KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

EFQM Mükemmellik Aşamaları Yetkinlik ve Kararlılık Başvuruları Başladı

EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Programı, EFQM’in Avrupa Mükemmelliğe Yolculuğu Programı’nın bir parçası olarak her sektördeki ve her büyüklükteki tüm kuruluşlara açıktır. KalDer Ulusal Kalite Hareketi programı kapsamında mükemmellik yolculuğunda “ben de varım” diyen kararlı kuruluşlarla hareket ederek gelişim ve rehberlik desteği vermektedir. Program mükemmellik yolunda ilerleyen başarılı kuruluşları tanımak ve onlara bağımsız ve kapsamlı bir geri bildirim sağlamak üzere tasarlanmıştır.

 

Mükemmellikte Yetkinlik, kuruluşunuzun performansının derinlemesine analiz edilmesine ve başarılarınızın tanınmasına imkân veren önemli bir değerlendirme çalışmasıdır. Kuruluşunuzun rekabet gücünü, verimliliğini ve etkililiğini artırma konusunda size önemli bir model sunar. Mükemmellikte Yetkinlik başvurunuz doğrultusunda, yetkin EFQM Mükemmellik Modeli Değerlendiricileri tarafından kuruluşunuzun sunacağı bilgiler ve tüm birim yöneticilerini ve çalışanlarınızı kapsayan saha ziyareti ile yapılan değerlendirme sonucu sizlere tüm yönetim yaklaşımlarınızın, iş yapma modellerinizin ve elde ettiğiniz sonuçları kapsayan detaylı bir geri Geri Bildirim Raporu sunulmaktadır. Geri Bildirim Raporu, ulaşmak istediniz sonuçlar, başarılar ve yönetsel yaklaşımlarınıza yönelik bir öğrenme ve iyileştirme fırsatı sunar.

 

KalDer Bursa Şubesi’nin planlamaları doğrultusunda Bursa’dan, EFQM Mükemmellik Aşamaları’na başvuracak kuruluşlara yönelik hazırlıklar devam ediyor.

 

 

bilgi için; ebru.yalcin@kalder.org

 

Haziran ayı eğitimlerimiz tamamlandı

 

14 Haziran 2014’te Holiday Inn  Hotel’ de A. Gökhan Rakıcı’nın moderasyonunda  “Problem Çözme ve Karar Alma” eğitimini; Contitech, Oerlikon, Üçler Kelepçe ve  Balap  A.Ş.’nin katılımlarıyla gerçekleştirdik.

 

 

21 Haziran 2014’te Crown  Plaza Hotel’de Süha  Acarsoy’un moderasyonunda “5S Uygulamaları” eğitimini; Üçler Kelepçe ve Reyil Plastik‘in katılımlarıyla gerçekleştirdik.

 

 

bilgi için; serkan.atilgan@kalder.org

Kitap önerisi: Kaizen

Kalite dünyasında sık kullanılan kavramlardan birisi Kaizen. Yaşantımızın bir parçası olank bu kavramı biraz tanıtmak istiyoruz.

Kaizen kademeli ve sürekli iyileştirme faaliyetleri ile “küçük işleri” daha iyi yapmak, standartları sürekli geliştirmek ve geliştirilen standardı her defasında aşmak demektir. Kaizen’in mesajı evrenseldir. “Sürekli daha iyiyi yapmak, daha iyiyi üretmek ilkesini uygulayanlarla yarışabilmek  için daha iyiyi üretmek, prosesleri sürekli iyileştirmek gerekir.”

Kaizen Japonya’nın rekabetteki başarısının anahtarıdır. Kaizen herkesin görevidir. II. Dünya Savaşı’ndan sonra bir çok Japon şirketi işe en başından başlamak durumunda kaldı, ayakta kalabilmek için Kaizen bir yaşam tarzı olarak ortaya çıktı. 1950’lerin son, 1960’ların başında W.R. Deming ve J.M. Juran gibi uzmanlar Kaizen’in gelişmesine katkı sağladı.

KalDer’den Masaaki Imai’nin yazdığı Kaizen adlı kitabını temin edebilirsiniz.

bilgi için; dogus.salduz@kalder.org  

Geri