KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Stratejik Planlama ve EFQM

18 Nisan 2015 Cumartesi 14:00-15:30

A.Hamdi DOĞAN

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı

 

Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştur. Turizm sektöründe çalıştı. 1973 senesinde profesyonel kariyerine İzmit Ticaret ve Sanayi Odasında başlamıştır. 1989 yılında Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreterliği görevini gelmiştir.

 

3 Organize Sanayi Bölgesi (GOSB, TOSB, Arslanbey OSB), 2 Serbest Bölge, 2 Teknopark’ın kurulma çalışmalarında ve bu organizasyonların Yönetim Kurullarında uzun süre görev yaptı. 1995 yılında “Kocaeli Sanayi Odası Çevre Ödülleri” programını başlatmıştır. 1998 yılında Türkiye’de ilk “Atık Borsası”nı kurmuştur. Klasik müzik alanında “Oda Orkestrası” kurarak sektöründe bir ilki gerçekleştirmiştir. Genel Sekreter olarak görev yaptığı KSO; 1996 yılında Dünya Gazetesi tarafından Ulusal Ekonomiye Yön Veren kuruluş ödülünü almıştır. 2002 yılında KalDer Türkiye Kalite Derneği “Ulusal Kalite Büyük Ödülü”nü, 2003 yılında “EFQM Başarı Ödülü”, 2004 yılında “EFQM Avrupa Kalite Büyük Ödülü” ve 2007 yılında KalDer “Ulusal Kalite Ödülü Mükemmellik Süreklilik Ödülü”nü kazanmıştır.

 

2008 yılında KalDer-Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcılığı ve KalDer Etik Kurulu Başkanlığına görevlerinde bulundu. 2010 yılında KalDer Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. İkinci kez Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Cüneyt AĞCA

OPET, Genel Müdür

 

University of Southern California Petrol Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra  University of Texas’da yüksek lisansını tamamladı. İş hayatına 1987 yılında Amerika’da University of Texas at Austin’de Petrol Mühendisliği bölümünde başlayan Ağca, daha sonra Türkiye Petrolleri A.O (TPAO)’da Üretim ve Yurt Dışı Projeler Gruplarında Proje Müdürü ve Grup Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu. Cüneyt Ağca, 2000 yılında katıldığı Koç Topluluğunda, 2008 yılına kadar Koç Holding Enerji Grubu Koordinatörü olarak görev yaptı. Cüneyt Ağca, 2008 yılı Ocak ayından bu yana OPET Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Selçuk KILIÇ

METHOD RESEARCH COMPANY, Kurucu Ortak

 

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümü mezunu, yüksek lisans öğrenimini de aynı bölümde tamamlamıştır.  1996 yılında yurtdışı ortaklı bir araştırma şirketinde araştırma ve danışmanlık sektörüne giriş yapmıştır.  1998 yılında kendi ekibi ile birlikte Venture Capital anlayışında  Method Research Company’nin kurucuları arasında yerini almıştır.

Aile şirketlerinde profesyonelleşme, Strateji, Pazarlama, Süreç ve Performans Danışmanlığı hizmeti vermektedir. Akademik yaşamdan kopmayıp 2004 yılından beri üniversitelerde Pazarlama, Pazarlama Araştırmaları ve Tüketici Davranışları konularında dersler vermektedir. Çeşitli seminerlerde yaptığı konuşmaların yanısıra çeşitli dergilerde yazıları yayınlanmaktadır.

Geri