KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Mükemmeli Arayanlar

17 Nisan 2015 Cuma 16:00-17:30

Konuşmacılar

Hasan KALE

Micro Art Sanatçısı, Ressam, Tasarımcı

 

Bursa/İnegöl' de doğdu. 5 yaşında tanıştığı çizgi, renk resim aşkı peşini bırakmayacaktı. Kariyerine İstanbul’da minyatür çalışmaları ile başladı. Ardından birçok sanat projesine dahil oldu. Farklı tasarım alanlarıyla ilgilendi. Resim çalışmalarına ara vermeden mücevher tasarımı yapmaya başladı. Alanında birçok mücevher firmasına koleksiyonlar hazırladı.

 

Minyatür alanındaki pratiklerini resimleriyle birleştiren sanatçı, minyatür çalışmalarını çağdaş bir gözle yorumlamaya çalışıyor. Yaptığı eserlerle "incir çekirdeğini dolduran adam" lakabını da alan sanatçı, günlük hayatta karşılaştığımız micro objelere (iğne ucu, kum tanesi, kelebek kanatları, çivi, susam, pirinç tanesi...) eserler üreterek sanat kapsüllerine dönüştürüyor.

 

Microlar haricinde yağlıboya eserler de üreten sanatçı; "micro art " sanatının dünyadaki öncülerindendir, yurt içi ve yurt dışı sergileri ile birlikte çalışmalarına devam ediyor.

Özcan YÜKSEK

MAGMA DERGİSİ, Genel Yayın Yönetmeni

 

Kaçkar'ın eteklerinde doğdu, İstanbul sokaklarında büyüdü. İÜ Hukuk Fakültesi mezunu. Öğrenciyken gazeteciliğe başladı, daha sonra Atlas Dergisi'ni kuranlar arasında yer aldı. Uzun yıllar bu derginin yayın yönetmenliğini sürdürdükten sonra arkadaşlarıyla bağımsız yeryüzü dergisi Magma Dergisi'ni kurdu. Uzun yıllarını, dünyanın enlem ve boylamlarını arşınlamakla geçirdi. Ama her zaman, çok yere gitmek yerine, bir yere çok defa gitmeyi tercih etti. Gezdiği yerlerde masalları dinledi ve anlatmaya başladı. Kayıp Deniz adlı masal kitabı, Hakikatçi, Hayata ve Ölüme Dair, Sessizce Dön, Mevlânâ'nın İzinde Belh'ten Anadolu'ya adlı yayınları bulunmaktadır.

Gizem ALTIN NANCE

BUĞDAY DERNEĞİ Eş Genel Müdürü, Bisikletçi, Yazar ve Anne

 

Normal hayat. İyi okullar, ömür törpüsü işler… Kendini işten attırarak interrail bileti alır ve tek başına, sırt çantasıyla Avrupa’yı gezer. Başkalarını yola çıkarmak için ilk kitabı “Bir Bilet Al”ı yazar. Amerika’ya gider, UCLA’da halkla ilişkiler okur. Normal hayat. Amerikan hayalini gerçekleştirir. Bol paralı iş, güzel ev, üstü açık araba. Bir kitap okur. Hayatı değişir. Eşiyle birlikte sahip oldukları her şeyi satar ve işlerinden istifa ederler.

 

Bisikletle dünyayı dolaşmak üzere yola çıkar. 2. kitabı “Dostum Pasifik” yayınlanır. Bisikletle Hollanda-Kazakistan arası 10,000 km yol alırlar. Türkiye’nin dört bir yanında bisiklet ve macera sunuları yapar. Buğday Derneği’nde gönüllü olarak çalışmaya başlar. Buğday Derneği’nde Eş Genel Müdürlük yapıyor. Büyükada’da yaşıyor, minik bir bahçesi, meyve ağaçları, Maya adına bir kızı ve hala birlikte bisiklete bindiği eşi var. Bisiklet maceralarını anlattığı “GİT” kitabı yakında yayınlanacak.

Geri