KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:264

Ulusal Kalite Ödülü finalistleri belli oldu

 

 

21. Kalite Kongresi çerçevesinde sahiplerini bulacak olan Ulusal Kalite Ödülü finalistleri belli oldu. Buna göre Boytaş Mobilya, Hema Endüstri, İstikbal, Karabük Devlet Hastanesi, KYK Yapı Kimyasalları, Petkim Petrokimya, Şanlıurfa Belediyesi, Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Anaokulu ve Tarsus Belediyesi finalde yer alacak.

 

20 – 21 Kasım 2012 tarihlerinde Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 21. Kalite Kongresi, Ulusal Kalite Ödülü heyecanını da beraberinde getiriyor. 2012 Yılında Ulusal Kalite Ödülü için başvuran 10 kuruluşun ön değerlendirmesi tamamlandı ve bunlardan 9’u finale kalmaya hak kazandı. Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi’nde; Hema Endustri ve Petkim Petrokimya Holding, İşletmelerin Operasyonel Birim Kategorisi’nde; İstikbal Sanayi ve Ticaret ile Boytaş Mobilya A.Ş. İşletmelerin KOBİ Kategorisi’nde KYK Yapı Kimyasalları Sanayi Limited Şirketi, Kamu Kategorisi’nde ise Karabük Devlet Hastanesi, Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Anaokulu, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı ve Tarsus Belediye Başkanlığı 20.Ulusal Kalite Ödül Töreni’nde yarışacak. 10 Şubat 2012 tarihinde başvuruların alınması ile başlayan Ulusal Kalite Ödül sürecinde toplam 108 kişilik uzman kadro katılımcıları değerlendirdi.

 

20 yılda toplam 246 başvuru yapıldı

 

Ulusal Kalite Ödülleri için 1993 yılından bu yana toplam 246 kuruluş başvuruda bulundu. Bu süreçte 1993 – 2012 yılları arasında gerçekleştirilen Ulusal Kalite Ödülü organizasyonunda 27 Büyük Ödül, 40 Başarı Ödülü ve 5 firmaya da Mükemmellikte Süreklilik Ödülü verildi. Yine aynı dönem içerisinde Avrupa Kalite Ödülü çerçevesinde 8 Büyük Ödül ve 11 Başarı Ödülü sahiplerini buldu.  

 

Ulusal Kalite Ödülü yol gösterici bir unsur

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A.Hamdi Doğan Ulusal Kalite Ödülü’nün Türk iş dünyasının en prestijli ödülü olduğunu vurgulayarak, kuruluşlara sadece toplam kalite uygulamalarında referans değil, ulusal, bölgesel ve küresel pazarlarda da rakiplerine oranla farklılaşma  yaratacak temel noktaları öne çıkarmada en önemli yol gösterici olduğunu belirtti. “Bu sayede küreselleşen dünyada rekabetin en temel unsur olduğu düşüncesinden hareketle, uygulanan model ve ödüle uzanan sürecin kuruluşlara gelişmede ve büyümede farklılık yaratan ve öncelik kazandıran etkendir. Müşteri Memnuniyeti, kaynak yönetimi, stratejik planlama yetkinliği, İK performansı, süreç iyileştirmesi, inovasyon, sürdürülebilirlik, finansal çıktılar, değer artışı.. gibi onlarca rasyoda radikal gelişme sağladığını belirtti. Ödül kazanmış kuruluşlar için en büyük kazanımın  geleceği güvence altına alan rekabet gücünü canlı tutan, sürekli gelişme sisteminin kurulmuş olmasıdır” diye konuştu.

Geri