KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

“İş Güvenliğinde Liderlik Ve Güvenlik Kültürü Oluşturmak" Paneli Gerçekleştirildi

 

KalDer Bursa Şubesi Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu tarafından düzenlenen “İş Güvenliğinde Liderlik ve Güvenlik Kültürü Oluşturmak” konulu panel 02 Haziran 2016 Perşembe günü gerçekleştirildi. Panelde “İş Güvenliğinde Liderlik,  Güvenlik Kültürü Oluşturmak,  İyi Uygulamalar, Kültürün Geliştirilememesinin Sebepleri ve Psikososyal Olarak Yapılabilecekler” konuları uzmanlar tarafından ele alındı.

 

Panelin açılış konuşmaları KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay ve KalDer Bursa Şubesi Çevre ve İş Sağlığı Kalite Uzmanlık Grubu Lideri Bahar Kanlıoğlu tarafından yapıldı.

 

 

Erdal Elbay; özel sektörde kalite kavramının yaygınlığının 1990’da KalDer’in kuruluşu ile arttığına dikkat çekti. KalDer bir süre sonra kalite kavramını özel sektörün tekelinden çıkararak kamu kurumlarına cesaret verip özellikle eğitim kurumlarını kalite dünyasına dahil etti diye konuştu. Gönüllülük, katılımcılık adına her bireyin, kurumun sivil toplum kuruluşlarına vereceği desteğin yaşadığımız topluma, geleceğimize katkı sağlayacağının altını çizdi.

 

Açılış konuşmalarının ardından panelde konuşmacıların sunumları yer aldı.  Panelde Dönüşen Adam, Şirket Kurucusu Nuri Ersan “İş Güvenliğinde Liderlik”,  Dupont Türkiye Pazar Lideri ve Kıdemli Danışmanı  Nathan Turner ve Dupont Danışmanı  Aslı Köse  “Güvenlik Kültürü Oluşturmak”, Tüpraş Kurumsal Emniyet Müdürü Oğuz Yıldız “İyi Uygulamalar”, İmago Gelişim Endüstriyel Psikolog Sezai Aydın  “Kültürün Geliştirilememesinin Sebepleri ve Psikososyal Olarak Yapılabilecekler” konuları üzerine bilgilerini paylaştı. 

 

 

 

 

Panelde yer alan konuşmacılara teşekkür plaketi takdimi ile program sona erdi.

 

Dupont firmasından Nathan Turner ve Aslı Köse'nin sunumuna buradan ulaşabilirsiniz. Paylaşımları için teşekkür ederiz.

 

Ayrıntılı bilgi için; ebru.yalcin@kalder.org

Geri