KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

2. Sürdürülebilir Yaşam Konferansı Gerçekleştirildi

 

Bursagaz ev sahipliğinde ve KalDer Bursa Şubesi iş birliği ile düzenlenen “2. Sürdürülebilir Yaşam Konferansı SYK2016BURSA” 01 Aralık 2016 Perşembe günü Bursa ve çevresinden, iş dünyasından 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

2015 yılında ilki düzenlenen; sürdürülebilir gelecek, sürdürülebilir marka olma, insana yatırım, enerji gibi konuları ve uzman konukları ile geçtiğimiz yıl 400 katılımcıyı ağırlayan SYK 2015 (Sürdürülebilir Yaşam Konferansı) büyük ilgi görmüştü.

 

 

Var Olanı Korumak ve Devam Ettirebilmek İçin Sürdürülebilirlik

 

Konferansın ana konusu olan sürdürülebilirlik kavramı global arenada her geçen gün daha dikkat çekmekte; kamu ve özel kuruluşlar kadar sivil toplum kuruluşlarının da gündeminde büyük önem kazanmaktadır. Sürdürülebilirlik var olanı korumak ve devam ettirebilmek olarak tanımlanmakta ve toplumun her kesimini ilgilendirmektedir.

 

Sürdürülebilirlik uygulamalarının içselleştirilmesini sağlamak, bu sürecin önemini vurgulamak ve en iyi uygulamaları paylaşmak amacıyla düzenlenen konferansta gün boyunca; Türkiye ve yurtdışından değerli birçok yönetici, akademisyen ve araştırmacı konuşmacı ülke ve dünya gündeminden örnekler, önerilerle bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. STREAM İş Danışmanı - EFQM Kıdemli Değerlendiricisi Emmanuel Perakis, EY İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Hizmetleri Kıdemli Yöneticisi Richard Betts, İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Yazar, Eğitmen, Kültür ve Gıda Aktivisti Defne Koryürek, Tiyatro ve Sinema Sanatçısı İlker Aksum, Mutfak Araştırmacısı, Şef Ömür Akkor konferansta yer alan isimlerdendi.

 

 “Yaşamın Özü” temalı konferansın açılışı; Bursagaz Genel Müdürü Markus Rapp’in konuşması ve KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay’ın video konferansı ile yapıldı. Konferansta KalDer adına teşekkür plaketini Aykan Kurkur aldı. KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arzu Toygar oturum başkanı olarak görev aldı.

 

 

 

 

Programda Bursagaz çalışanları tarafından sürdürülebilirlik konsepti gözeterek hazırlanan müzik ziyafeti ve tiyatro gösterileri konferansa renk kattı. Konferansta 2015 yılı Sürdürülebilirlik ve Faaliyet raporunun dağıtımının yanı sıra ekonomik alanda birikimi temsil eden kumbara, çevresel alanda geri dönüşümlü ürünlerin kullanımını vurgulayan ofis malzemeleri ve sosyal alanda ev hanımlarının yaptığı damla sakızlı sabunlar dağıtımıyla ekonomik, sosyal ve çevresel olarak her alanda imgesel hediyeler paylaşıldı.

 

Geri