KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Uzm. Psk. Dnş. Gönül Ekren Hazneci

KalDer Bursa Şubesi

Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubu Üyesi

Psikoloji Atölyesi

 

Yoldan Çıktım

 

Kimsenin baskısı olmadan kendi özgür irademle yoldan çıktım

 

Bu gün “Takım & Liderlik” eğitiminin 2. günü. Eğitim vereceğim kurum bulunduğumuz noktaya uzak olduğundan birkaç düzenleme gerektirdi. Çocukların okuldan alınması, eğitim bitene kadar bakılması, diğer bireysel görüşme randevularının ayarlanması, bir dizi organizasyon telefon görüşmesi ve işlem tamam.

 

Eğitim verilecek kurumun ön hazırlığı; katılımcı sayısı, yaş ortalaması, salon ortamı, kurum ihtiyacına göre eğitim sunumunun hazırlanması, uygulamalara yönelik  eğitim malzemelerinin düzenlenmesi, yol güzergahı,...vb.

 

16:30 da başlayacak eğitim için iş çıkış saatine yakalanmadan gitmenin en mantıklı yolu çevre yolu. Tabii salonun düzen ve hazırlığı için eğitim saatinden önce orda olmak önemli. Planlama geçerli. Eğitimin 1. günü çevre yolu hem tenha hem de zaman kazandırdı. Salon hazırlandı. Katılımcılar uygulamalara içten katılımlarıyla renk kattılar. Amaç edindik, planlama yaptık, görev aldık, denedik, paylaştık, tartıştık, savunduk, güvendik, kabul ettik,…vs yaşayarak öğrendik. Farkındalıklarla ve yaşantımıza kattığımız yeni yetkinliklerimizle 2. günü geride bıraktık.

 

Çocuklar güvende, huzurluyum. Aracıma eğitim malzemelerini yükleyip kampüsten çıktım. İki gündür geldiğim yolun ters istikametindeki ağaçlı yola baktım ve döndüm. Sanki şehirden çok uzaktayım.  Yol öyle güzel ki, hafta ortası kaçıp gitmenin imkânsız olduğu bir dağ yolu gibi. Sağım solum şeftali, armut bahçesi, etrafın kokusunu da hissetmek için camları açtım. Kısa bir süre sonra nefis bir koku başladı. Kokuyu takip ettim. Dumanı takip ettim. Bir köy evinde pişen taze ekmeğin nefis tadı karşıladı.

 

İyi ki yolumu değiştirmeye karar vermişim. Bazen ne kadar planlı yaşarsak yaşayalım, kendimizi eğitim almaya ya da vermeye adasak da yaşamın kendisi de bir öğrenme okuludur. Kendimizi güvende hissettiğimizde yeni çözüm yolları; yeni bakış açısı, yeni tadlar, yeni kokular, yeni dostluklara kapı açar.

 

İş ve yaşam yolculuğunuzda yeni kararlara fırsat vermeniz dileğiyle.

Geri