KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:264

2012 Bursa Kalite Ödülü çalışmaları başladı

 

Çağdaş kalite anlayışının yaygınlaşması, kalite çalışmalarının teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla 1998 yılından bu yana BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi işbirliği ile yürütülen Bursa Kalite Ödülü’nde 2012 yılı çalışmaları; 20 Eylül 2012 Perşembe günü yapılan “Basın Toplantısı” ve ardından gerçekleşen “Paylaşım Konferansı” ile başladı.

 

Basın toplantısında BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi, KalDer Bursa Şubesi Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu (BKÖYK) Başkanı Sadettin Çiçek süreç hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

 

 

Oya Coşkunöz Yöney “1998 yılından bu yana BUSİAD ve KalDer işbirliği ile yürütülen Bursa Kalite Ödülü her yıl katılan yeni kurumlarla yayılımını sürdürüyor.  Bugün itibariyle yeni dönem çalışmalarına başlayacağımız Bursa Kalite Ödülü’ne tüm Bursalı özel ve kamu kurumlarımızı davet ediyorum.” diye konuştu. 

 Emin Direkçi “ Ödül; EFQM Mükemmellik Modeli’ni benimseyerek liderden, çalışanlara, müşteri memnuniyetine kadar kurumların süreçlerinde yaptıkları iyileştirmeleri kapsayan ve sonucunda şirket performansına etkide bulunan bir araçtır.” diye konuştu. 

Sadettin Çiçek ise “Kurumların başvurularının ardından hazırlıklar yoğun bir şekilde devam edecek, 13 Nisan 2013’te ödül alan kuruluşların açıklanmasıyla süreç sona erecek.” şeklinde çalışma programını aktardı.

 

 

Paylaşım Konferansında ödül çalışmalarına katılmış kurum temsilcileri deneyimlerini paylaştı

Programın ikinci bölümünde gerçekleşen Paylaşım Konferansı’nda 2011 Bursa Kalite Ödülü sürecinde yer alan kurumlar sunumlarla deneyimlerini paylaştı. İnegöl 100. Yıl İlköğretim Okulu Müdür Yrd. Turgay Tüloğlu, Ali Osman Sönmez End. ve Tek. Mes. Lisesi Müdürü Rahmi Özyiğit ve Zümre Başkanı Emine Onbaşıoğlu, BPlas  Kalite Müdürü Bülent Elitok ve Presmetal Kalite Müdürü Macide Binici  konferansta konuşmacı olarak yer alıp deneyimlerini paylaştı.

 

Geri