KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

3. KalDer Bursa Ulusal Karikatür Yarışması'nda Finale Kalan Eserler Belirlendi

 

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında karikatür sanatına destek vermek amacıyla KalDer Bursa Şubesi’nin Anadolu Karikatürcüleri Derneği işbirliğinde düzenlediği Ulusal Karikatür Yarışması üçüncü yılında sanatseverlerle buluşuyor.

 

15-16 Nisan 2016 tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilecek olan 14. Kalite ve Başarı Sempozyumu kapsamında düzenlenen yarışmanın konusu; Sempozyumun ana teması olan “Sürdürülebilir Mükemmellik” olarak duyurulmuştu. KalDer Bursa Şubesi’nin Aralık ayında yaptığı duyurular sonrasında belirlenen takvimde sona gelindi ve eser başvuruları tamamlandı.

 

  

Yarışmaya toplam 196 adet eser başvurusu geldi. 18 Ocak 2016 Pazartesi günü yapılan ön jüri toplantısındaki değerlendirmeler sonucu 64 eser finale kaldı. Eserlerin KalDer web sitesinde yayınlanmasıyla benzer ve kopya itirazları değerlendirilecek. Daha sonra jüri, 08 Şubat 2016 tarihinde yapacağı toplantı ile ödül almaya hak kazanan eserleri belirleyerek yarışma sürecini tamamlayacak.

 

 

Ulusalda düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin pek çok farklı ilinden başvurular geldi. Ülkemizin mizah anlayışını, sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmak, karikatür sanatını geniş kitlelerle tanıştırmak amacıyla düzenlenen yarışmada finale kalan eserler 14. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nda açılacak sergi ile sunulacak ve daha sonra sergi başka platformlarda karikatür sanatına ilgi duyanlarla buluşturulacak.

 

Finale kalan eserleri incelemek için; http://www.kalder.org/kalderhakkinda.aspx?id=755

 

 

Ayrıntılı bilgi için; arzu.ozel@kalder.org

Geri