KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

                                   3. KalDer Bursa Ulusal Karikatür Yarışması Sergisi

                                          Zafer Plaza AVM ve Korupark AVM’deydi

 

KalDer Bursa Şubesi ve Anadolu Karikatürcüleri Derneği iş birliğinde; karikatür sanatının gelecek nesillere ulaşmasına destek vermek, ülkemizin mizah anlayışını karikatür sanatıyla sergilemek, sanat aracılığıyla yaşamda duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen 3. KalDer Bursa Ulusal Karikatür Yarışması tamamlandı.

 

Üçüncü yılında “Sürdürülebilir Mükemmellik” teması ile düzenlenen yarışmaya Ülkemizin farklı şehirlerinden karikatüristler yoğun ilgi gösterdi. Ödüllerin verilmesinin ardından finale kalan eserleri sosyal ortamlarda toplumun farklı kesimleriyle buluşturmayı amaçlayan KalDer Bursa Şubesi, sempozyumdaki serginin ardından Zafer Plaza ve Korupark AVM’de sergilendi.

 

Sergilerin açılışı KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, Genel Sekreter Aykan Kurkur ve Anadolu Karikatürcüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aykanat tarafından kurdele kesimi ile yapıldı.

 

 

 

Karikatüristlerin sınırlandırılmamış hayal gücü ile ortaya çıkan eserler sergileniyor

Sergi açılışında konuşan Erdal Elbay  “Yaşam kalitesine katkı koymak için sanatsal çalışmalara destek verilmesini önemsiyoruz. 3 yıldır düzenlediğimiz karikatür yarışmamız, Kalite ve Başarı Sempozyumu kapsamında ortaya çıkan bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi. Karikatüristlerin sınırlandırılmamış hayal gücü ile ortaya çıkan eserleri, yarışmaların sonrasında sergiler ile toplumla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Ahmet Aykanat ise; “İnsan sürekli gelişim için sanat eylemlerine ihtiyaç duyar. Mimarlık, heykel, resim, müzik, şiir, ve tiyatro gibi sanatların yanında bir eleştiri sanatı olan karikatüre de yönelir. Bu yarışmamız da gelecek için sanatçıların bakış açılarını, düşüncelerini içeren eserleri barındırıyor. 3 yıldır düzenlediğimiz karikatür yarışmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

KalDer Bursa Ulusal Karikatür Yarışması Sergisi 09-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Zafer Plaza AVM’de, 23-30 Mayıs 2016 tarihlerinde Korupark AVM’de sergilendi.

 

 

 

Bilgi için; arzu.ozel@kalder.org

Geri