KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Ahmet Naç
Öğretmen, Yazar

23 Nisan gecesi bir çocuk bayramında Manisa`nın Akhisar İlçe`si`nin bir köyünde dünyaya geldi. En büyük şansının bir köyde doğup büyümek olduğunu söylüyor.

Hayatındaki en kaliteli zamanları ise ağaçların üstünde yalnız başına  olduğu anlar olarak tanımlıyor. Ortaokul ve Lise yıllarında hababam sınıfındaki Ahmet olarak anılmış.
Ne olmak istediğine bir türlü karar veremeyince bütün meslekleri aynı anda yapabileceği tek iş olan öğretmen olmaya karar vermiş. Şimdi ise öğrencileriyle birlikte senarist, yönetmen, ressam, sporcu, tiyatrocu, şair, müzisyen, radyo ve söyleşi yapımcısı, komedyen, moderatör, koordinatör, dekorasyon ustası, tekniker, boyacı, tasarımcı ve Rapçi olarak hayatına devam ediyor.

Boş vakitlerinde ise gözlüğünü ve takım elbisesini çıkarıp pelerinini takarak çocukların süper kahramanı oluyor.


Cüneyt Asan
GÜNAYDIN ET VE RESTORAN GRUBU, Kurucu Ortağı

1959 yılında Erzincan`da doğan Cüneyt Asan, üç yaşına geldiğinde ailesi Erzincan`dan İstanbul`a göç edip Bostancı`da şu anki lunaparkın olduğu mahallede bir gecekonduya yerleşmiştir. Babası bir apartmanda kapıcı olarak işe başlar. Cüneyt Asan ailesine yardımcı olabilmek için henüz ilkokul yıllarında Bostancı Kasaplar Çarşısı`nda çırak olarak işe başlamıştır. Öğrencilik yıllarında ailece yaşadıkları ekonomik sıkıntılardan dolayı okulu bırakarak erken yaşta iş hayatına adım atmıştır. 1980 yılında iş yerinde kıdem atlayarak çıraklıktan ustalığa geçtiği sırada askerlik vazifesini yerine getirmek üzere çalıştığı yerden ayrılmak durumunda kalmıştır. Askerden döndüğünde Nimet ve İsmet Yalçın kardeşlerle çalıştırdıkları kasabı satın alarak birlikte ortaklığa adım atmıştır. Asan`nın edindiği işi ile birlikte kendinde de büyük değişimler oldu. Kendisine verilen işleri sanki sanat icra ediyormuş gibi yapıp ustalarını bile kendine hayran bırakıyordu. 15 yaşına geldiğinde fark etti ki, bu iş onun için bambaşka ifadeler içeriyordu.

Türkiye`de nerede ise bu işi yapan herkes, Cüneyt Asan tarafından yetiştirilip sektöre kazandırıldı. Zamanı geldiğinde ise Asan`ı yetiştiren ustaları bile kendisiyle çalıştı. 10 yaşında zorunluluk olarak girdiği kasaptan yıllar sonra "Et`in Ordinaryüsü" olarak çıktı, kendisi okumadı ama şu an Türkiye`nin en iyi üniversitelerinde kendi başarı hikayesini anlatıyor, gençlere önemli dersler veriyor.

Günaydın marka ismini o dönemde çok satılan Günaydın gazetesinden esinlenerek "Güneş Doğsun, Horoz Ötsün, Adı Günaydın olsun" sloganıyla Günaydın koymuşlardır. Günaydın açıldığı dönemde Türkiye`de ilk Amerikan barlı ve kütüphaneli kasabı açarak sektörde çığır açmıştır. Ortaklığın beşinci yılında kendi et üretimlerini yapabilmek amacı ile Tekirdağ Malkara`da et üretim çiftliklerini kurmuşlardır. Çiftlikle birlikte İstanbul`da yer alan restaurant ve fabrikalara çiğ et vermeye başlamışlardır. 1992 yılında İstanbul`daki restaurantların çoğunun yemeklerde kullandıkları eti sadece onlardan aldıklarını fark etmeleri ve müşterilerinin yoğun isteği üzerine iş hayatlarında dönüm noktası yaşamışlardır. Nitekim uzun çalışmalar sonunda ilk restaurantlarını Küçükyalı Çamlık da açmışlardır. Artan müşteri talebini karşılayabilmek için 1994 yılında Bostancı Şubesini faaliyete geçirmişlerdir. Daha sonra ise Kozyatağı, Etiler, Suadiye şubeleri faaliyete geçmiştir. Bugünlere "Et Bizim İşimiz" diyerek, kalite ve lezzet konusunda asla ödün vermeden çalışarak gelmiştir. Her biri öz sermaye ile kurulmuş olan 45 şube ve 1 merkez lojistik olmakla birlikte restoran sektöründe Türkiye`nin devleri arasında yer almaktadır.
Geri