KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

2014 Bursa Kalite Ödülü sürecinde geri sayım başladı

BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi işbirliğinde EFQM Mükemmellik Modeli esas alınarak Bursalı kamu ve özel kuruluşların katılımına açık olarak düzenlenen 2014 Bursa Kalite Ödülü sürecinde çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

 

Ödül takvimi doğrultusunda, değerlendiriciler Bursa Kalite Ödülü’ne başvuran 4  kuruma ilişkin dokümanları KalDer’de yapılan toplantılarda değerlendirmeye başladı. Uzlaşım toplantılarının ardından saha ziyaretine kalan kuruluşlar belirlenecek.

 

2014 Bursa Kalite Ödülü süreci Eylül ayında yapılan Bursa Kalite Ödülü Deneyim Paylaşım Toplantısı ile başlamış, kamuoyuna duyurulduktan sonra başvurular tamamlanmıştı.  2014 Bursa Kalite Ödülü’ne katılan kuruluşların temsilcileri öncelikle ödül dokümanı yazma konusunda eğitimlerini aldılar. Daha sonra başvuru dokümanı hazırlama ve saha ziyareti için yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildiler. Değerlendiricilerin 18 Nisan Cumartesi akşamı sonuçlar açıklanacak. 

 

2014 Bursa Kalite Ödülü’nde yer alan kurumlar:

-         Bürosit

-         Yazaki Otomotiv

-         U. Ü. Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu

-         Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi

 

Kurumlarımızı Tanıyalım

 

 

Türkiye’nin ilk ofis koltuğu üreticisi Bürosit, bugün 27.000 m2’yi aşan üretim tesislerinde stadyum ve ofisten, kültür merkezi ve kampüslere tüm sosyal yaşam alanları için mobilya çözümleri üretiyor.

 

360o mobilya çözümlerimizin malzeme, işçilik ve üretim süreçlerinin kalitesini dünya standartlarına yükseltmeyi sürdürüyoruz. 11 yurtdışı temsilciliği ve Türkiye’deki 16 Contract ile 50 Corner bayimizden oluşan yaygın satış ağımızla, 35 ülkede Bürosit ürünlerini tüketiciyle buluşturmaktayız.

 

TÜBİTAK destekli Ar-Ge projelerimizle sınırlarımızı aşmaya devam ediyoruz. Tüm ürünlerde verdiğimiz minimum 3 Yıl Garanti’nin gereğini yerine getirirken, her bir parçanın kalite ve dayanıklılığını Avrupa Standartları’ndaki Bürosit Test Laboratuvarı’nda ölçerek belgeliyoruz.

 

 

Yazaki Türkiye Gemlik (YOT-G) Yazaki , Türkiye’de 3 farklı fabrikada 5200 çalışanı  ile Avrupa lokasyonuna bağlı olarak faaliyet göstermektedir.Yazaki’nin Türkiye’deki ilk operasyonları, 1995 yılında Sabancı ortaklığı ile Kuzuluk‘ta (YOT-K) başlamıştır. 2001 yılında Siemens ile yapılan küresel ortak girişim sonucunda Mudanya’da bulunan Siemens Kablo donanımı fabrikası YWTT adını alarak faaliyetlerine devam etmiştir. Siemens ve Sabancı ile anlaşmalar sona erdirilerek günümüzde her iki fabrika %100 Yazaki sermayesi ile çalışmalarına devam etmektedir.

 

Yazaki Gemlik  (YOT-G) ise başlangıcından itibaren %100 Yazaki sermayesi ile Bursa Serbest Bölgesi’nde faaliyete geçmiştir. Yazaki Gemlik  %100 Japon sermayesi ile Bursa Serbest Bölgesi’nde 2004 yılında faaliyete geçmiştir. 25.000 m2 açık, 15.000 m2 kapalı ve 10.000 m2 toplam üretim alanında otomotiv müşterileri için kablo donanımı üreten montaj fabrikasıdır. Ana müşterileri Toyota, Honda, Opel GM ve Fiat’tır. Kablo donanımları araçtaki kullanım yerlerine göre Floor, Door, Engine, IP, Engine Room, Body, Airbag, Roof, Seat, Battery olarak sınıflandırılmaktadır. Bir otomobilin tüm kablo takımları uzunluğu ortalamada 2 km’yi bulmaktadır.

 

Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu; “Öğrenci ve iş dünyası tarafından en çok tercih edilen, ulusal ve uluslararası meslek standartlarına uygun nitelikte eleman yetiştiren bir eğitim kurumu olmak” uzgörüsü (vizyonu) ile hareket ederek daima benzerlerinden bir adım önde ve öncü olma, iş dünyası ile de sıkı ve sürdürülebilir ilişkiler kurma çabasındaki bir yükseköğretim kurumudur.

 

Yüksekokulumuzda yürütülen kalite çalışmaları neticesinde 2009 yılında ‘‘EFQM Kararlılık Belgesi’’, 2012 yılında “Bursa Kalite Jüri Teşvik Ödülü” ve “Mükemmellikte 3 Yıldız Yetkinlik Belgesi”, 2013 yılında “Bursa Kalite Başarı Ödülü” ve “Mükemmellikte 4 Yıldız Yetkinlik Belgesi”ni alarak kaliteli eğitim verme çabalarında sürdürülebilir bir başarı yakalamıştır.

 

Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi 1974-1975 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlamış,1 Ocak 2008’de yeni hizmet binasına taşınmıştır. Her geçen yıl bünyesine kazandırdığı yeni iyileştirmeler, (48 derslik, Parasız Yatılı Pansiyonu, Uygulama Camii, 350 kişilik konferans salonu, 250 kişilik çok amaçlı salon, kapalı spor salonu, kütüphane, revir, çok sayıda laboratuar ve hobi atölyeleri) uzman ve deneyimli (7 idareci, 80 öğretmen ve 10 destek personeli) kadrosuyla, dini ve pozitif ilimleri aynı potada eritmiş; ulusalda lider ve model âti nesilleri (672 ortaokul, 538 ortaöğretim) heyecanla geleceğe hazırlamaktadır.

 

TKY çalışmalarında Ekip ve Kurum kategorisinde Türkiye 2.si olan okulumuz, akademik-sosyal-sportif alanlarda da çeşitli başarılara imza atmış; yürüttüğü projelerle de ( Evin Okula Yakınlaştırılması, Mesleğe Hazırlama Yaz Kursu, Değerler Eğitimi, Comenius, Uyum Programı, BEBKA, GPDP Anadolu’nun Manevi Kandilleri, Erasmus +, Tübitak ) ulusal ve uluslar arası sahada eğitime yön veren bir kurum olmuştur.  

 

Stratejik Planı, Misyonu, Vizyonu ve Temel Değerleri çerçevesinde öğrenen, öğreten, eğiten, model okul olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Kurumlarımıza örnek yolculuklarında başarılar diliyoruz.

 

Ayrıntılı bilgi için; ebru.yalcin@kalder.org

Geri