KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Saklamıyorum, Paylaşıyorum Kampanyası Kars’taydı

 

KalDer Bursa Şubesi’nin 2013 yılında başlattığı “Saklamıyorum, Paylaşıyorum” kampanyası ikinci yılında devam ediyor. Ana felsefesi iyi durumdaki kitap ve oyuncakların başka çocuklarla paylaşılması olan kampanya kapsamında toplanan hediyeler periyodik olarak çeşitli illerde işbirliği kurumlar aracılığıyla başka çocuklara ulaştırılıyor.

 

Geçtiğimiz yıl 12 Yıldız Gençlik Topluluğu aracılığı ile iletişim kurulan bir öğretmenin, yeni atandığı bir köydeki ihtiyaçları doğrultusunda hediyeler paylaşıldı. Kars’ın Sarıkamış ilçesi Bozat Köyü’ndeki öğrencilere hediyeleri ulaştırıldı. Kampanyaya destek vermek isteyen kurumlar ve kişiler KalDer ile iletişime geçebilir. Unutmayalım ki, bir çocuk değişirse Dünya değişir!

 

             

 

             

 

2. KalDer Bursa Ulusal Karikatür Yarışması Hazırlıkları Başladı

 

Sosyal sorumluluk kapsamında 'karikatür' sanatına destek vermek ve dikkat çekmek amacıyla ilki bu yıl 12. Kalite ve Başarı Sempozyumu kapsamında düzenlenen  KalDer Bursa Ulusal Karikatür Yarışması’nın ikincisinin hazırlıkları başladı. Anadolu Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aykanat ve Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman ile bir araya gelen KalDer Bursa Genel Sekreteri Aykan Kurkur ve Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi Arzu Özel içerik ve takvime yönelik hazırlıklar için ilk adımı attı.  Planlamaların tamamlanmasının ardından yarışma duyurusu yakın süreçte kamuoyu, karikatür dünyası ve sanatseverlerle paylaşılacak.

Yapılan görüşmede Aykan Kurkur “Eğitim ve sanat faaliyetlerine yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarımız sürüyor. Amacımız yarışmayı önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir kılmak ve sosyal sorumluluk adına karikatür sanatını desteklemek” dedi.  İlkinde 200’ün üzerinde başvuru geldiğini ve ikinci yarışmada katılımın daha da artmasını beklediklerini dile getirdi. Yarışmada dereceye giren eserler Nisan 2015’te 13. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nda sergilenecek.

         

Ayrıntılı bilgi için; arzu.ozel@kalder.org

Geri