KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Bursa Mükemmellik Ödülü Başvuran Kuruluş Eğitimleri Tamamlandı

BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi işbirliğinde EFQM Mükemmellik Modeli esas alınarak Bursalı kamu ve özel kuruluşların katılımına açık olarak düzenlenen Bursa Mükemmellik Ödülü’nde yeni dönem hazırlıkları devam ediyor.

 

2015 Bursa Mükemmellik Ödülü süreci Eylül ayında yapılan Bursa Kalite Ödülü Deneyim Paylaşım Toplantısı ile başlamış, kamuoyuna duyurulduktan sonra başvurular tamamlanmıştı. 2015 Bursa Mükemmellik Ödülü’ne katılan kuruluşların temsilcileri 9-10 Ekim 2015tarihlerinde başvuru dokümanı yazma konusunda eğitimlerini aldılar. Eğitimde katılımcılara genel model bilgilendirmesi, radar ve puanlama eğitimi, EFQM Modelinin 9 kriteri bazında başvuru dokümanı hazırlama ve saha ziyareti için yapılması gerekenler anlatıldı. Kurumlar hazırladıkları başvuru dokümanlarını Ocak 2016'da KalDer Bursa Şubesi’ne teslim edecekler. Değerlendiricilerin raporları değerlendirmesi, saha ziyaretlerinin ardından Nisan ayında sonuçlar açıklanacak.

 

 

 

KalDer Merkez Ödül Yürütme Kurulu Ziyareti

 

Türkiye Mükemmellik Ödülleri'ni düzenleyen KalDer Merkez Ödül Yürütme Kurulu Başkanı ve KalDer YK Üyesi Hakan Öker ve Ödül Sekreteri Berçin Gün Bursa Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu ile tanışmak ve bilgi alışverişi yapmak üzere ziyaretimize geldiler.

Coca-Cola İçecek Bursa Fabrikası’na Avrupa’dan Ödül  

 

Coca-Cola İçecek (CCİ) Bursa Fabrikası kalite alanında dünyanın en saygın ödülleri arasında gösterilen EFQM Ödülleri'nde “Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi” alanında ödüle layık görüldü. Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) her yıl Brüksel’de düzenlediği törende, mükemmellik yolunda en iyi performans gösteren Avrupa’nın öncü kuruluşları ödüllendiriliyor.

 

CCİ’nin kapasite ve ürün çeşitliliği açısından en büyük operasyonlarından biri olan Bursa fabrikası, yıllardır yürüttüğü operasyonel mükemmellik ve sürekli iyileştirme çalışmaları sonucunda Avrupa’nın gelişen ve geliştiren organizasyonu olarak bu ödülü almaya hak kazandı. CCİ Bursa fabrikası kalite ve sürdürülebilirlik alanında yürüttüğü çalışmalarla geçtiğimiz yıl da Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne, 2008 yılında Bursa Kalite Başarı Ödülü'ne layık görülmüştü.

 

Ayrıntılı bilgi için; ebru.yalcin@kalder.org

Geri