KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

KalDer Bursa Şubesi Ulusal Karikatür Yarışması Sergisi 

20-27 Temmuz 2015 tarihleri arasında Korupark AVM’de Sanatseverlerle buluştu

 

KalDer Bursa Şubesi ve Anadolu Karikatürcüleri Derneği işbirliğinde; karikatür sanatının gelecek nesillere ulaşmasına destek vermek, ülkemizin mizah anlayışını karikatür sanatıyla sergilemek, yaşanabilir bir dünya için her alanda duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen Ulusal Karikatür Yarışması’nın ikincisinin tamamlanmasıyla ödüller sahiplerine ulaştırılmıştı.

 

Birinci yılında “Yolculuk Nereye?” ikinci yılında “Mükemmelliğe Yolculuk” teması ile düzenlenen yarışmaya Ülkemizin farklı şehirlerinden karikatüristler yoğun ilgi gösterdi. Ödüllerin verilmesinin ardından finale kalan eserleri sosyal ortamlarda toplumun farklı kesimleriyle buluşturmayı amaçlayan KalDer Bursa Şubesi, geçtiğimiz ay Zafer Plaza'da ilk sergisini açmıştı. Eserleri toplumun farklı kesimleri ile buluşturmak isteyen KalDer Bursa Şubesi, 20-27 Temmuz 2015 tarihleri arasında sergiyi kentimizin en işlek alışveriş merkezleri arasında yer alan Korupark AVM’de sanatseverlerin izlenimine sundu.

 

 

Korupark AVM’deki serginin açılışı KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, Genel Sekreter Aykan Kurkur, Anadolu Karikatürcüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş ve Korupark AVM Pazarlama Sorumlusu Hülya Karaca tarafından kurdele kesimi ile yapıldı.

 

“Bursa’nın adının sanatsal çalışmalarla anılmasından ayrıca mutluyuz”

Sergi açılışında konuşan KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay “2 yıldır büyük bir ilgiyle Karikatür Yarışmamızı düzenliyoruz. Buradaki sergimiz toplumda karikatüre, sanata, mizaha olan ilgiyi artırıyorsa ne mutlu bize. Bursa’nın adının sanatsal çalışmalarla anılmasından ayrıca mutluyuz, çünkü geçmişten günümüze Bursa önemli sanatçı ve sanatsal çalışmalarla adından söz ettirmiş bir kent. Sergimize ev sahipliği yapan Korupark AVM yöneticilerine tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

*Sergimize çelenk gönderen Nilüfer Belediye Başkanı Sn. Mustafa Bozbey'e teşekkür ederiz.

 

 

Ayrıntılı bilgi için; arzu.ozel@kalder.org

Geri