KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

KalDer Bursa’ya Değer Katanlar Ödülü

 

Fabay Medya tarafından BAOB Yerleşkesi’nde düzenlenen “Bursa'ya Değer Katanlar” Ödül töreninde, KalDer Bursa Şubesi olarak ödül aldık. Ödülümüzü sizlerle paylaşırken çalışmalarımızda bizlere destek olan tüm kurumlarımıza ve kalite dostlarımıza teşekkür eder, aynı zamanda kuruluş yıldönümü olan Fabay Medya'yı kutlarız.   

 

 

Pilot Okul Eğitimleri Başladı

 

KalDer Bursa Şubesi Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubumuz pilot okullar eğitimine başladılar. Bu yılki pilot okullarımız Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hamitler Adnan Türkay Ortaokulu, Selim Koçdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden oluşuyor.

 

Bu çalışmalarla pilot okulların kalite konusunda gerekli alt yapıyı sağmalarına yardımcı olurken, onlara çeşitli eğitimler ile yol göstererek rehberlik edeceğiz. Bunun için de ilk olarak ‘kalite nedir, kurumlar bunu neden uygular’ konusunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantıda Bosch’dan Dilek Aydın ve Tofaş’tan Ülfet Öztürk sanayideki uygulama örneklerini ve kalite konusunun önem ve gerekliliğini anlattılar. Eğitime altı pilot okuldan EKG üyeleri ile birlikte 27 kişi katıldı.

 

Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubu üyemiz Halis Korkmaz tarafından da "Genel Kalite Sistemleri Eğitimi" verildi.

 

 

 

 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni Ziyaret Ettik

 

Yönetim Kurulumuz; bilimi serüvene dönüştürerek, gençlere ve çocuklara bilim ve teknolojiyi anlaşılır ve eğlenceli biçimde sunarak sevdirmeyi amaçlayan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti ve evsahipliğinde toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde merkezin atölye, denek düzenekleri ve sergilerini gezdi, uygulamalar yaptı. BTM'ye KalDer Bursa Yönetim Kurulumuzu misafir ettikleri için teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz

 

 

BOSİAD’ı Ziyaret Ettik

 

BOSİAD (Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayrak, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Parseker, Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Selçuk Çelik ve Yönetim asistanı Güzin Özdemir’i ziyaret ederek yeni yönetim kuruluna başarı dileklerimizi ilettik. İş birliği çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.

 

Geri