KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Marka Değerler

17 Nisan 2015 Cuma 14:00-15:30

Oturum başkanı

Sami EROL

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı

KalDer Bursa Geçmiş Dönem Başkanı

 

Anadolu Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi almıştır. Lisans eğitimi sonrasında proses ve reaktör tasarımı alanında eğitim alarak Yüksek Mühendislik derecesini elde etmiştir. Profesyonel iş hayatına 1986 yılında Otomotiv Sektöründe Teknik Malzeme A.Ş’de üretim mühendisi olarak başladı. Teknik Malzeme AŞ’de ( Orhan Holding ) Üretim Müdürlüğü, Kalite Müdürlüğü, Satınalma Müdürlüğü ve Fabrika Müdürlüğü görevlerinden sonra 2007 yılı sonu itibariyle Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir. 0cak 2010 itibariyle otomotiv sektöründe üretim ve ticari alanda girişimci olarak kendi projelerini oluşturdu. Sektöre birçok kuruluşa Kurumsal Yönetim konusunda profesyonel destekler sağladı. 2013 yılı itibari ile Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı olarak sorumluluk üslenmiştir.

 

Konuşmacılar

 

Fuat ATALAY

MAYA GRUBU ve IKEA TÜRKİYE, Ceo

 

1930'larda İsveç'te küçük bir çiftlikte temeli atılan IKEA bugün bir dünya markası ve başarı öyküsü sempozyumda. Fuat Atalay ODTÜ'den 1974 yılında İnşaat Mühendisliği lisans, 1977 yılında da yüksek lisans diplomasını aldı. İskenderun Demir Çelik Fabrikası İnşaatı, DSİ ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ndeki görevlerinden sonra, N.V.Turkse Shell’in  Diyarbakır Petrol Arama ve Üretim birimlerinde İnşaat Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Bu dönemde Hollanda ve İngiltere’de, uzun dönemli  Shell College’da Management Eğitimi aldı.

 

Bir dönem aktif siyasette yer aldıktan sonra,  Alarko Grubunda Taahüt Grubu’nun koordinatörü olarak  beş yıl süre ile görev yaptı.   1998 yılında Maya Grubu’nda, Gayrimenkul Geliştirme Şirketi’nde Genel Müdür olarak   göreve başladı. 2002 yılından itibaren bu görevinin yanında; Holding ve IKEA TR  Yürütme Kurulu üyeliğini yaptı.  2008 yılından bu yana da Grubun ve IKEA TR’nin CEO’luk görevini yürütmektedir.   

 

Burak ÖZER

XEROX TÜRKİYE, Genel Müdür

 

Türkiye’de faaliyet gösteren yüzde 100 yabancı sermayeli en büyük bilişim şirketlerinden Xerox’daki kariyerine 1997 yılında Finansal Analist olarak başladı, çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 2001–2003 yılları arasında Stanford Connecticut’ta görev aldı, burada 144 ülkenin bağlı olduğu DMO bölgesinin finansal planlama, raporlama ve kontrol süreçlerinden sorumlu kişi olarak çalıştı. Xerox Türkiye Finans Direktörü olarak 2003 yılında Türkiye’ye geri döndü. 2007 yılından 1 Ağustos 2009 tarihine kadar Xerox DMO (Gelişen Pazarlar Operasyonu) Finansal Planlama ve Raporlama Direktörü olarak Londra’da görev yaptı. 

 

Burak Özer, 1 Ağustos 2009 tarihi itibariyle Türkiye ile birlikte İsrail, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya, Slovenya, Romanya, Moldova, Polonya ve diğer 10 Doğu ve Orta Avrupa ülkesinin dahil olduğu toplam 20 ülkenin yer aldığı Xerox CIT bölgesinin Finans Grubu Başkanlığı (CFO) görevine getirildi. 2014 Ocak itibari ile Xerox Türkiye Genel Müdürü ve İcra Komitesi Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu, İşletme Yönetimi alanında Yüksek Lisans derecesi bulunmaktadır.

Geri