerini geliştirmek, yeni teknolojilere dayalı hizmet içi eğitim uygulama esas ve usullerini kapsamaktadır.

Nilüfer’de Engelli Bireylere  Yeni Bir Sosyal Yaşam Alanı 

 

Nilüfer Belediyesi’nin, engelli birey ve yakınlarına kısa süre tatil imkanı sağlayan  ‘Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi’ kapılarını açtı. Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Umarım bu proje tüm ülkede engelsiz bir yaşam adına yayılır” dedi.

 

Engelli birey ve yakınlarının kısa süreli tatil yapabileceği ve sosyal aktivitelerden faydalanabileceği ‘Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Alaaddinbey Mahalle Muhtarı Cem Kurt ile engelli birey ve yakınları katıldı.

 

Nilüfer’i herkes için engelsiz, mutlu bir kent olarak tasarlama hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Bozbey, "Bizim Bahçe de, engelli bireyler ve aileleri için bir tık daha üstte, onları yaşamın tam da içine alan, gönüllerince, üstelik ücretsiz tatil yapmalarını sağlayacak bir hizmet” şeklinde konuştu.

Erdem Kaya Patent’e Seçkin Değerlendirme

 

Erdem Kaya Patent dünyadaki seçkin değerlendirme kurumlarından biri olan WTR tarafından Türkiye'nin marka alanında tavsiye edilen az sayıda ofisinden biri olarak gösterilmiştir. Aynı zamanda Marka-Tasarım Bölüm yöneticimiz Av. Ahu Güneyli de ülkemizin bu alandaki en yetkin uzmanları arasında gösterilmiştir. Gururluyuz, mutluyuz. 

Özel Önsöz Anaokulu’ndan Ebeveynlere Sömestr Tavsiyeleri

 

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle birlikte okul öncesi, ilköğretim, ortaokul ve lisede öğrenim gören 20 milyona yakın öğrenci sömestr tatiline girdi. 

 

Özel Önsöz Anaokulu Kurucusu Özlem İşler, yarıyıl tatilinin aileler için evlatlarıyla kaliteli zaman geçirmek adına önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. İşler, “Çocuğunuzun hem sosyal hem de fiziksel açıdan gelişimine fayda sağlayacak programlar yapmaya özen gösterin. Bu sürede çocukların spor faaliyetlerinde bulunmaları önemli. Aynı zamanda sinema, gösteri ve tiyatro gibi etkinliklere de katılmak gerekiyor” dedi.

 

Ailelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmesini de tavsiye eden Özlem İşler, “Çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmeye çok dikkat edin. Burada kaliteden kastımız, teknolojiyle arasına mesafe koymasını sağlayın. Telefon, televizyon ve tabletlerden biraz olsun uzak tutun” şeklinde konuştu.

Coşkunöz Kalite Yönetiminde Dijitalleşiyor

 

Coşkunöz Metal Form AŞ; 2016 yılında tüm proses kalite kontrol süreçlerinin SAP-QM modülü ile birlikte kurumsal hafızaya dahil edilmesiyle teknolojik gelişim ve dönüşüm sürecini başlattı. 2017’de bu süreci devam ettirecek olan Coşkunöz Metal Form’un 2017 hedefleri arasında Endüstri 4.0 trendi ile dijitalleşme ve görselleşme uygulamalarını yakından takip ederek proseslere yansıtmak yer alıyor.

 

Yerinde Kalite kültüründe, manuel yapılan takipleri portallara aktararak “Yerinde Kalite Ekranları” ile takip etmek bu hedefin ön adımı niteliğini taşıyor. Bu sayede mükerrer işlerden arınarak yalın anlamda ve verimli bir şekilde aksiyon takiplerine devam ediliyor.

 

Kalite Yönetim sistemlerinin önemli bir parçası olan “Yerinde Kalite” prensibi çerçevesinde direkt ilgilileri ile yapılan günlük toplantılarla problemlerin kök nedenlerine inerek tekrar yaşanmasını engellemek amaçlanıyor. Coşkunöz Metal Form için Yerinde Kalite sistemi rutin toplantılardan ziyade bir firma kültürü olarak benimsiyor ve tüm süreçlerde uyguluyor.

Özel Medicabil Hastanesi 7 Yaşında

 

Özel Medicabil Hastanesi, 7. yılını çalışanlarıyla birlikte kutladı. Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen,  kalite yolculuklarını hastane personeliyle paylaştı. Prof. Dr. Bilgen, “Bizim serüvenimiz 8 yıl önce ‘Bir hastane açarsak nasıl hizmet veririz?’ sorusuyla başladı. Ekibimizi topladık ve hemen işe koyulduk. Büyük bir özveriyle çalışarak bugünlere kadar geldik. 150 yıllık bir hastane olma yolunda 7. yıla girdik” dedi.

 

Özel Medicabil Hastanesi çalışanlarının yoğun emek harcayarak, sağlık hizmetlerinde kalite çıtasını sürekli yukarı taşıdıklarını söyleyen Prof. Dr. Bilgen, “Bizim bu noktaya ulaşmamızda her bir çalışanımızın katkısı var. Her birinizin işi çok değerli. Ameliyattan pansumana kadar hepimizin görevi son derece kutsal. Yaptığımız iş bir bütün. Biz bir takımız. Birbirini tamamlayan unsurlara sahibiz. Bu bütünün parçası olarak üzerimize düşeni yaparak evimize huzur içinde gidiyoruz. Sizinle birlikte olduğumuz, ekip ruhunu yakaladığımız, beraber ileriye bir adım daha atabildiğimiz için gururluyuz. Yalın hastane modelini sahada görülmesini sağlayan ve Türkiye’ye referans olan ekip burada” diye konuştu.

Ünver Grup WCM Yolculuğuna  Devam Ediyor

 

Ünver Grup 2014 yılında Tofaş’ın önderliği ve desteği ile başladığı WCM (World Class Manufacturing) çalışmalarını, hedeflerine uygun olarak başarılı şekilde sürdürmektedir.

Kasım 2016’da  Tofaş Yan Sanayi Geliştirme Müdürlüğü’ne bağlı WCM ekibi tarafından 2. defa gerçekleştirilen WCM denetiminden de hedeflediği puanı alan Ünver Grup WCM yolculuğuna azim ve kararlılık ile devam etmektedir.

Haberler geliş sırasına göre yer almıştır.
Geri