KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

Bursa Kalite Ödülü Değerlendirici Eğitimleri Ocak'ta

 

 

1998 yılından bu yana BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi işbirliği ile yürütülen Bursa Kalite Ödülü’nde 2014 yılı çalışmaları; 17 Eylül 2014 Çarşamba günü yapılan “Basın Toplantısı” ve ardından gerçekleşen “Paylaşım Konferansı” ile başlamıştı. Basın toplantısında planlanan takvim doğrultusunda başvurularını yapan kurumların hazırlıkları devam ederken, süreçte yer alacak değerlendiriciler 09-10 Ocak 2014 tarihlerinde EFQM Mükemmellik Ödülü'ne yönelik eğitimlerini alacaklar.

 

Değerlendiriciler kurumlarda çalışan, konusunda uzman, EFQM Mükemmellik Modeli konusunda daha önce eğitim almış ve uygulamış, gönüllü kişilerden oluşuyor. Her yıl modelle ilgili bilgileri tazelemek, güncel gelişmeleri paylaşmak adına değerlendirici eğitimi mutlaka tekrar ediliyor. Değerlendirici eğitimlerinin ardından başvuran kuruluşların saha ziyaretleri gerçekleşecek.

 

2014 yılı Bursa Kalite Ödülü sonucu 18 Nisan 2015 Cumartesi akşamı düzenlenecek törenle açıklanacak.

 

Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubu’ndan Gönüllü Eğitimler

 

KalDer’in misyonunu yaşama geçirmede en önemli rolü oynayan unsurlardan bir tanesi de, “Uzmanlık Grupları”dır. KalDer bünyesinde eğitim, sağlık, çevre ve iş güvenliği konularında faaliyet gösteren Uzmanlık Grupları, Toplam Kalite Yönetimi’nin yaşamın ve üretimin çeşitli alanlarında somut uygulamalara dönüştürülmesi için çalışır. Pilot okullar belirleyerek Ulusal Kalite Hareketi’ne eğitim kurumlarının katılımını teşvik eder.

 

Bu kapsamda 12 Aralık 2014 Cumartesi günü Ankara Projinal AB Proje Ekibi tarafından Havva Aslanoba Anadolu Otelcilik Ve Meslek Lisesi’nde AB Proje Eğitimi yapıldı.

 

 

 

17 Aralık 2014 Çarşamba günü KalDer Bursa Şubesi Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubu Lideri Uzm. Psk. Dnş. Gönül Hazneci tarafından pilot okulların  temsilcilerinden oluşan 25 kişilik gruba “Stres Yönetimi” eğitimi verildi. Eğitimde stres, stres ölçeği uygulama ve değerlendirmesi, baskı ve gerginlik doğuran kaynaklar, baskı ve gerginliğin otonom ve somatik belirtileri ve sonuçları, gerginlik ve kaygı basamakları, gerginliklerle baş etme uygulaması konuları ele alındı.

 

 

Ayrıntılı bilgi için; ebru.yalcin@kalder.org

 

Geri