KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

9. Kalite Personeli Yetiştirme Programı Dersleri Başladı

Uludağ Üniversitesi ve KalDer Bursa Şubesi işbirliğinde ilk olarak 2006 yılında başlatılan Kalite Personeli Yetiştirme Programı, her yıl düzenlenerek KalDer’in sürdürülebilir projeleri arasındaki yerini aldı.

 

İş hayatının ihtiyaç ve taleplerini her zaman değerlendiren KalDer, öğrencilerin iş hayatına atıldıklarında kalite kavramları konusunda daha donanımlı olmaları gerektiği düşüncesiyle 2006 yılında Kalite Personeli Yetiştirme Programı’nı başlatmıştı. Bu yıl programın 9. yılı. Programda dersler öğrencilerin akademik eğitimlerini destekleyecek şekilde iş dünyasının konusunda uzman yöneticileri tarafından veriliyor ve diğer yandan öğrencilerin iş hayatını daha yakından tanımaları amaçlanıyor.

 

Başvuruların tamamlanmasının ardından Uludağ Üniversitesi Ulutek Eğitim Salonu’ndaki ilk derse katılan KalDer Bursa Şubesi Genel Sekreteri Aykan Kurkur öğrencilerle tanışarak kısa bir sunum yaptı ve programın önemi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Programın mezun olduklarında öğrencilere iş ararken fark yaratacağını belirtti ve program sonunda özel bir sanayi kuruluşuna teknik gezi düzenleyerek aktarılan bilgileri yerinde gözlemleyebilecekleri bilgisini verdi. Öğrenciler konusunda uzman eğitmenlerin hazırladığı eğitim dökümanlarını iş hayatında başvuru kaynağı olarak kullanabilecek, KalDer de katılan öğrencilere çanta hediyesiyle sürpriz yaptı.

 

 

 

Ayrıntılı bilgi için; semih.senyuva@kalder.org

 

Geri