KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Sema Aydemir
KalDer Bursa Şubesi
Sağlıkta Kalite Uzmanlık Grubu Üyesi

Duyguların Rengi

Resim sanatı, duygu ve düşüncelerin çeşitli estetik kurallar çerçevesinde, çeşitli renk ve tonlarda kağıt, bez, mukavva gibi zeminlere kalem ya da çeşitli boyalarla işlenmesidir. Resim yaparken resmin ana hatları resim yapacağımız yüzeye çizilir. Buna göre kullanılacak malzemeye göre renkler seçilerek resim yapılır. Resim yapmak için çeşitli teknikler kullanılabilir. Karakalem, yağlı boya, pastel, sulu boya gibi.

Resim yaparken yapılan resimdeki ögeleri iyi incelemek, teknikleri iyi bilmek önemlidir. Kullanılan tekniğe göre ışık, gölge, mekan, hacim dikkatle uygulanmalıdır. Resim yapmak için iyi bir gözlemci olmak gerekir. Çevremizdeki  her objede ışık, gölge, renkler, hacim farklıdır. Farklı bir bakış açısıyla bakarsanız bunları fark edebilirsiniz. Hangi obje üzerinde çalışılacaksa o obje iyi incelenmelidir. Obje konuşur. Işığını, rengini, boyutunu, detaylarını anlatır.

Resim, resmi yapanın duygularını yansıtır. Renklerle duygular aktarılır. Resimle konuşulur, sahiplenilir. Doğru resim seçilirse, resmi yapanın ruhunu yansıtır.

Duygular renklerle hayat bulur. Her resim farklı bir duyguyu, düşünceyi yansıtır. Bazen hüzün, bazen neşe, bazen acı, bazen mutluluk. Her yapılan resmin bir ruhu vardır.



Atılan her fırça darbesi  ya da çizilen her çizgide hayat vardır. Hangi resim olursa olsun eleştirirken kırmadan, incitmeden eleştirmek gerekir. Hepsinde emek, özen, duygu vardır.

Resim yapmak dinlendirir, içinizdeki sıkıntıları alır götürür. Renklerle başbaşa başka bir dünyada olursunuz. Her çizgide, her fırça darbesinde mutlu olursunuz. İstediğiniz duyguları yansıtabilirseniz aldığınız keyif tarifsizdir.

Resim yapmak bir çeşit terapidir. Elinize kağıdı, kalemi alın, çevrenizde ne görüyorsanız çizmeye başlayın. Her gün yenisini deneyin, gelişme kaydettiğinizi göreceksiniz. Biraz da profesyonel destek alırsanız neler başarabileceğinizi görebilirsiniz. daha iyisini yaptıkça mutluluğunuz artacaktır. Araya renklerde girmeye başladı mı alınan keyif ve gurur tarifsizdir. 

Duygular renklere yansır, mutluluk ve gurur artar. Yeter ki deneyip görelim.



Geri